pirmadienis, kovo 05, 2007

kinieciu zibintu festivalis

Kinieciai zelandijoj pati gausiausia tautine mazuma. Kiek tiksliai nepasakysiu, nezinau, bet tikrai daug:) tiek daug, - kad tradicines ju sventes tampa masinemis.
Si savaitgali jie svente zibintu festvali. Kaip suprantu, cia sudetine nauju metu sventimo dalis. Pilnas miestas ivairiausiu zibintu, o miesto parke - visa mazoji kinija.

Niekada Kinijoj nebuvau, bet ideja kaip viskas ten turetu atrodyti dabar turiu:) daug zmoniu, visi stumdosi, eiliu nerasta (kolege pasakojo, kad jos seneliai Kinijoj dabar lanko stovejimo eilese kursus, kad nepadarytu gedos saliai per 2008 Olimpiada:))) maista gamina, perka ir valgo gatvej, visi dainuoja karaoke ir galvoja, kad klausos neturejimas tam tik padeda. O siaip linksminasi jie kitaip, nei mes iprate. Jei Lietuvoj vakaro vinim dazniausiai buna dainuojantys atlikejai, tai cia klesti vizualieji menai. Tpine vakaro programa: kinieciu liaudies daina, 3 gimnastu pasirodymai, kinieciu liaudies sokis, 2 gimnastu pasirodymai ir pan. Siaip visai dziaugemes tuo - musu ausys maksimum gali istverti pora liaudies dainu:))

Va taip. Tokiais vakarais atrodo, kad Zelandija pati draugiskiausia pasaulyje salis, kur savo vieta gali rasti bet kas. Is tikruju yra kiek kitaip. Gerai mums, mes bent vizualiai atrodom tokie patys, o azijieciai yra "yeallow fever". Neoficialiai zinoma. Labiau pasibendravus su kolegom, kuriu saknys is azijos lenda daug nuoskaudu. Taip cia zmones tolerantiski. Bet tik tol, kol kas nors neapsigyvena kaimynystej, kol kas nors neuzsimano normalaus darbo arba dar blogiau neuzinori kokiu nors budu susigiminiuoti:) Antonia, mergina su kuria dirbu vienoj komandoj, darbo po universiteto baigimo ieskojo metus, nors yra tokia smart mergina, kad man kartais net nejauku:) Praeidavo pirma atrankos etapa nes yra Antonia, o ne kokia Jou Kiau, bet antro ne. Siaip sunku patiketi, bet panasu, kad slapta distriminacijos sistema veikia.

Ok. Bet festivalis buvo fun. Ypac karaoke. Jei turit ideju dainuoti, bet tikrai zinot kad neturit klausos - dainuokit kinieciams. Palaikys ir plos, bet kokiam staugimui:)

4 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Grazu :)

Anonimiškas rašė...

Sveiki,

Ale iš Lino tai tik puse liko. Gerai jūs ten gyvenat, gražu žiūrėt. Gal kokia pigių skrydžių į NZ kompaniją galėtumėt atidaryt.

AB

Anonimiškas rašė...

O jūs Skype nepraktikuojat?

AB

Zivile rašė...

praktikuojam skype :) parasyk i meila atsiusiu savo prisijungimo varda...:)