antradienis, kovo 13, 2007

anglu kursai

Atsimenat kazkada rasiau, kad mano kontrakto salyga - atlankyti kokius tai anglu kalbos kursus. Tai va. Mudu abu su Linu patapom studentais. Pirmadieniais ir treciadieniais varom i univera, o savaitgaliais nezmoniskai daug laiko praleidziam darydami namu darbus:) Zoooodziu. Geroji dalis ta, kad gavom grant'us ir nereikia moketi uz mokslus. Nerealu. Beveik kaip lietuvoj. Mano kolegos atvirai mane vadina buoze ir mano kad taip neteisinga, nes zelandijoj mokslai paprastai ziauriai brangus ir tokie nemokami dalykai atsitinka labai retai. Kaip suprantu pasiseke:)

Na ka.. Grupe ivairiu migrantu kratinys, dominuoja azija. Chebra bele kiek metu gyvena NZ, baigia aukstuosius ir eina mokytis anglu kalbos:) Tas nelabai suvokiama. Bet fun. Yra toookiu tipazu, kurie matyt istrigs atminty ilgam. Senas egiptietis, kuris vis skundziasi kad yra IT genijus, bet 5 metai neranda darbo. Kinietis - NZ sokiu cempionas, Indas - aplinkosaugos daktaras (laipsni gavo NZ ir dabar mokosi anglu!!!!). Manau, kiek apsilsim ir mes pasirupinsim daktaro laipsniais. Neturetu buti baisiai sudetinga, jei uztenka tokio vidutinio anglu lygio:)

Kursai vadinasi "workplace communication". Tik visa beda, kad didzioji dalis besimokanciu neturi darbo. Tai puse laiko praleidziam repetuodami ivairias darbo gavimo situacijas. Destytojas indas vis kala i galva kaip reikia pasitiketi savim ir vis pasakoja savo gyvenimo istorija (nuo nulio iki IT guru ir tada destytuvo - sako kad is pasaukimo..:). Tokiais atvejais susizvalgom su Linu ir su dar viena mergina is Samoa (manau esam stipriuju trijule) ir palinguojam galva. Zodziu nezinau kiek as ten baisiai daug ismoksiu, bet kaip papildoma socializacija manau gerai.

va. Griztam namo velai ir dazniausiai su lietum - per lietu begam iki autiko, tada slapi jo laukiam, tada vaziuojam ir tada vel begam per lietu. Skeciai kartais beviltiskas dalykas del vejo:)

Keistas dalykas zelandijoj yra tas ruduo. Diena silta, sauleta ir grazu, rytais vesu, bet nesalta tiek kad reiketu ka nors uzsimesti svarkiuku serijos, o vakarais tokie lietus, kad baisu. Dabar kai rasau lyja su ledukais. Vejas toks, kad net per zinias pranesineja:) Baisu pagalvoti, kas butu jei gyventume Welingtone, kuris tituluojamas veju miestu:)

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

:))))
tai jus normaliai sukates :))) Pradekite ir namuose kalbeti "anglishkai" :)

Zivile rašė...

As siuliau Zivilei, bet ji grieztai atsisake :) As kai su ja prie anglakalbiu zmoniu kalbu angliskai, tai ziuri kreivai :))
Beja, siandien praleidom savo kursus, nes islipus is autobuso toks lietus pyle, kad mes net stoteleje stovedami suslapome. Tai nutareme nerizikuoti sveikata ir slapi nesedeti kursuose - dumem namo karstos arbatos :))

Gintautas rašė...

Paklaust norejau apie NZ populiaria muzika. Kaip ten su tuo yr reikalai. As tai is viena idomesniu to krasto grupiu zinau icehouse. Paziurekit gal bus kur koncertas. Kas siaip idomaus? Tai kaip suprantu Seduikyte pas Jus rimtai buvo. Kur koncertavo? Ar buvot sutike?