pirmadienis, kovo 26, 2007

Savaitgalio kelione: Coromandel

Kol dar silta (+24), nusprendeme aplankyti paskutine arciausiai likusia grazia vietove - Coromandel iskysuli. Jau nelabai turistinis sezonas, tai ir masina issinuomavom easy ir be jokio isankstinio rezervavimo :) Jau galutinai pripratau prie vairavimo kaire puse ir prie vietiniu masinu ypatumu - jau vietoj posukio valytuvu neijungiu, tai viskas gerai. Tiesa, vis dar vazinejam su masinom su automatine pavaru deze :))
Kelione neprailgo, nes oras puikus (nei per salta, nei per karsta) ir didzioji keliones dalis ejo palei pakrante, kur galima pamatyti pingvinu "pusbroliu" :) Is tikruju net nezinom kas cia per pauksciai :))


Apsigyvenome Coromandelio miestelyje, kuris izymus savo visokiais dirbiniais. Tai Zivile iskart "prasinese" per ivairiu dirbiniu parduotuves :) Gyvenome siek tiek uz miestelio esanciame Coromandel Backpackers. Labai faina vieta ir kaina patraukli. Yra batutas, hamakai ir dar dviracius duoda uz dyka nuvaziuoti iki miestelio (3 min):

Apsilankeme vietiniame beach'e, bet nepatiko - labai jau negrazus ir net nekyla noras eiti maudytis. Tiesa, papuolem kaip tik ant organizuojamo drum-n-base vakarelio pliaze. Bet kazkaip keistokai man atrode, kai irengineja veidrodinius gaubliukus kaip apsvietima :) Mokyklos lygis :)) Tai net neklausem, kas DJ'ai ir nusprendem i vakareli neiti, o vaziavome i kita iskysulio puse, kur manem, kad pliazai bus grazesni. Labai sunku priprasti prie Zelandietisku atstumu ir laiko savokos. Parasyta 12 km - o vaziavome 45 min, nes aisku pakeliui kalnai ir tenka vinguriuoti kalnu keliukais. Bet uztat i pliaza gali ivaziuoti tiesiai su masina :)



Vakara praleidome relaxuodami hamakuose su cherio buteliu :) Kita diena vaziavome pasiziureti vietines idomybes - karstu saltiniu pliaze. Pasirodo realiai juos pamatyti ir pasimegauti karsta "vonia" imanoma tik per atoslugi. kuris buna vakarais. Tai nelabai pavyko pamatyti. Teks, kazkada atvykti ziema pasikaitinti :)) Bet uztat apsilankeme kitoje grazioje vietoje - Katedros uzutekyje (Cathedral Cove). Norint ji pasiekti, reikejo iveikti 1,5 valandos marsruta pesciomis, kuri mes su Zivile iveikeme per 45 min :) Nors nesam prisieke keliautojai ir labai vaikscioti pesciomis nelinke, bet kai jau reikia - tai palaikom tempa :)) Kazkaip nepaskaiciavom, kad islys saule ir prades kaitinti, tai pasiparinom vidury kelio, kad nepasiemem saules kremo. Dar siandien jauciasi nudegimas - kazkaip apsizioplinom :) Bet pasiekus uzuteki - viskas pasimirso. Labai grazu! Jura atrodo rami, bet prie pat kranto susidaro dideles bangos ir luzta labai smarkiai - labai fun maudytis! Viena banga kaip mete Zivile i dugna, net smakra nusibrozdino. Bet nieko, iki vestuviu uzgis :)






Vat tokia tai ta kelione...

4 komentarai:

Zivile rašė...

o nubrozdinas smakras siandien isvirto i nebloga melyne su ziauriu sasu:) Visiems turiu aiskintis, kad cia maudynes, o ne agresyvus sugyventinis kaltas:)))

Anonimiškas rašė...

:))))
grazhu!!!!
O mes savaitgali shashlus kepem :) Vaizdai ne tokie ispudingi, bet vistiek Lietuviska gamta :)))

foto:
http://photos.yahoo.com/efka1976

O siaip Leituvoje pavasaris - savaitgali buvo +16! Faina. Tiesa LT prakiso FRA! Praleido lieva banke! Ir viskas po senove :) Politikai pjaunasi, visi kaltina valdzia, gyvenimo nera, kaimynas gyvena geriau ....... :) viskas stabilu :)!!!!!

Sekmes!!!!

Anonimiškas rašė...

Zivile, labai patrauke aki tavo nuotraukos pajury...Tik savo siaubingam monitoriuje nieko neiziuriu...Atsiusk:)

Beje, prasau pasiaiskinti, ka reiskia "iki vestuviu uzgis":)))

Zivile rašė...

Taip ir maniau, kad posakis "iki vestuviu uzgis" labiausiai suintriguos moteriskaja blog'o skaitytoju puse :))
L.