šeštadienis, gegužės 30, 2009

Pirmoji komandiruotė

Jau rašiau, kad pas mane darbe labai aiškiai matosi noras paišlaidauti. Dar nesugalvojau kokį kompleksą tai slepia, bet kažkokia nelabai logiška priežastis vis dėlto turėtų būti.

Tai va. Išlaidavimo viršūnė turbūt yra komandiruotės. O kad jau beveik visi klientai yra Sidnėjuj – tai tų komandiruočių vis pasitaiko. Aš šią savaitę buvau paskraidinta į Sidnį susitikti su savo klientais.  Susitikimai kaip susitikimai. Mano pagrindinė užduotis buvo pasirodyti protingai, o kad ta tema, kuria turiu pasirodyti protinga, dar negaliu laisvai šnekėti, nes nieko dar nežinau, tai daug šypsojausi ir daug linksėjau galva:) Žodžiu komandiruotės turinys – nieko ypatinga. Bet komandiruotės techniniai dalykai - super. 

Kelionė į Melburno oro uostą – limuzinu. Baisiai elegantiškai apsirengęs vairuotojas ateina iki buto durų ir prigriebia visus čiumodanus. Aišku, kai man pasakė, kad laukčiau limuzino, aš jau buvau pradėjus mėgautis smagia beskonybe ir jau džiaugiausi kaip visiems pasakosiu, kad į oro uostą važiavau neoficialia mergvakarių transporto priemone, bet ne – tiesiog naujas limuzinų klasės automobilis. Vat. Tada skrydis ekonomine klase. Tada vėl asmeninis vairuotojas su nepadoriai prabangiu auto. Tada susitikimai, pietūs ir vakarienė su klientais. Tada nakvynė 5 žvaigždučių viešbuty, kurio lovos dydis turbūt toks koks dabar yra mūsų su Linu miegamasis ir t.t.  Žodžiu viskas labai keista ir kažkaip netikra.

Vėliau paklausiau savo direktorės kam visas tas „show-off‘as“. Atsakymas paprastas – važiuoji dirbti. Logistika ir kitos detalės neturi kvaršinti galvos, nes 100% dėmesio turi būti darbui, o ne stresui dėl vėluojančio taksi vairuotojo. O perdėtas šokinėjimas aplink klientus ir kiekvienos jų užgaidos pildymas – verslo strategija. Apie 90% naujo biznio ateina per rekomendacijas. Tokiam kontekste swarovski kristalais dekoruotas dubuo pagrindinio kliento šuns gimtadienio proga gal ir keista, bet matyt finansiškai atsiperka:)

O grįžus atgal į Melburną sužinojau, kad atleido vyriausią finansininkę. Niekas viešai priežasčių neskelbia, bet prie kavos šneka, kad mergina tiesiog papiktnaudžiavo firmos kreditine. Aišku blogai, bet aš net po poros savaičių matau, kad pagundų daug. Kai pastoviai perkamos visokios brangios dovanos, o jų apskaita tikrai abstrakti, atrodo kas ten sužiūrės jei ir savo šuniui nupirksi bliudą su deimantais. Bet va pamato:) Gerai, kad neturiu šuns:)

4 komentarai:

Vilmis rašė...

skamba kaip senais gerais dot com'u klestėjimo laikais. Ten pirmam aukšte nereikia žmonių „data import“ui ? :)

Unknown rašė...

relax ir naudokis visais imanomais malonumais :)

Unknown rašė...

zivile, ENJOY!

Anonimiškas rašė...

Nieko nesuprantu, tai kodel skrydis EKONOMINE klase???
Tikiuosiu, kad tie skrudzai bent jau pasirupina darbuotoju isvaizda (pvz. batukais) pries tokias komandiruotes...