penktadienis, liepos 11, 2008

Lietuva - nykštukų šalis?

Vakar per TV rodė laidą - "Amazing Race", t.y. kur įvairiausios poros lenktyniauja įvairiose pasaulio šalyse, kad laimėtų milijoną. Tai vakar iš Burkina Faso visi turėjo nusigauti į Vilnių ir atlikę įvairias užduotis, pasiekti numatytą tašką. Smagu buvo pamatyti Lietuvą ir pažįstamas vietas, bet labiausiai nustebino užduotys. Pagal laidos formatą atrodė, kad įvairiose šalyse dalyviai turi atlikti užduotis susijusias su šalies kultūra ar papročiais. Bet dabar tuo šiek tiek abejoju. Viena iš užduočių buvo, kad Rumšiškėse reikėjo surasti tam tikrą nykštuką, kurių buvo pridėliota įvairiausių ir visokiose vietose. Užduotyje buvo sakoma, kad Lietuvoje populiarūs tie moliniai nykštukai soduose, daržuose ir prie namų. Na ką aš žinau, beveik 30 metų praleidau Lietuvoje, bet kad tai būtų paplitęs paprotys - pirmą kartą girdžiu. Žodžiu, dabar nenustebkite, jei kada koks atvažiavęs užsienietis paklaus - "kur galima nusipirkti jūsų simbolį - nykštuką?" :)) Gal reikėjo Lietuvos įvaizdinę kampaniją rišti su nykštuku? Pradinė reklama jau padaryta ir už dyką :))
P.S. O šiaip lietuviai kaip tauta ir kaip šalis parodyta visai gerai, gal padaugės užsieniečių? Bet su viena užduotimi net aš nebūčiau greitai susisukęs. Reikėjo Vilniaus senamiestyje surasti kirpyklą "Sidabrynas". Esat girdėję apie tokią kuris nors?? :))

4 komentarai:

Anonimiškas rašė...

nu va, tokią laidą praleidau...reikia šį savaitgalį pagaliau teliką nusipirkti :)

Vilmis rašė...

jei kam įdomu, tai čia nuoroda į tos laidos torrent'ą
http://www.mininova.org/tor/1025677

Unknown rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Milda rašė...

Haha! Teko šitoj laidoj pasifilmuot. Labai smagiai praleidom laiką rumšiškėse, nors diena turbūt buvo karščiausia metuose (apie 33, jums australietiškų karščių palepintiems gal ir nieko, bet mums buvo kaaaršta) :))