trečiadienis, liepos 16, 2008

Darbukas…

Va taip. Baigiasi mano katino dienos. Kitą antradienį šokuosiu į darbą. Entuziazmo lygis nulinis, bet socializacijos poreikis ima viršų. Nu ir dar verkia mano suknelės į dienos šviesą neišlysdamos:)...
Žodžiu darbo motyvacija gal ir ne pati teisingiausia, bet bent jau pakankama, kad mane nukrapštytų nuo sofos. Prognozės, kad beprasmiškas laiko leidimas prie teliko man atsibos, – nepasiteisino:)) 2 mėnesiai tinginystės prabėgo akimirksniu. Ir streso nebuvimas yra nereali būsena:) Ar kuris iš jūsų dar prisimena jausmą, kai savaitės dienos taip susimakaluoja tarpusavyje, kad šeštadienio rytas yra lygiai toks pats smagus kaip ir pirmadienio? Nerealu.
O dirbsiu mažutėj, bet labai smagioj dizaino agentūroj – „R-co“. Visi sako, kad jie patys pačiausi Australijoj. Gali būti ir tiesa, nes jie projektų su mažesne nei 100,000$ sąmata net nesiima. Nežinau ar tarp mūsų yra meilė iš pirmo žvilgsnio, bet jie buvo pirmi ir vieninteliai potencialūs darbdaviai, kurie manęs nenupirko po pirmo pokalbio. Prašė antro pokalbio, tada trečio, tada prašė per pusdienį apmesti strategijos apmatus, kad galėtų įvertinti ar dirba abu mano smegenų pusrutuliai, tada prašė ketvirto pokalbio, tada prašė 2 rekomendacijų iš Zelandijos, o kai jos pasirodė per geros, prašė rekomendacijų iš Lietuvos. Žodžiu. Visi kiti potencialūs darbdaviai buvo kur kas mažiau reikalaujantys ir dėlto turbūt mažiau patrauklūs. Juk visada labiau norisi to, ką sunkiau gauti:)
Va. O pats darbo paieškos procesas Melburne smagus. Visiems reikia ir kuo greičiau. Per darbo pokalbius man nė karto nereikėjo pardavinėti savęs ir įrodinėti kokia aš gudri (išskyrus „R-co“:)). Ir iš viso atsisakiau 5 darbo pasiūlymų. Labai nerealus jausmas, kai gali rinktis. Surauki nosį ir sakai: per mažai pinigų, per toli, neįdomu, nepatinka vadovas. Pirmus kartus atsisakius, jaučiaus truputį kalta, nes kažkaip esu išmokyta, kad jei jau ką duoda, tai reikia ir imti... Net galvojau, kad dievulis mane už tokį išrankumą ims ir pakoros:) Bet nieko. Nepakorojo. Turiu neprastą kontraktą rankose ir dar kelias dienas tinginystės... Et..

6 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Po to "Et..", tai neaišku ar tave sveikinti su tuo darbu, ar ne :) Bet kokiu atveju sėkmės ir kad nebūtų kaip man: po 3 mėn atostogų niekaip į darbą neįsivažiuoju. Visgi gerai yra tingyniauti :)

Anonimiškas rašė...

Sveikinam, šaunuolė!

Anonimiškas rašė...

Sekmes !!!

Anonimiškas rašė...

Nu sveikinu, Zivile, pavarai! Patinka man tavo "pasiputimas" ir noras tureti geriausia varianta, jega :)

Valerija

p.s. tai i Lietuva neatvaziuojat, jeigu eini dirbti, ar ne?

Unknown rašė...

sveikinam sveikinam. Sėkmės darbuose, šaunuole!

Zivile rašė...

I lietuva vaziuojam! Busim rugsejo 7 - 22:) darbdavys aisku tuos mano 3 savaiciu vojazus, neisdirbus ne poros menesiu, panaudojo kaip iranki, kad duoti maziau babkiu, nu bet ka:)