ketvirtadienis, vasario 05, 2009

Apie nuovokius vyrukus ir amžinai nepatenkintas moteriškes

Vakar galų gale supratau (arba įsivaizduoju kad supratau:) kodėl stilistai vyrai būna tokie kategoriški. Čia prisimenant M.Petruškevičių, piktai lakstantį su mikrofonu paskui ne ta koja rytą iš lovos išlipusias bobikes:)

Žodžiu taip. Turbūt visoms yra žinoma situacija, kai grįžti namo visa nelaiminga, puoli guostis savo gyvenimo vyrui, o jis arba nepakeldamas akių nuo kompo sako hmmmm, arba puola logiškai analizuoti situacijos ir siūlyti milijonus problemos sprendimo būdų, kai iš esmės viskas ko tuo metu norėtum yra „oi, tu mano, saule, viskas bus gerai..“ ir t..t ir panašiai. Pirmu atveju, mano galva, vyriškis priklauso emocinių mėmių kategorijai ir su tokiais iš principo neverta prasidėti, antru atveju, jie iš karto suvokia guodimąsi kaip savo moters problemą ir ją imasi konstruktyviai spręsti. Teisingas atsakymas („oi, tu mano, saule..“) dažniausiai išmokstamas po tam tikro laiko, ir, įtariu, jie niekada iki galo nesuvokia kodėl jis yra teisingas:)

Panaši situacija yra ir su stiliaus pojūčiu. Tie, kurie išvaizdą supranta tik „gražu – ne ne gražu“, „seksualu – ne seksualu“, arba „dzin, kad tik ji mažiau laiko gaištų prie veidrodžio“ skalėj – į klausimą „ar gerai atrodau?“ atsako arba „gerai“, arba „normaliai“, arba paprašo segėti trumpesnį sijoną. Tie, kurie šiek tiek nusimano, į tokį klausimą iš karto pradeda atsakinėti konstruktyviai ir kritikos nevynioja į vatą, nes juk pati klausei ar gerai atrodai. Taip jie iš karto papuola į piktų Petruškevičių kategoriją ir visos bobikes patampa nelabai laimingos. Tai koks yra teisingas atsakymas? Pirmu atveju, pykstu, kad gaunu standartinį atsakymą („gražiai“) ir galvoju, kad jam iš esmės dzin kaip aš atrodau. Antru atveju, pašiurpstu nuo kritikos, nes juk aš esu jo vienintelė ir, aišku, kad atrodau gražiai. Teisingo atsakymo dar nežinau, nes su tokia situacija susidūriau tik vakar.

5 metus maitinta atsakymu, kad atrodau gražiai, vakar į klausimą „kaip atrodau?“ gavau išsamų atsakymą, kad a) prie šitos suknelės yra būtina dėvėti liemenėlę, b) kad dirželis reikalą gerokai pagerintų ir c) kad prie paplūdimio šlepečių šilko suknelė nedera nė per plauką. Buvau šoke. Kontrargumentų surasti nepavyko, nes toks atsakymas buvo 5 metų edukacijos apie stilių ir detalių svarbą aprangoj pasekmė. Ilgus metus Linui aiškindavau kaip vienas ar kitas sprendimas padėtų niekuo dėtoms gatvės praeivėms atrodyti geriau, negailestingai kritikavau akivaizdžius beskonybės atvejus ir garsiai žavėdavausi tuo, kas man atrodydavo stilinga. Mokinys pasitaikė gabus. Dabar gatvėj susikumšim alkūnėm, kai pamatom kažką toooookio arba susižvalgom, kai prasilenkiam su kažkuo, kas rytą ne ta koja išlipo iš lovos. O kai grįžau iš kirpyklos su balta šukuosena, Linas taikliai pastebėjo, kad vienos iš mylimų suknelių ko gera nebegalėsiu nešioti, nes man dabar labiau tinka šaltų tonų spalvos. Nerealu? Taip. Tik dabar turiu arba išmokti susitaikyti su kritika, arba sugalvoti teisingą atsakymą, arba išmokti neklausti „ar gerai atrodau“ klausimo tuomet, kai pati žinau, jog atsakymas nebus „gerai“. Ech bijau, kad teks išmokti priimti kritiką:)



O nuotraukoj vakarykštė suknelė. Gal nelabai matosi, bet kritika buvo taikli 100%:))

8 komentarai:

Anonimiškas rašė...

o tau sekasi rasyti sex&city temom:)

a.

Unknown rašė...

Zivile, atrodai LABAI gerai! :)

Zivile rašė...

cha cha - as gudri gi, is visu fotkiu idejau ta, kur geriausiai atrodau. Bet kad Linas teisus, tai tikrai. tik sitoj nelabai matosi:)))

Anonimiškas rašė...

zivile- hipe.

Anonimiškas rašė...

Pradedu bijoti - pries tai postas apie geju parada su asaromis, dabargi postas apie Lino atsivertima i mados pasauli ......

Manau laikas i Lietuva JUMS!!!! Laikas i lietuviska kaima :) Kur meslo kvapas susipina su pygiais noname kvepalais, kur prie ryskiai raudonu nagu tinka pajuodusios panages nuo zoles ravejimo, kur panos vaiksto su aukstakulniais ir sulenktomis kojomis per kelenius. Kur mini sijonas gali paslepti visus likusius trukumus :) Tik cia gali suprasti kur ein pasaulis :)))

viz3 rašė...

Linas klysta - nebūtina ta liemenėlė... :)
He he, įdomu kaip būtumėt komentavę vieną mano pasivaikščiojimą po Laisvės alėją - eina nesišukavęs diedukas su šortais ir baltomis kojinėmis!
Prieš kurį laiką žadėjot papasakot apie krizės apraiškas Australijoj.
Gal gėjų paradas yra viena iš tų apraiškų?:)

Anonimiškas rašė...

labai linksmas postas, šaunuolis Linas, tik jau Petruškevičių laikyti stilisto pavyzdžiu, tai jau visai blogas tonas, sugrįžtumėt, sužinotumėt, kodėl...

Zivile rašė...

to viz: baltos konijnes ir sveika autoironija, mano galva, yra super derinys:))) o del krizes tai turbut ne - dideliu sunkmeciu vyksta pikti mitingai ir protestai, o ne smagios mardi gras:))
to bielskyte: turejai pajausti, kad petruskeviciaus varda naudojau visu so called lietuvos stilistu kategorijai apibudinti:)