pirmadienis, vasario 02, 2009

Gėjų paradas



Vakar po pietų po mūsų langais pražygiavo Viktorijos gėjų, biseksualų, transvestitų ir interseksualų (???? pardon, tikrai nežinau kaip lietuviškai versti „intersex“ – hermafroditas?) parado dalyviai. Šiaip paradas kaip paradas. Linas sakė, jam visas chaosas per daug nesiskyrė nuo Kalėdinio parado. O aš kažkaip susigraudinau. Nežinau ar čia karštis, ar padauginau vaistų nuo slogos, bet apsižliumbus masiniam renginy dar nebuvau nė karto.
Kažkaip pražygiavo orkestras, paskui didžiulė policijos delegacija su visos Viktorijos policijos vade K.Nixon priešaky. Jinai pati heteroseksuali bobikė, bet labai aktyvi kovotoja už lygias galimybes. Garbės žodis, jei paskui policiją būtų pražygiavę ir kariuomenės atstovai, pradėčiau šlovinti Australiją, kaip pačią tolerantiškiausią valstybę pasauly ir net nebesiskųsčiau, kad čia taip žvėriškai karšta.
Žodžiu prie visos šitos nuotaikos pridėjau visus Lietuvos miestų merų draudimus leisti organizuoti bet ką, kas susiję su kitokiu nei bažnyčios mokymu sekso klausimais, ir Seimo postringavimus, kas yra šeima ir kas ne – ir susigraudinau totaliai. Gerai, kad kita parado dalis buvo ne tokia didinga. Nu, kas gali verkti kai pro nosį pražygiuoja Viktorijos meškiukai ar dviračių pravažiuoja keistas kažkieno senelis:))))

10 komentarų:

Anonimiškas rašė...

Baisu zivile, as tai is siaubo apsiverkciau. Ir nieko cia normalaus nematau.

Anonimiškas rašė...

eesweikute zivile..labai esu suzaweta tavo drabais australijoje...as gyvenu jau 4 metus airijoje bet labi noreciau iswykti gyventi i australija gal galetum duoti geru patarymu.sorry zinau kad cia ne toks portalas tokiems klausi ir be to kodel turetum padeti bet jei gali pls..mano vardas vaida.aciu

Zivile rašė...

sveika, vaida. neisivaizduoju ka galeciau patarti. Kaip Linas gavo viza, gali pasiskaityti prie "Lino darbas/pokeris", o as turiu viza kuri "prirista" prie jo. Taip kad pati nepakrutinau ne pirsto. O ir Linas jokiu kitu budu atvaziuoti i Australija neieskojo, nes is pat pradziu mazdaug buvo aisku kokio tipo vizas mums reikes gauti. However, mano asmenine nuomone:
1) greitai ir efektyviai galima susitvarkyti darbo vizas jei esi susijusi su IT ar web projektais.
2) Jei nori mokytis, nesunkiai gali gauti studento viza. Ji leidzia mokytis ir dirbti ~20 valandu per savaite.
3)jei ne vienas ir ne kitas variantas netinka, tada reikia dar paciai pasiziureti ar laikas keisti sali yra geras. Ekonomikos recesija ir bedarbyste visur rodo dantis ir tai gali sudaryti ne pacias palankiausias salygas greitai ir patogiai atvaziuoti.
4)http://www.immi.gov.au/ - visa tiesa apie imigracija i au:)

zodziu ne ka galiu patarti. patikimiausias budas idemiai pora kartu viska perskaityti http://www.immi.gov.au/ ir tada paciai susidelioti plana. Taip darem, kai ruosemes i zelandija - pasiteisino:)

Zivile rašė...

to gin: tolerancijos, mieloji. Tolerancijos....

Anonimiškas rašė...

gal ir teisybe- kuo daugiau tolerancijos, tuo daugiau darbo gydytojams:)

Anonimiškas rašė...

Na as tai gal dabar uzsitrauksiu didele visu nemalone, bet, mano nuomone, reiktu visus tuos issigimelius to parado metu susemt ir susaudyt. vat.

Danguole rašė...

To: Robke
Hmmmm...Na cia stiprokai. As taip pat nelabai spirgu meile gejams, bet kam tuoj saudyti? Cia kas,smegenu kloduose uzsilikes sovietinis mentalitetas ar viso labo nebrandumo pozymis? Ir bendrai, ka darytum, jei, tarkim, vienas is tavo vaiku prisipazintu, kad yra homoseksualus? Susaudytum ar tiesiog issizadetum? Nespjauk i vandeni, kaip sakoma.

Anonimiškas rašė...

Na gerai, nesaudyt. Tada panaudoti mokslo labui ir paleisti klinikiniams tyrimams su eksperimentiniais vaistais

Anonimiškas rašė...

buti neisprususiu homofobu yra viena (blogai). bet tuo didziuotis? be zodziu..

Linas rašė...

Zmogeli pasirasinejantis "Geju Paradas". Nustok be tikslo komentuoti ir deti nuorodas i savo puslapi. Visi tavo komentarai yra trinami, o jei per daznai pradesi piktnaudziauti tuo - is vis uzblokuosiu priejima.
Be to, nuorodos cia jokios naudos tau neduos, nes visos nuorodos komentaruose yra nofollow. Pasigooglink ka tai reiskia...