penktadienis, spalio 03, 2008

Melburne nieko naujo arba Lietuvos atgarsiai

Kol adaptuojamės prie Melburno (Živilė vis dar negali prisitaikyti prie ritmo!), tai nieko naujo pas mus nevyksta. Na tiesa, perkamės visokius daiktus į savo neapstatytą butą ir jau turime šaldytuvą (atia, atia makaronai kiekvieną dieną), didelę sofą salone (svečiai welcome), va vakar atkeliavo ir skalbyklė, tai jau kaip ir pagrindinius dalykus turime. Beliko smulkūs dalykėliai, kurie pridėtų namams jaukumo.

Živilė tuo ir užsiima. Kol aš darbe, visą dieną praleidžia naršydama eBay ir gumtree gaudydama pigius daiktus. Bet aukcionai paprastai baigiasi vakarais, tai kiekvieną kartą grįžus vakare namo prasideda kompiuterio dalybos. Jaučiu nė 5 min kompas laisvas nebūna :) Mes jau jį net praminėm "meile":
- Ką šiandien vakare veikiam?
- Aš tai norėčiau praleisti vakarą su meile...
Gaunasi toks iškreiptas meilės trikampis - "meilė" visąlaik su kuriuo nors būna, bet visiems trims kartu būti neišeina :))

Atrodo viską išsipasakojom La Bohemej, bet dar spėjo įvykti šio to gero Lietuvoj :) Beje, daugiau niekad nesirezervuokite vietų La Bohemej iš anksto, vis tiek tuo pačiu metu užrezervuos ir dar 2-3 chebrytėm ir tada jau kam labiau pasiseks...

Taigi, šeštadienį prieš išskrendant, Grand Casino vyko atviro Lietuvos pokerio čempionato pagrindinis turnyras. Na ir kaip gi neišbandžius Lietuvos lygio. Aš gi dabar jau daug patobulėjęs nuo 2006 m, kai sugebėjau papulti i trejetuką ir visi pasidalinome vietas. Ką galiu pasakyti - toks įspūdis, kad pokeris Lietuvoje stovi vietoje. Žaidėjai beveik visi tie patys ir lygis toks pats - kaip buvo fish (pokerio terminas), taip ir liko. Žiauriai pervertina kai kurias kortų kombinacijas ir labai mėgsta loteriją, t.y. kai keliese sustumia visus žetonus į stalo vidurį ir žiūri kokios kortos iškris ir kam labiau pasiseks.

Bijojau, kad ir man teks sudalyvauti tokioj loterijoj ir galiu nepasiekti vietų, kur mokami pinigai, bet viskas klojosi sklandžiai. Žaidžiau protingą žaidimą ir nors kortos nekrito, vis tiek pasiekiau finalinį stalą ir dar penktas pagal žetonus (iš viso pradėjo 45 žaidėjai). Prizinės vietos buvo tik 5, tai visi sėdėjo susispaudę ir bandė "išsėdėti" iki 5-os vietos. Kuo sėkmingai ir naudojausi :) Žaidžiau agresyviai ir po truputį rinkau žetonus, kol pasidariau chip-leader‘is. Likus 4 žaidėjams turėjau trigubai daugiau žetonų, nei antras pagal žetonus. Bet tada prasidėjo nesėkmės. Kadangi jau visi likę "papuolė į pinigus" pradėjo žaisti loteriją, t.y. arba nusimeta kortas, arba all-in (visus žetonus). Vieną kartą gavau bad-beat'ą (kai turėjau 70% šansų laimėti ir nepasisekė), antrą kartą gavau bad-beat'ą (aš buvau priekyje 80% prieš 20%) ir žiūrėk - likau trečias. Nors tikrai turėjau laimėti :( Kas juokingiausia, kad netgi atisakiau prizinio fondo dalybų, kai likome trise :))
Na bet 3 vieta ir 5000 Lt per 10 valandų nėra blogas rezultatas. Kažkiek pasidengėm kelionės išlaidas (pirma vieta būtų ir aviabilietų kainas padengusi). O be to dar ir medalį davė :))

5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Sveikinimai su medaliu. Beveik kaip iš Olimpiados grįžęs :)

Anonimiškas rašė...

parasymai neatitinka su velniukais akyse. Sveikinu.

Anonimiškas rašė...

:) svarbiausia, kad viskas kontroliuojama :) !!!!

Linas rašė...

Tas ir juokingiausia, nes paprastai pokeryje medaliu nedalina :) Buna arba apyrankes (prestiziniuose turnyruose), arba stikliniai trofejai...

Anonimiškas rašė...

Maniau rudenį lietuviai gryžta rimtais reikalais - bulvių kasti, o jie kortom lošia:)