pirmadienis, sausio 28, 2008

mano diena II

Gimtadienio niekada nei laukiu, nei svenciu. Jis tiesiog ateina. Geras pora savaiciu pries tai kankina egzistenciniai kliedesiai, tada susiguzus atlaikau visas atakas kada bus balius, o kai tai pasbaigia atsidustu, kad jau baigesi:)
Bet Zelandijoj viskas kiek kitaip. Sausio 28 Auklendas svencia savo gimtadieni ir ta proga nereikia eiti i darba (cia tai smagumelis - visu kitu miestu gyventojai eina i darba, o auklandiskiai svencia:) zodziu ta proga savaitgalis prailgeja ciela viena diena (nors jau kam o kam, bet lietuviams tokiais dalykais turbut ne neverta girtis - su gan nemazu pavydu prisimenu iseiginiu serija, kuri prasidejus vasario 16 tesiasi turbut iki zolines:)) tai va. Tu laisvu dienu ir mano gimtadienio proga issiruosem iskylauti. Susipakavom palapine, visa lovos patalyne (su Linu vieningai nutarem, kad spartiestiskas stovyklavimas tikrai ne mums), susikrovem visa maista is saldytuvo ir isvaziavom i Uretiti - turbut pati smagiausia palapiniu miesteli ant juros kranto.
O toliau jau viskas kaip suletintam kino filme. Telefonai ir televizoriai pasilieka kazkur toli. Darbo stresai dingsta, kaip mostelejus burtu lazdele, nors Uretiti tera viso labo pora valandu uz miesto. Gyvenimo ritma diktuoja jura ir saule.
Tipine diena prasideda nusimaudymu juroj. Tada saltas lauko dusas ir ilga teplione kremu nuo saules. Tada pusryciu gamyba. Tada tingus pasidrybsojimas vienam ar kitam papludimy. Siaip i musu tobulo papludimio reikalavimus nuo siol butinai reikia itraukti naturalu pavesi, nes taip atrodo linas netobulam papludimy:
o sitaip tobulam:
...va. Turbut jau aisku, kad mano gimtadienis buvo geras. Linas turbut nurove ir man sudovanojo nemaza kruva Zelandijos lauko gelyciu..
..tada maudziaus tiek, kad dar ir dabar is nosies isbegineja surus juros vanduo. Logiskai niekaip negaliu suprasti, kaip jo, visu pirma, ten galejo pribegti, bet tiek to:) Tiesa, kadangi isbandem keleta skirtingu papludimiu, atradom, kad yra daug skirtingu maudymosi budu, kuriu nezinant i jura geriau nelysti. Pora apacioj esanciu nuotrauku yra is Langs papludimio. Trys diedukai apacioj ryskiai buvo naujokai ir nezinojo kad arti kranto yra negerai sedeti - ant ju netiketai uzgriuvo didziule banga ir juos gerai pakociojo po smeli. O tas yra nelabai linksma ir netgi gerokai skauda. .. vakare zaidem su aitvarais..
.. klausem priciuozusio smuikininko muzikos.. .. o nakti ant juros kranto Linas man sukure lauza.. Dar vienas ispildytas mano gimtadienio noras:) siaip jura vakare dazniausiai ateidavo iki pat kopu, o ta vakara kazkaip nurimo, duko kazkur toliau nuo kranto ir neuzpyle mano lauzo:) ..o dabar sedziu namie ir valgau Nomedas, kuriu tevai atsiunte visa maisa irgi mano gimtadieniui.
Zodziu, po truputi pradedu persigalvoti - kad gal gimtadienis ir nera taip blogai:)))))

9 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Ah, pramiegojau.. Su gimtadieniu!!

Danguole rašė...

Is tikruju...kiaules mes, kiaules...Reikia susirasyti kieno kada, o tai negerai gaunasi.
Su gimtadieniu, Ziviliuk, nors ir paveluotai.

Zivile rašė...

nu jau, nu jau. kai nezinai kada kieno gimtadienis - tai ir galvos neskauda:)

Anonimiškas rašė...

Nu as irgi akis nuleides - sveikinu su Gimtadieniu!

Tokia romantika imanoma tik NZ. Tikrai - TOBULA!!!!

Anonimiškas rašė...

Su gimtadieniu!
Į tas nuotraukas pažiūrėjus nori nenori mintimis nusikeli ten, pas jus, ir taip maloniai šiluma užlieja...

Anonimiškas rašė...

Su Gimtadieniais!!!
AB

Anonimiškas rašė...

Zivile, su gimtadieniu!
Is tiesu visada turiu labai panasias baimes ir egzistencinius kliedesius... :)
Ziurint i tavo gimtadienio nuotraukas apima lengvumo jausmas.
buckis, g

LS rašė...

:) kad tai visus metus: romantika, siltas lauzas ir Tavo ramybe saugantys rimtas vyras :)
Paveluoti, bet nuosirdus linkejimai!

Lauris

Anonimiškas rašė...

Živile, gimtadienis akivaizdžiai buvo gražus. Tai ir metai tegu būna tokie. Pas mus šiandien užgavėnės. Saulė šviečia kaip paklaikus ir nėra sniego - nėra ką ir iš kiemo varyti tataigi.

Linkėjimai,
Jurga Raguckaitė