Žodžiu, kai šiandien per vieną rytinę laidą parodė kaip puoduke užsimaišyti a la šokoladinį pyragiuką (angl. Mud cake) ir jį per 3 minutes išsikepti mikrobangų krosnelėj, nieko nelaukus receptą išbandžiau. Aišku skonis mamos firminiams pyragams toli gražu neprilygsta ir šiaip šitas pyragas yra dievinamas turbūt tik Zelandijoj ir Australijoj, bet vien idėja, kad nuo kažko užsimanymo iki to užsimanyto dalyko turėjimo yra tik 5 minutės – yra verta dėmesio.
Tai gis receptas, kurį be didelių problemų įvaldytų ir bent kiek prakutęs vaikas:
Reikia:
- 4 šaukštų save pakildinančių (angl. self raising) miltų. Jei tokių parduotuvėj nėra, tai įtariu sueis ir paprasti miltai su trupučiu kepimo miltelių;
- 4 šaukštų cukraus;
- 2 šaukštų kakavos;
- 1 kiaušinio;
- 3 šaukštų pieno;
- 3 šaukštų aliejaus;
- 3 šaukštų šokolado gabaliukų (aš naudojau konditerinį, bet įtariu, bet koks turėtų tikti)
- Arbatos puoduko, kurį būtų galima kišti į mikrobanginę (t.y bet koks tik ne metalinis:)
Procesas:
Puoduke sumakaluojam sausus ingredientus, įmušam kiaušinį (aš jį paplakiau atkirai ir tik tada suverčiau į puoduką), supilam pieną ir aliejų, viską gerai išmaišom ir sudedam šokoladą. Tada puoduką statom į mikrobanginę 3 minutėm ant pačio didžiausio galingumo ir tadaaaaaaaaaaaaaaam:
Jei labai labai norėjosi kažko skanaus, tai pyragą laisvai galima suryti tiesiai iš puoduko (aš čia pabarsčiau cukraus pudra, kad gražiau nuotraukoj atrodytų:)
Jei norisi čiut čiut estetikos, tai pyragiuką su peiliu iškrapštom iš puoduko, gražiai pasidėliojam ant lėkštės. Įtariu būtų skanu su ledais ar grietinėle, bet kad aš nieko po ranka neturėjau, tai buvo gerai ir taip.
Va. Įtariu kakavą su šokoladu galima keisti bele kas tuo metu virtuvėj – citrinų sultim + tarkuota citrinos žievele, uogiene, uogom ir t.t. Vis tiek blogiausiu atveju bus sugaištos tik 5 minutės ir prarasti tik pora šaukštų miltų:)
4 komentarai:
Isvaizda tai nieko, o skonis?
o jei totaliai pamirsti kieno gimtadieni, toki pyraga pakepus ir ismeigus torto zvakute gali net pabuti originalus:)
s.
to gin: kai uztaikai ant issilydziusio sokolado tai labai skanu. O jei neuztaikai, tai skonis kaip paprasto (bet i prastesne puse) sokoladinio biskvito:))
man artima tavo "kazko skanaus" savoka :) Dominykui nesuvokiama kodel kazkas skanaus butinai turi buti kazkas saldaus? as stengiuosi visada tureti "skaniu" atsargu stalciuje, kad uzejus tam norui nereiketu sukti galvos, ka gi cia sugalvojus... be to as ir mikrobanges neturiu:(
o sokoladinis pyragiukas atrodo labai skaniai, sunkiai tikisi, kad jis siaip sau.
Rašyti komentarą