pirmadienis, spalio 20, 2008

Rankdarbiai

Tadaaaaaaaaaaaaaaaaam! Keturios dienos, pusė buteliuko valerijonų lašų, iki kraujo subadyti adatom pirštai - ir balkone turim naujai aprengtas kėdutes:

Prieš... ...po

Kažkada internetiniam aukcione užmačiau du foteliukus už 1.50$. Pagalvojau, piguva. Bus tobulas „pasidaryk pats“ darbukas. Atrodo kas čia tėra – pasiuvi pora apvalkalų, nudažai rėmą ir viskas. Taip taip. Pirmos problemos prasidėjo, kai suskaičiavau kiek medžiagos reikės šitam pratimui. Gyvenime nepagalvočiau, kad kaip niekur nieko tam reikia 4 metrų. Kadangi ilgus mėnesius galvojau kaip tas kėdes reikės aprengti – medžiagos tam reikėjo šikarnos ir dar kelių rūšių.. O šikarnos medžiagos metras kainuoja nuo 40$. Kažkaip nesveikai skamba man ekonominių foteliukų apranga, kuri daugiau nei 150 kartų kainuoja nei pats foteliukas. Žodžiu visą Melburną skersai išilgai išvažinėjau ir nusipirkau pačią pigiausią medžiagą, kokią tik galėjau surasti.
Va. O tada prasidėjo siuvimo vargai.. Vidiniai apvalkaliukai, išoriniai apvalkaliukai, kurių siūlėse kančios būdu reikia įsiūti plastmasinį laidą, kad laikytųsi forma ir t.t. O dar pigi ir ne tam skirta medžiaga situacijos nepalengvina. Žodžiu sąžiningai prasikankinau 3 dienas kol viską susiuvau. Ir kaip išganymo laukiau tos 4 paskutinės dienos, kada viską reikėjo nudažyti ir pabaigti. Šiandien iš pat ankstyvo ryto išsiruošiau į parduotuvę purškiamų dažų ir šveitimo popieriaus. Parduotuvėj jaučiaus, turbūt kaip bičukas atėjęs draugei nupirkti tamponų:



Velnias žino kokio to šveitimo popieriaus reikia. Rinktis galima ir pagal formą, ir pagal spalvą, ir pagal ten tų granulių stambumą - žodžiu. Kažką nusipirkau, kaip vėliau paaiškėjo ne viskas tiko, nes galutinis dažymo rezultatas toli gražu buvo ne toks kokio tikėjausi, bet dzin. Būna žmonės stengiasi, kad dažai nevienodai nugultų, ir už tai paskui dar prašo daugiau pinigų – nes tai primena senus Provanso baldus.
Tai va. Šiaip sunkus dalykas tie rankdarbiai. Kai pagalvoju, kad eilėj prie naujos aprangos laukia mūsų sopkutė – nugara nueina pagaugai:))
Tiesa, jei patiko skaityti apie foteliukų DIY, mano merginos pradėjo rašyti visokeriopai tobulą blogą http://kokonas.wordpress.com/, kuris ne tik smagiai skaitosi, bet super gerai / skaniai atrodo:)

9 komentarai:

Danguole rašė...

Super! Vos ne kaip is Ilfo ir Petrovo "12 kedziu":)Bet....ar tas sniego baltumo fonas nepataps pilku po keliu pasisedejimu su kavos puodeliais?
O kas del sofos, tai patarciau nusipirkti elektrini steipleri(jei dar jo neturit) Sutaupysi marias laiko, o ir pirstai sveiki bus. Butinai parasyk kaip sekesi!

Unknown rašė...

O Zivile, tu padarei didziuli darba, respect!!! Rezultatas atperka kancias :) Ispudinga be galo. Gal mums reikia priimti tave i bendraautores? Gal atrasi save naujajam amplua?
Del Danguoles pastabu, steipleris ne visada tinka, siuvimas neisvengiamas, o sutepliota baldo ruba galima iskalbti o stacionarias detales plauti nenuimus ir po to dziovinti. Grozis reikalauja auku :P
Beje keista zinoti, kad uz juru mariu nuomuojamam bute turi siuvimo masina.

Valerija

Linas J rašė...

Nerealiai, bet aš savo nuomininkei apie tavo vargus nepasakosiu, nes jin turi idėjų 2 sofas apvilkti kitais apmušalais... ir jei išgąsdinsiu, tai tikrai tokio darbo nesiims... :)

Anonimiškas rašė...

Šauniai padirbėjai.
Ir kam tu ieškai ofisinio darbo, tau taip gerai visokie rankdarbiai sekasi :)

Zivile rašė...

siuvimo masina buvo viena is uzgaidu:)o kadangi dabar visas islaidas nereikalingiems pirkiniams skaiciuoju pagal plauku kirpimo kaina, tai jinai man kainavo tik 1.5 sukuosenos:) kai pagalvoji kas cia ter pakenteti ir eiti kirptis pora menesiu veliau:))))zodziu skaiciavimo sistema labai super, o kencia tik Linas turedamas moteri su didele ataugusiu plauku kupeta..

Gintautas rašė...

Jei nori kad fotelis butu nudazytas kaip provanso fotelis tai reikejo dazyti su teptuku.:) O dabar...

Anonimiškas rašė...

as irgi turiu 'patarima- pasiulyma' sofai. naudoti uztiesala:)

http://www.slipcovershop.com/Product_Line/product_line.asp?AID=10296348&PID=2087139

Anonimiškas rašė...

Super kedutes! Manau, kad rimtai galetum baldininke dirbti. ar nepagalvojai? baldus pirkti ir pervilkus, apdirbus parduoti boutique parduotuvikems ;-)

Anonimiškas rašė...

Netycia atradau jusu bloga... ir likau suzaveta tavo darbu mergyt - SUPER :D as siuo metu viska dekupazuoju tai mane betkokios idejos daiktu atnaujinimo kruptim kaip gaivus oras svaigina :)
SUPER!