penktadienis, vasario 08, 2008

Kai uzsikemsa vamzdziai

Na ka, apturejom pirma komunaline beda Zelandijoj.
Antradienio vakara kazkaip pastebejom, kad pradejo vanduo nebenubegti i kriaukle. Ot velnias, sis treciadienis buvo ne darbo diena, tai santechniku neprisisauksi, o jei ir atsilieps, tai paims antkaini uz darba ne darbo diena. Tai nusprendem pabandyti patys viska sutvarkyti. Isardem vamzdzius po kriaukle - nieko, vadinasi uzsikimso giliau. Nuejom nusipirkti skyscio, kuris isgrauzia kamscius, supylem i vamzdi - vel nieko.


Teko ketvirtadieni is ryto kviestis santechnika. Namo menedzeris nieko pasiulyti negalejo, tai teko ieskoti geltonuosiuose puslapiuose. Daugumoje visi santechnikai dirba pagal francize, t.y. yra kazkokia firma, kuri turi savo skambuciu centra ir reklamuoja savo "brand'a", o gavus uzsakyma nukreipia tam tikra santechnika pagal gyvenama vieta. Taigi perziurejau keleta svetainiu ir issirinkau viena, kuri skelbe, kad ju santechnikai "naujausia ir moderniausia technika isvalys jusu uzsikimsusius vamzdzius". Kaineles, tai atak. Uz pirma pusvalandi ima 100 NZD, uz kitus pusvalandzius (kiek ju reikes) po 40 NZD. Nieko, pagalvojom, kad isskaiciuosim is seimininko uz nuoma sita mokesti.

Uz valandos atleke pakistanietisko gymio vaikinukas su "modernia iranga" - kanalizacijos pompa! :) Net nepasiklauses, ka as jam aiskinu puole su ta pompa prie uzsikimsusios kriaukles ir pradejo pompuoti. As jam sakau, kad bandem ardyti visus vamzdzius ir tikriausiai kamstis yra labai giliai. Nepatikejo ir pompavo tol, kol vanduo pradejo verztis is indaploves. Va tada prisidare dar sau darbelio nes turejo sausinti visas grindis, kad vanduo nepsklistu po visa buta. Ispyle apie 3 kibirus vandens i tualeta. Suprates, kad si "moderni technologija" nepades - iskure i savo masina atsinesti BLASTERI. Na jau galvoju, kas cia per aparatas bus. Gal jau sitas modernus koks. Kur tau, atsinese savadarbi aparata, kuris uzkimsus visas skyles sudaro spaudima ir turetu pramusti kamsti. Dar gyresi, kad ne visi toki turi ir jis pats susimeistravo. Is pirmo karto kamstis neprasimuse, bet biski pavarges lygtais viska ir sutvarke. Patikrinu, vanduo nubega, viskas normaliai, tik kazkodel neveikia indu plovykle. Pasikrapstinejom ir nusprendem, kad gal, kai uzpyle, kas nors suslapo ir dabar reikia, kad kazkiek pradziutu. Tai susimokejau 140 NZD ir jau dziaugiausi, kad viskas susitvarke...

Neilgam. Pradziuvus indaplovei, pabandziau ja paleisti ir ka, ogi vanduo is kriaukles vel pradejo kilti. Susirupinau, bet pasibaigus indaploves programai, vanduo subego atgal. Na galvoju, gal viskas ir gerai. Reikia patikrinti dabar visus galimus taskus - tualeta, vonia. Tualetas - viskas ciki, vonia:


Siaubakas :)) Skambinu vel tai firmai ir liepiu atsiusti vaikinuka atgal. Tas man perskambina ir aiskina, kad jeigu rudas vanduo vonioj, tai vadinasi cia pastato problemos, o ne mano. As isivaizduoju, kad greiciausiai musu kamstis paejo vamzdziais gilyn ir uzsikimso kitoj vietoj. Paskambinam pastato manageriui isaiskinti, kad cia pastato bedos, tas sako, kad tokia pati situacija ir pas kaimynus - vanduo bega i vonia. Tai dar labiau pastiprina mano itarimus. Suleke vakare visi - santechnikai, namo manageris ir puole bandyti visokius triukus su savo "modernia iranga". Niekas nepasikeite. Tada isgriove sienas ir lubas antrame aukste, kad pasiektu vamzdzius ir juos isvalytu, bet jau buvo velu, tai nukele viska i penktadienio ryta. Hmmm, vakaras be jokio vandens ir duso neviliojo :( Teko eiti pirkti vakarienes issinesimui...

Siandien is ryto Zivile aprodinejo musu buta vienai is savo bendradarbiu, kuri gal atsikraustys, kai mes isvaziuosim. Manau nelabai koks vaizdelis, kai uzejo i vonia, bet ka padarysi :) As irgi isvaziavau pasidaryti akupunkturos, tai tolimesnio progreso su vamzdziais nezinau, bet grizus radau jau viska sutvarkyta! Tikekimes tai nepasikartos :))

Na o uzsikisimo priezastis - sulipe kiausinio lukstai su kazkokia mase. Mes kaip visada visur kaltinam musu kambarioka Vilmi :)) Kiausinius valge? Valge. Pries isvaziuojant sausus pusrycius supyle i kanalizacija? Supyle. Visi galai sueina :))))

2 komentarai:

Gintautas rašė...

O pas MUS Lietuvoje tokiu dalyku nebuna. Pas MUS Lietuvoje yra toks stebuklingas skystis "Kurmis". Ipylei ir visos problemos ryte susitvarke kaip blogas sapnas:). :)Kyla ideju ji panaudoti ir kitose srityse, ne tik santechnikoje:).

Vilmis rašė...

svarbu laiku iš namų pasiplauti :)