pirmadienis, vasario 19, 2007

Vasario 16-oji...

Na sis savaitgalis Aucklende buvo kaip niekad aktyvus ir viskas skirta Lietuvos Nepriklausomybei :)
Budamas Lietuvoje situ svenciu taip nesureiksmini (nors kartais ir pasventi, kad net policija apsilanko :)), bet tikru patriotu pasijauti, kai isvyksti kitur. Ryte iskelem trispalve per savo balkona (taip aukstai gyvenam, kad net nelabai matosi :)):

Be viso to pavyko susitarti, kad Lietuvos trispalve iskeltu virs pagrindinio Aucklendo simbolio Harbour Bridge (nuotraukose veliavos pakelimas ir nuleidimas vakare):



Aisku nepagalvojote, kad cia as susitariau? :)) Cia Lietuvos Bendruomenes NZ nuopelnas, pradetas praeitais metais. Kaip suprantu kiekviena bendruomene gali susitarti su valdzia, kad nacionaliniu svenciu dienomis (nepriklausomybes dienomis) butu iskelta tos salies veliava. Beja, ryte keliant trispalve, Aucklenda papuose naturali "trispalve" :)

Kita ryta (7 val.) "Lietuvos Nepriklausomybes" garbei i Auckland'a atplauke didziausias kruizinis laivas pasaulyje - Queen Mary 2. Kadangi laivas "parkavosi" po pat langais, tai teko ir ryte ji pasitikti, ir diena is virsaus apziureti, ir vakare islydeti kartu su saliutais, greiciausiai irgi Lietuvos garbei :))




O sekmadieni buvom Lietuvos Bendruomenes sventiniame Nepriklausomybes minejime :) Susirinko nemazai senosios kartos lietuviu, kurie cia jau koki 50 metu. Susinese visi lietuvisku patiekalu. Mes atsinesem lietuviska misraine. Atrodo lengviausia padaryt, bet buvo sunkumu surasti zirneliu, nes daugumoje yra kazkokie metu skonio, tai nerizikavom :) Rauginti agurkai irgi keistoki, bet viskas pavyko. Netgi trispalve ant misraines virsaus Zivile padare is kiausinio trynio, agurku ir morku :)) Na tokio pasisekimo, kaip kugelis neturejo, bet namo parsivezem tuscia inda, tai viskas ok :) O iskepti cia kugeli ar cepelinus, tai reikia patirties nemazai - bulves cia kitokios, tai bandymo budu reikia atrasti tinkama veisle arba zinoti kitokiu "triuku", kaip pavyzdziui, bulves mirkyti vandenyje diena ar ilgiau ir i kugelio tesla ipilti pieno :))

5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Nu chebra JUS saunuoliai!!!!!!!!!!!!

Pagarba!!!!!

Mes tai tradiciskai ant Lietuvos atsventem :) pora 100 gramu velnio lasu ir saliutai.

Labai teisingai Lionka pastebejai. Kai buni ne Lietuvoje - Lietuviskos sventes igauna visai kitokia reiksme. Kazkaip supatriotishkeji tame uzhsienyje!!!!

Sekmes!!!!

Gintautas rašė...

Zvalgydamasis po jus bloga netucycia nusileidau zemyn per kokias tris nuotraukas:)))). Labai jau tas lietuviu susibegimas panasus i MAORIUS. Gerai kad nors veliava yra.:)

Gintautas rašė...

Sveikikinimai ir VALIO!!!

Anonimiškas rašė...

Sveiki
graziai gyvenat.. ale NZ himna ar jau ismokot? :) As tai parsipuciau ir pasiklausiau, toks visai neapsnudes.

Anonimiškas rašė...

Sianakt Vilniuje buvo tikriausiai salciausia ziema shiemet. Pas mane rode -22 :)

Kaip pas Jus oras ?