antradienis, vasario 13, 2007

Pirmas darbo pokalbis

Na ka, vos tik nurodziau, kad jau turiu Work Permit'a, iskart pradejo kviestis i pokalbius :) Siandien buvau pirmam pokalbyje del darbo. Gan keista. Anksciau pats interviuodavau zmones, dabar tenka atsakineti i tokius pacius klausimus kitiems :))
Ejau i tokia firmele, kuri uzsiima programeliu-duomenu baziu kurimu. Produktas, kuri tureciau pardavineti yra naujas ju kurinys ir skirtas moteliams. Kazkaip paziurejus i ju puslapi, man siek tiek atsoko noras eiti i pokalbi. Na kaip gali programine iranga pardavinejanti kompanija tureti toki skysta puslapi: http://www.kidbase.co.nz/ :)) Supratau, kad sis pokalbis bus treniruociu pobudzio - pasipraktikuosiu anglu kalba, paziuresiu ko klausineja NZ ir pan.
Na ju ofisas irgi nesuzavejo. visu pirma pastatas remontuojamas, tai juos surasti reikia tokiais labirintais eiti, kad klientas manau tikrai nesivargintu, jei noretu apsilankyt. Pats ofisas irgi kaip sandelys - prigrustas monitoriu, o "darbo vietos" atskirtos medzio plokstemis. O interviuotoja sako - "matai koks grazus ofisas". Na ka as zinau :))
Aisku pats pokalbio metu irgi nesublizgejau :) Truko zodyno, o ir kai kuriu zodziu tarimas slubavo. Bet suzinojau, kad pagrindinis klientu kabinimo metodas taip vadinamas "cold calling", kai skambini nezinomiems klientams ir siulai savo paslaugas. As vis dar turiu problemu su NZ akcentu. Kai kalbu gyvai su zmonemis, tai jau viskas normaliai, bet telefonu kartais buna sunku suprast. Taip kad nelabai man sis darbas tiks. O dar kiek supratau ir atlyginima maza siulys (kiek tiksliai nesake, nes pirmo pokalbio metu tipo nesako :)) Tai net nezinau ar eiti i antra pokalbi, jei kvies...:)
Gal kam jau sakiau, kad pasidariau "Lost" serialo fanas. Pas mus jau trecia sezona pradejo rodyti ir vienas veikejas yra pavadintas mano garbei - Linus :)) Tai siandien pasijauciau kaip seriale. Sedziu namie, ziuriu televizoriu ir staiga is kazkur caiziantis signalas - beeep-beeep, ciut nebegau prie kompo suvesti kodo ir perkrauti laikrodzio :) Bet balsas is garsiakalbio bute pranese, kad suveike pastato priesgaisrine signalizacija kazkuriame aukste ir turiu buti pasiruoses arba galiu palikti pastata, jei noriu. Aha, lipsiu matai laiptais is 32 auksto :)) Suvaziavo keleta gaisriniu tuojau pat, bet jokie dumai nepasirode ir aliarmas buvo atsauktas. NZ labai didziuojasi savo gaisrininkais ir gaisrininkai cia valdo. Labai greitai suvaziuoja keleta masinu vos tik suveikia signalizacija. 2-3 kartus per diena prakaukia pro sona...
Si savaitgali laukia atrakcija - i Aucklanda atplaukia Queen Mary 2, didziausias kada atplaukes i Aucklendo uosta kruizinis laivas. Tai bus jo sutiktuves (gaila, kad 6 ryto sestadieni, tai as tikrai miegosiu) ir vakare palydetuves su fejerverkais. Bet idomiausia, kad sis laivas per didelis ir "nesiparkuos" iprastoje vietoje, o "parkuosis" tiesiai pries musu langus :))
Arteja Vasario 16-oji. Praeitais metais lietuviai kele lietuviska trispalve virs tilto per ilanka. Kazkodel siemet labai tylu ir niekas nepranesa, ar siemet bus panasi atrakcija ar ne. Reiks uzklausti...

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

:) jo :) svetaine tai nebloga :) galbut vertetu pagalvoti apie svetainiu darymo bizni? ant Lt gi yra dafiga "programuotoju" :)

Anonimiškas rašė...

tai kad jie daro softa darzeliams mokykloms ir t.t.

Galiu sutart del angliskos programos prekybos viesbuciams.

Sveitaine kaip svetaine. Matai gali buti kad NZ niekas nezino kad galima dirbti su piratiniu photoshopu. O Lietuvoj visi dirba su piratiniu.

Zivile rašė...

Na jo, svetaine kaip bet kurios firmeles Lietuvoje prekiaujancios Labbis ir panasiai :)) Gal net LT is vis neturi svetainiu tokios firmeles :))
O jie sukure nauja programa moteliams ir iesko zmogaus, kuris pardavinetu. Tai dar kol kas jos nera ju svetaineje...
Gintai, gal nori pasidalinti patirtimi kaip pardavineti tokias programas? Nes kaip suprantu cia is tavo srities :)) Galima asmeniskai i e-maila...:))
L.