penktadienis, vasario 02, 2007

kiausiniu penktadieniai

papasakosiu apie tai kaip mes pusryciaujam darbe:) kasdieniniai priespieciu keksiukai vis dar egzistuoja. bet man - jie jau praeitis. Masinis spaudimas padare savo:) tiesa, karts nuo karto vis suryju koki idomesni egzemplioriu, bet paslapcia. Zodziu prisitaikiau prie aplinkos ir igijau daugiau draugu;))) dabar apie pusrycius. Pusryciai, kaip zinia sventas dalykas. Kas kad ju nevalgiau puse savo gyvenimo. Dabar pradejau:) jauciu kaip mano skrandis pradeda man dekoti, o ir sveikatos draudima zada atpiginti, nes maitinuosi sveikai:))) taigi pusryciai. Siaip siokiadieniais buna pilnas saldytuvas pieno (nuo sojos iki "full cream" - nuo kurio mano koleges net susipurto) ir koks 15 rusiu visokiu dribsniu. Visu net neiragavau dar, bet cia visi vezasi nuo savo "weet-bix'u" - zodziu kazkokie lastelienos (a la selenos) briketai, kuriuos uzpylus vandeniu ar pienu gaunama beskone kose (populiariausi pusryciai visoj NZ, ne tik mano, del figuru ir sveikatos isprotejusiam, darbe:). Jei nenori dribsniu - gali rinktis is keliu rusiu skrebuciu ir teptis ant virsaus riesutu kremo (kam dzin kiek ten kaloriju), uogienes (kam siek tiek dizn del kaloriju) arba marmite. Kaip tiksliai isversti sita marmite nezinau. Bet tai kazkoks baisiai sveikatingas surus sojos tepalas. Pasidarai skrebuti, uzsitepi svieso ir ant virsaus to marmite (kai valgai marmite - sviesto kalorijos nesiskaiciuoja:)).
Bet tai kasdieniniai pusryciai. Penktadieniais buna kiausiniu diena. Kiekviena penktadieni 150 gerai isvirtu kiausinuku garuoja didziuliam bliude jau nuo pacio ryto. Tiek kiausiniu vienoj vietoj nemaciau net per pacias didziausias gimines velykas. Kad skaniau juos butu valgyti, Marse, musu vireja, prigamina viokiu marmalu (is brokoliu, avokadu ir pan) i kuriuos kisi nulupta kiausini, ir valgai. Net valgant kiausinius (nu tikrai juos sveika valgyti) matosi ivairus valgymo ipatumai. Azijietiskos kilmes kolegos kiausini valgo uzsipildami soja ir patepdami vasabiu (zali krienai). Angliskas saknis turintys - ji gausiai aplieja sviestu ir iskise tarp 2 tostu, suvalgo kaip sumustini. Mano merginos, kurios ziauriai parinasi del kaloriju, valgo tik baltyma ir geriausiu atveju ji paskanina brokoliu padazu (pries tai, aisku, papraso virejos, kad padarytu be aliejaus:)
va taip. ofisas sita sventa penktadienio ryta igauna stipru virtu kiausiniu kvapa, o pats masinis kiausiniu valgymas primena dziaugsmingas velykas:)

kita karta parasysiu apie vyno ir alaus saldytuvus, kurie placiam naudojimui atviri nuo 16.00 val:)))

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Jo :) "Zarubiezhkos" turi labai grieztas taisykles su pusryciais, kavos pertraukelem, pietumis ir panasiai :)))) Pas mus tik visi valgo biliaka, papygiai ir kad greitai butu :))))) Bet manau Zivile tau tik i gera bus :))) skrandis tau padekos :))))

O kaip Linui sekasi namuose tvarkytis ? :)))) Ka jis vargselis likes vienas valgo???

Anonimiškas rašė...

Na taip mano darbe irgi tie rytiniai arbat-kavageriai privalomi. Jei nedalyvauji beveik tave isbraukia is normaliu saraso ar kaip kitaip ignoruoja.
O tie produktai darbovietes intencija ar asmenine aistruoliu?

Zivile rašė...

maistas darbo:) ryte, kad ateitume vilioja pusryciais, o vakare, kad butu smagiau vakaroti vynu ir alum:)