antradienis, sausio 23, 2007

zuvytes...

Auklendas turi absoliuciai nerealu zuvu turgu. Jei ieskoti pagal kvapa - jo ne nerastum. Viskas svieza, svaru, zuvytes ta pacia diena pagauna, ta pacia parduoda. Kalbant apie zuvytes..

Sitos zuvytes galima isigyti rukyta aki (viena akis sociai pavalgyti vienam zmogui). Vadinasi "specialities". Jei kada su Linu pritruksim pinigu - pradesim maitintis sitais "specialities" nes viena akyte pvz. kainuoja apie 4 litus:)) o kur dar kepenys, plauciai, marinuoti pelekai ir kas tik nori.
O siaip nerealu. Sekmadieni kepem toki tuno kepsni, kad sunkiai sutalpinom i keptuve! Ir siaip prisipirkau zuvu, kuriu pavadinimus pries valgant patikrinam internete: ir del ramybes, ir del bendro issilavinimo, ir kad kita karta nuejus butu bent keliom zinomom zuvim daugiau:)

Kas juokingiausia, i zuvu turgu patraukem is karto po issamios ekskursijos po "greenpeace" laiva, kur jie is visos sirdies pasakojo kaip zada saugoti banginius nuo karo, bado ir piktu japonu, kurie juos labai valgo:)

5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Zuvyte tikrai fainuole:) Tik kazkaip keistokai skamba tos "akytes", "marinuoti pelekai" ir pan.:)

Andrius B rašė...

Nuostabios akytės...Trūksta tik akinukų...

Anonimiškas rašė...

jo jo dar girdejau, kad japonai desertu laiko - banginio "falo" salotas :) Sako padeda!!! :)))) Zmogus igauna drasos ir tampa kamikadze :) Mano nuomone : Zuvis - ne mesa!!!!!

O siaip kas yra pas NZ nacionalinis patiekalas! Galetumet supazindinti! :)

Anonimiškas rašė...

O as visada svajoju, kad noreciau ismokti gaminti zuvi...

Anonimiškas rašė...

Ta baisi zuvis berods yra juru velnias, arba panasus i ji. Ispanijoj valgiau. Siaip zuvies nesu perdidelis megejas, bet si zuvis buvo fantastiska. (Ispanijoj vadina ja Rape). Butinai paragaukit.

O del nuotrauku:
turim "motociklo nuotrauka kur tais", su fotoshopu uzkelsim jus, ir tipo kartu keliaujat po gyvenima:)