sekmadienis, sausio 07, 2007

Nauji metai - pazinimo metai...

Malonu, kad nemazai zmoniu pasigedo naujienu is musu, bet cia ne naujienu portalas ir informacija kiekviena diena neatnaujinama :P Reikia gi laiko pakeliaut po sali...

Nauji Metai.
Siais metais buvome tarp pirmuju pasaulyje sutike 2007-uosius! Kiek supratau musu SMS'us gavote gana paveluotai :) Visai keista patirtis, nes dar taip neteko sutikt. Kaip ir minejau, pasinaudojome kvietimu ir Naujus sutikome pas vietine lietuve. Susirinko apie 12 zmoniu (neskaitant vaiku) - keli naujosios bangos lietuviai, seniai imigrave lietuviai (ir jau nebesnekantys lietuviskai), brazilas (kurio zmonos senele buvo lietuve), ukrainietis ir keli vietiniai. Zivile, kiek maciau, spejo pabendrauti beveik su visais. Man daugiausiai teko bendrauti su senosios kartos lietuviais - tiksliau klausytis ju pasakojimu apie ankstesne Lietuva ir ju imigracijos kelius po II Pasaulinio karo bei patirti sugrizus aplankyti Lietuvos 1994-aisiais. Biskiuka nuobodoka, nes ne taip iprates sutikti Naujus :) Labiausiai patiko bendrauti su brazilu, gaila, kad jis turejo palikti "svente" anksciau. Toks uzdegantis bendravimo stilius ir nera to zelandietisko akcento :))) Taigi labiausiai laukiau 12 val, nes tikejausi grandioziniu fejerverku, nes vaizdas i centrini Aucklanda buvo nuostabus. Deja... Kaip sake Zivile, net Raseiniuose fejerverkai yra didesni ir grazesni :)) Cia pasaude keleta skystu salviu nuo Sky Tower (televizijos boksto) ir viskas! Net kinietiskos petardos tik vienur kitur pasaude... Nepatvirtintais duomenimis, NZ anksciau turejo nemazu problemu su fejerverkais ir todel viskas labai atsargiai vyksta. Gaisrininkai cia turi valdzia! O taip gaila, nes as tikejaus, kad bus kas nors panasaus i Sidnejaus fejerverkus, kur virs Operos saude :))

Kadangi daugelis atvaziavo su vaikais ar palike juos namuose, o taip pat nemaza dalis pagyvenusiu, tai apie puse pirmos visi suskubo vaziuoti namo ir, musu nuostabai, vakarelis kaip ir uzsibaige :) O mes su Zivile jau ishile, pasishokt norisi, bet teko pakuotis kartu, kad kas nors pamestu iki centro :) Tai teko pasivaikscioti centru ir palyginti Aucklando ir Vilniaus Nauju Metu sventimo ypatumus. Visi vaikstineja pagrindinemis gatvemis, sampano buteliu nematyti rankose, kaip ir bet kokio kito alkoholio (nes bauda 20000 NZD). Mes irgi savo kokteiliuka susimaisem ir i mineralinio buteli susipylem :) Bet siaip labai ramu, saugu ir svaru - buteliu, fejerverku nesimeto; niekas girtu veidu nelenda ir nesveikina su Naujais metais, pagrindinese gatvese atsidare nauji greiciausiai vienkartiniai klubai/barai i kuriuos iejimas 100 NZD ir vis tiek jie perpildyti... Toptelejo mintis, kad kazino iejimas nemokamas ir ten gali buti koks tai koncertas. Bet nieko doro neradom. Neatsispyriau pagundai pastatyti minimalu statyma ir isbandyti laime naujaisiais metais, kuo "siek tiek" supykdziau Zivile :) Dabar abu sypsomes tai prisimine, bet buvo geras pretekstas grizti namo...:) Vat tokie tai ramus ir ganetinai blaivus musu Nauji Metai. Netgi sampano neparagavom! Tikekimes i gera...:)

Ketvirtadieni, kol dar Zivile nedirba, issiruosem i keliu dienu kelione i Rotorua. Bet apie tai rytoj, nes jau gan velu...

Cia paskutinieji baliauninkai, kurie dar spejo nusifotografuoti:


4 komentarai:

Gintautas rašė...

Pagal naujako sutikima, tai sudinas ten gyvenimas:).
Viskas normaliai. Pas mus tai saude taip kad net kaimuose galejai paziureti geru vaizdu.

Zivile rašė...

nu jau nu jau, geras cia tas gyvenimas. Linas tik truputi be entuziazmo viska aprase. Viskas normaliai. Paklauskit kada jam baigesi koma, kad jau tokie blaivus nauji buvo:)

Anonimiškas rašė...

Nu pagal nuotraukas tai Tomas kazkur jau uz lango buvo :)))

Anonimiškas rašė...

Zivile, man atrodo tavo temperamentas ten permusa visus;) Taip speju is nuotraukos!