šeštadienis, sausio 20, 2007

Vargai vargeliai...

Kaip visi zinot Zivile gavo Work Visa ir as jos pagrindu tvarkausi Work Visa sau. Negaliu patiket, bet susiduriau su problemomis, kuriu NZ tikrai nesitikejau :)

Kadangi Zivile netiketai gavo viza 2 metams (nors aplikavo tik vieneriems), tai man reikia pasidaryti pilna medicinini patikrinima, kurio rezultatai uztrunka 3-5 darbo dienas. Atradau ligonine visai salia namu, kuri kaip parode mano tyrimas viena is pigiausiu, tarp tu kurios atlieka tokius testus. Dziaugiausi, nes pavyko susitarti, kad visus testus ir rezultatus padarys iki siandien, t.y. sestadienio. Per anksti, per anksti...:)

Siek tiek sukele itarimu, kad viskas nelabai pazangu sioje ligonineje. Tiesa slapimo pridavimo indeliai gan pazangus, turi griovelius kuriais lengviau supilti savo "geri" i buteliuka :) Bet siaip vaizdas tai visai ne kaip ligonines, o kaip kokio ofiso. Krauja ima vos ne koridoriuje pasisodine, o salia zmogeliui tikrina akis. Svori ismatavo tiksliai, nes svarstykles elektronines, o su ugiu pagrybavo. Nes nuejes nuo matuoklio specialiai paziurejau, koks gi mano ugis ir tiksliai maciau, kad 184 su kableliu, bet anketoje kazkodel irase 181. Tiesa, galiu pasidziaugti svoriu :) Sveriausi su drabuziais, bet sveriau 87 kg! Lietuvoj niekaip nepavykdavo iveikti 90 kg ribos. Matyt veikia, kad kiekviena diena einu paplaukioti i baseina (jau jauciu pavyda :)) bei sveikesnis maistas...
Bet visi netiketumai prasidejo siandien. Pasiskambinau pries eidamas i ligonine kaip buvo liepta, o jie sako "kazkaip nematom tavo rezultatu kraujo. Perskambink." Perskambinu, sako "sorry, kazkur pradingo, ateik dar karta pasidaryt." !!!!!!! Ko jau ko bet tokiu pokstu su sveikatos sistema Zelandijoj, tai nesitikejau. Buvau pridaves "cielus" 2 buteliukus kraujo ir dar taip "nesgrabniai" paimtas tas kraujas buvo, kad dar ir siandien skauda ta vieta. Jauciu pardave mano krauja kam nors, nes labai retas - IV grupe :)) Atejau susiparines priduoti kraujo dar karteli. Gerai, kad buvo kita gydytoja, nes dar buciau apsaukes :) Teko paraitoti kitos rankos rankove. Bet, o Dieve, leidziant krauja i antra buteliuka - girdziu kaip eina oras, o kraujas neteka... Na va, galvoju, dar betruko, kad man oro i vena prileistu ir uzsilenkciau cia :) Grizo vel prie desines rankos ir pagaliau prileido antra buteliuka kraujo. Atrodau kaip narkomanas su sudurstytom venom dabar :)) Sakau, patikrinkit ar su kitais tyrimais viskas tvarkoj ir nereikia man pakartoti? Sako nelabai as gaudaus kompiuteryje, tai nelabai ka galiu ir pasakyt. Ateik pirmadieni, gal viskas bus gerai...

Tai tikiuosi pirmadieni viskas bus tvarkoje ir galesiu priduoti reikalingus dokumentus Imigracinei, nes jau visus reikalingus dokumentus ir irodymus, kad mes su Zivile pora jau turim :) Taigi, jei kas planuojat vaziuoti i NZ dirbti ar imigruoti, stai kas reikalinga irodymams, kad esate partneriai (nemokama praktine informacija):
- partnerio Work Visa ar Permit kopija;
- partnerio Letter of Support, t.y., kad jis/ji gyvena su tavim ilga laika ir zada gyventi toliau ir kad zada isvykti kartu su tavim is NZ bei kad parems tave finansiskai, jei reikes;
- NZ buto nuomos sutarties kopija;
- aviabilietu kopija, kaip irodymas, kad atvykote kartu;
- bet kokiu laisku siustu abiems i gyvenamaji adresa NZ kopijos;
- nuotraukos, irodancios, kad leidote/leidziate laika kartu.

Beja, kadangi blog'as viesas, tai prasytume komentaruose nesikeikti, ok Gintai? :)) Jei jau nori issikeikt, tai rasyk asmeniskai i e-mail'a :))

5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Siaip tai labai tvarkingai atrodo tas irodymas, kad esat sugyventiniai :) Jei prades leisti visus, tai is NewZeland pasidarys NewLithuania :)
O del gydimo istaigos tai pats kaltas!!!! Taigi pats zinai, kad ir ant Lt tas pats. Galima papyyygiai ir Nemencineje pasitikrinti sveikata pas kokia nors ambulatorijos vedeja. Tik irankiai bus dar nuo tu laiku kaip dar musu nebuvo :)ant sio svieto. Itariu sveikatos apsaugos problemos yra kiekvienoje salyje :( O siaip saunuoliai esat!!!! Pradesiu taupyti kapeikas, kad galeciau pas Jumi atskristi su Asta :) Aisku greitai nebus, bet, kad bus tai garantuoju!!!!!!

Ai tiesa vakar Z LR'a padare Siemense ir iskart snygti pradejo :) Vadinasi viskas i savo vietas gryyyyzta :))))


Visi Kauno Zalgirio FANAI!!!!!!!

Anonimiškas rašė...

Skaiciau delfyje , kad turejot kazkokia afigienai grazia kometa matyti tame pusrutulyje! Gal matet?

Zivile rašė...

visi nors kiek toliau uz centro mato plika akim;) o pas mus per daug sviesu net tamsiausia nakti:) bet savaitgali pasidairysim, nes i siaure trauksim

Zivile rašė...

Taigi mano ligonine, ne kur Nemencinej, o paciam centre :) Ir pastatas atrodo diiidelis, bet matyt jie ten tik keleta kabinetu issinuomave :) Whatever - patikrino, sveikas, pridaviau dokumentus imigracinei ir laukiu rezultatu :))
L.

Gintautas rašė...

Siaip kometos ir Lietvoj grazios matosi:) ,jei nesninga. Keiksmazodzius galiu istrinti. Bet jau labai pikta patapo kai prisiminiau apie jusu gimtadienius.