antradienis, sausio 30, 2007

NZ Siaure - 2 diena..

Ok. Toliau tyrinejam siaure. Doubless bay. Pavadinimas inspiruoja. Kelioniu gidai primygtinai rekomenduoja. Nuvaziuojam. Hmmmmm ramusis vandenynas ramus - del daugybes salu (visas regionas vadinasi Bay of Islands ir yra viena populiariausiu kiviu atostogu vietu), nera ne vienos bangeles. Nuobodu:)) Vandenims daromes pernelyg isrankus. Siaubas:)))

Vaziuojam toliau. Kerikeri. Isorinis miestukas, su islikusiais seniausiais zelandijos pastatais. Uzsukam. Jei mano seneliai gyventu zelandijoj - turbut noreciau, kad jie gyventu cia. Ramus, idiliskas miestelis. Pagrindiniam (gal ir vieninteliam:) restorane mergina dainuoja "The Cranberries" dainas. Siek tiek netinka prie atvirukisku vaizdu ir pieveles nutupusiu senuku, bet nieko. Isgeriam kavos, sumetam centus i noru sulini (jauciu cia ilgiau pabuvus pradetume tiketi ir pasakom:)), pasedim ant pievutes ir vaziuojam toliau.


Pakeliui sukam pasiziureti kriokliu. Nedidukas kriokliukas, bet matyt kazkuo zymus, nes prie jo fotografuojasi nemazai maoriu seimynu. Ju fotografavimosi ipatumai irgi isskirtiniai - vaikai lauzia baisias grimasas ir gasdina fotoaparata. Maoriu gasdinimo tradicijos vis dar gyvos. Keista, kai mazos mergaites nuotraukose nori atrodyti gresmingai, o ne graziai:)

Paihia. uhu! Mano tvirtu isitikinimu, cia yra zelandijos palanga. Daug turistu, daug atrakciju. Griebiam ekstremalia kelione kazkokiu baisiai greitu motorlaiviu ir 1.5 val isplaukiam i salas. Super! Apsirengiam neperslampamus kostiumus, ir pirmyn! Vandenyna skrodziam tokiu greiciu, kad sunku apsakyti. Po keliu minuciu bunam visiskai slapi, man nuo suraus vandens ziauriai grauzia akis, tai visa kelione i prieki tiesiog bunu uzsimerkus;) Laiva meto taip, kad visi klykia. Siek tiek baiminames, kad musu varganos nugaros neatlaikys tokio isbandymo bet nieko. Priplaukiam keliones tiksla: uola su skyle. Ziauriai grazu, kai atsimerki:)))


o plaukiant atgal pasivaideno, kad maciau rykli. Nu rimtai. Didziulis juodas pelekas vandenyne - is karto prisiminiau visus kadaise matytus multikus. Bet turbut ten buvo delfinas. Tokio dydzio rykliu zelandijoj paprasciausiai nera... et...

Tiek tos siaures. Nakcia grizom namo i Aucklenda. Cia oro prognozes pildesi su kaupu. Buvo tokia liutis, kad per pora metru nieko nesimate:)

4 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Blyn kaip grazu, ypac ta uola su skyle... reikia taupyt babkes ziuriu:)

Renatas rašė...

Sveiki, ziauriai smagu, kad graziai gyvenat ir sekasi isikurti naujoj zemej. Baltai pavydziu nuostabios gamtos ir jau knieti i NZ atmauti, gerai, kad pas jus vasara kai pas mus ziema - tai pasitaupyti laiko bus :) Ar Linas jau gavo darbo viza ? Kodel jam ilgiau reikia ? Zivile, ar bendrai lygis yra aukstesnis, ar tiesiog specifika kitokia ? Kokias knygas skaitai ?

Anonimiškas rašė...

atsiuskit truputeli vasaros, kai mes slidinet baigsim:)

Zivile rašė...

renatui -
Linui reikia daugiau laiko, nes jis aplikuoja mano vizos pagrindu. Santazas faksu (kaip dariau as) neimanomas, tai itariam, kad lauksim visas 60 dienu...

O darbo specifika tai tokia pati:)tik del lygio tai kaip.. saziningai sakau, kad jauciuos papuolus i aukstesne lyga. Visi moka zaisti, o as sedziu ant suoliuko ir stebiu. Manau, zelandijos reklamos strategu ir serviso paragavus nebegaletum ramiai lietuvoj dirbti:) Jau vien zmoniu patirtis daug ka sako. Neisdirbes 15 metu negali tiketis pasidaryti account direktorium, o lietuvoj visa reklamos rinka turbut panasaus amziaus:)) tiesa, mano dyrikas ilga laika dirbo heinekeno pasauliniu strategu. tai tiek nusimano apie alu, kad net siurpu kartais:)
o knygutes tai apie direct marketinga. pastaruoju metu Zelandijoj visi biudzetai keliauja i direct'a, nes labai tiksliai galima ismatuoti reklamos efektyvuma ir pan. siaip nerealu:) svaigstu mytuose, aisku jei suprantu apie ka eina kalba;))) nes su anglu tai vis dar beda..