trečiadienis, sausio 10, 2007

Ne apie keliones

Jei rasyti ne apie savaitgalius ir keliones - tai ne taip zavu. Kiekviena diena iseinu i darba kaip i musi:) Darbiniai susitikimai ir zavi (absoliuciai veza zmoniu profesionalumas) ir ziauriai varo i depresija. Juose tyliu kaip zuvis, nes suprantu gal puse info. Esu ikliuvusi i anglu kalbos spastus. Itariu panasiai jautesi zmones, kai as savo pusiau lietuviska, reklaminio slengo pilna kalba, jiems ka nors pasakodavau. Cia tas pats: ta puse kuria suprantu yra anglu, o kita - visokie sutrumpinimai, barbarizmai, visos kitos imantrybes ir finansiniai terminai (tikrai ne stiprioji mano puse). Zodziu atak. Kad ir dabar - tariausi tariausi su google ka reiskia hopscotching'as.. o galu gale paasikejo, kad sitas slengas kiles is senos zelandijos finansu kampanijos, kuri pati pirma pradejo rinkai siulyti konsoliduotas paskolas. Aisku, dar turejau issiaiskinti kas tai per paskolos. Zodziu jauciuos kaip varle ikritus i isrugas ar kaip ten. Arba prigersiu arba isplauksiu. Bet taip noreciau kokio paprasto kliento..

Dar kasdien skambineju i migracine. Nes manes bent du kartus per diena paklausia ar jau turiu darbo viza. Dzin kad kas karta atsakau, jog tai uztruks min 20 dienu:) Migracine irgi pavaro: kiekviena karta duoda vis skirtinga fakso numeri, kuriuo turiu issiusti prasyma, kad siek tiek paskubintu vizos isdavima:) O nuo vizos priklauso ir Lino reikalai. Jam darbdaviai skambina, kviecia i interviu, bet suzinoje, kad neturi darbo vizos, sako tai kreipkis kai turesi.

Va taip. Siaip visiskai atvirai - tai gyvenimo ritmas pradeda panaseti i Lietuvos: eini i darba, po darbo pavalgai, ir nutupi ant sopkutes (tik dabar ikrentu ne i zurnalus ar telika, o i visokias knygas, kuriu reikia darbui). Linas, kaip Lietuvoj taip ir cia, amzinai ikrites i kompa. Zodziu savaitgaliai yra tikroji akiu sviesa. Tada absorbuojam zelandijos grozi.

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Ei ei ei!!!! Juk daugelis italu atvyke i Amerika turejo kisenejo po doleri tik!!!! Ir tik sunkaus darbo deka, jie paseke aukstumu!!! Taigi nebandyk cia skustis!!!! :) Sakyk, kad viskas labai super, kad mes Lietuvoje pavydetume :))) O siaip man analogiskai buvo kaip Ericssonas i Svedija buvo issiuntes i "on job traininga". TO as tik pusmeti pradirbes buvau!!! Tada buvo labai populiarus posakis "Koshka brosila katiat, pust jabutsa kak chotiat" :)))) Nieko!!! Po keliu menesiu pamatysi, kad viska jau normaliai yra ir kad gaudaisi tuose barbarizmuose :)))

Anonimiškas rašė...

nu nu, as taip vis ziuriu jusu nuotraukas ir negaliu patiket, kad kazkur saule sviecia ir taip grazu... pas mus tai vis lyja ir tamsu...
Zivile, o tu laikykis, visks bus gera:)

Gintautas rašė...

aha. Pikciausiai bus aisku tada kai suprasi kad aborigenai tokius blabla naudojo specialiai kad pradzioje tave pakankint.
Nieko laikykis ir ziurek i tai kaip savaime suprantama dalyka. Ir butinai klausinek ju jei ko nesupranti. Baigs keiktis ir prades apie tai galvoti kaip ne apie savaime suprantama dalyka.