antradienis, balandžio 24, 2012

Borneo sala

Taigi kaip minėjau per Velykas apsilankėm trečioje pagal dydį saloje pasaulyje - Borneo.

73% Borneo salos teritorijos priklauso Indonezijai, 26% Malaizijai ir apie 1% užima Brunėjus. Mes skridome į Malaizijai priklausnčią Sabah teritoriją, Kota Kinabalu miestą (per Brunėjų). Turėjom progos išbandyti Brunei Royal Airlines. Daugiau be būtinumo su jais neskrisim :) Jokio karališkumo, lėktuvas gan pagyvenęs ir labai jau nepatogios sėdynės. Gerai, kad nors atskiri TV kiekvienam buvo, nors ir maži...

Šį kartą niekaip neapsisprendėm, ar norim važiuoti į kurortą, ar apsistoti mieste. Nugalėjo miestas, bet suplanavom vieną dieną nuplaukti į salą - į pliažą, o kitą dieną važiuoti pažiūrėti orangutangų (irgi į kurortą). Gaila pritrūkom vienos dienos, nes būtų visai įdomu pasivažinėti po salą išsinuomavus mašiną ir nuvažiuoti pasižiūrėti beždžionių su peniu vietoj nosies :)


Sapi sala, Borneo

Pirma diena kaip tik pasitaikė labai gera pliažui, tai plaukėm į Sapi salą. Visuomet reikia pasiklausinėti viešbutyje kokį pliažą pasrinkti, nes jūra aplinkui labai nešvari ir viešbutyje patarė plaukti į Sapi arba Manukan salą, nes ten pliažai švarūs. Aišku nereikia tikėtis iščiustyto pliažo :)

O čia, ką gali surasti ant rankšluosčio sugrįžus po nardymo:

Atrodo ramus, lėtas ir nepiktas varanas, bet kai vienas turistas pabandė jį nuvyti, kai šmaukštelėjo uodega kaip su botagu... Lygtais nepataikė, bet "žinutę perdavė" :))

O prieš išplaukdami užmatėm labai gražią kompoziciją - arbūzai :))

Rasa Ria kurortas - Orangutangų rezervatas

Kitą dieną važiavome į Rasa Ria kurorte esantį orangutangų rezervatą su dviem tikslais - pasižiūrėti orangutangų ir tuo pačiu pasimaudyti kurorte.

Orangutangų pasižiūrėjom (viena orangutangė vos Živilei ant galvos nenusileido. Matyt plaukų spalva panaši :)), bet va su maudymusi nepasisekė - jūroje buvo medūzų, o baseiną kaip tik tuo metu uždarė, nes bijojo, kad griaustinis aplinkui gali virsti į liūtį su žaibais. Bet šiaip kurortas atrodo neblogas, jei kas planuosite važiuot ;)


Kota Kinabalu

Bet kaip dažniausiai būna Azijoj - šviežias ir pigus maistas vėl buvo pagrindinis kelionės akcentas. Visai netoli mūsų viešbučio buvo naktinis maisto turgus, kur galima skaniai pavalgyti šviežios žuvies, krevečių ir t.t. Tokio dydžio krevečių dar nebuvau matęs, o kaina tik $10 ir pagamina įvairiausiais būdais. Šiek tiek gali atbaidyti kvapas einant iki to turgaus, bet po 3 dienų ir to kvapo nelabai jaučiasi - apsipratom greičiausiai :)


Ai tiesa, vaikščiojant po Kota Kinabalu Živilė turėjo jaustis kaip žvaigždė - visi be išimties nulydėdavo ją žvilgsniu :) Malaizija musulmoniška šalis ir moteris su TOKIA šukuosena jiems šokas. Aš jau į pabaigą prasilenkiant pradėjau 2 nykščius rodyti, tipo, argi ne cool? :) Bet šios istorijos finalą praleidau...


Išskrendant iš Borneo ir Brunėjuje laukiant mūsų lėktuvo į Melburną prie Živilės priėjo įsidrasinęs kinietis ir paklausė ar gali su ja nusifotografuoti. Gavęs leidimą, pasikvietė dar apie 20 žmonių ir puolė fotografuotis. Ir būtinai liepė pasukti galvą, kad matytųsi šukuosena! Kaip būtų faina viską iš šono nufotografuoti :)))

3 komentarai:

Jurga rašė...

Mielos atostogos :) Bet Živile! Kokia tavo šukuosena! Žavinga kaip visada :)

Vilmis rašė...

tai dabar bereikia į kokią Indiją nuvažiuoti, ten Živilė išvis žvaigždė būtų :) Nors šiaip užtenka ir baltos odos kad visi pultu su tavim fotkintis :D

viz3 rašė...

Arbūzai - šedevras! :)