antradienis, balandžio 03, 2012

Balandžio Pirmosios Pokštai

Kažkaip nesiseka man su laptopais - balandžio 1-ąją ėmė ir nusmigo mano naujojo HP Envy 14 kietasis diskas. Aišku ne toks ir naujas tas laptopas - 1.5 metų, bet ir ne toks senas, kad norėčiau jį pakeisti. Kaip visuomet, garantija jau pasibaigusi...

Gal kam teko susidurti su tokia HP problema? Windowsai užsikrauna, bet va failų ir programų neranda. Kai kurias programas galima pasileisti, jei žinai tikslų pavadinimą, bet Desktopas tuščias, o failų visiškai neranda. Turiu "failure ID" jei padėtų :) Kažkaip labai norisi tikėti, kad čia gal tik kontaktas koks nusimušė ir nereikės keisti viso HDD. Hrrrrr

Oi kaip nelaiku čia viskas. Labai reikės kompo namie, ypač kai išeinu iš darbo dabar. Bet apie šią istoriją rytoj...:)

8 komentarai:

Gintautas rašė...

Labas,
Nusipirk/pasiskolink(kaina palei 10EUR) išorinio HDD dėžutę. Pabandyk įdėti savo diską ir prijunk prie kito kompo kaip išorinį hdd. Skaityk failus į kitą kompiuterį kaip galima greičiau ir daugiau. Parašyk kaip sekėsi.

Anonimiškas rašė...

Lione,

kiek supratau, cia ne fizine HDD problema o programine, tai bandyk tiesiog jei nieko paskutiniu metu svarbaus neinstalinai, daryti recoveri i pacia seniausia data. kartais tokiu bajeriu nutinka kai win atsisiuncia kokiu nors updatu. tuo paciu prachekink su kokia nors drivecheck programa HDD.

princas.

Linas rašė...

Tai visuomet pirmiausia bandau paleisti Windowsus "to the last known configuration", bet sikart nesuveike. Bandziau ir recoverinti, bet automatinis restore point sukurtas ta pacia diena, kai pradejo durniuoti kompas, tai nieko ger nerestorina. Vis tas pats. O senesniu restore point neturiu arba nezinau kaip surasti :)

Ginata rašė...
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Lione,

jei nerodo senu restore pointu turbut ir nera, per mazai harde tam vietos buvai skyres. :)
ka galima bandyti dar:
per device manageri tiesiog
-pasiziurek ar mato harda, tada bandyk daryti roll back driver, jei nmebuvo updato tada bandyk updatinti.
-jei originaliai kompas pirkas su win instaliuotais kazkur pas dideli, HP turi tureti safedisk ar recovery disk, jie turetum rasti iskart tik ijungus kompa po bioso prachekinimo, dar kol pradeda krautis windowsai, tik neprisimenu kurio funkciniu f5 arba f8 :)
-su paprastu PC yra toks vienas dar liaudishkas budas,(nerekomenduojamas oficialiu komp-astu :), bet mes esam bande ir nekarta, tik realiai to nesu dares su notepadu, tiesiog isimi harda, (jei jau garantija pasibaigus) ir idedi ji is naujo. tada tiek kompas tiek windowsai prasichekina patys harda is naujo.
jei scenariju eina pagal blogiausia scenariju, kai hardas fizishkai mirsta, turiu dar viena liaudishka IT specialistu naudojama metoda, bet cia jau kritinis dalykas norint info tiesiog is hardo istraukti, bet kol kas jos neraysiu :D, nes puse skaitytoju galvos kad anekdotas.

princas.

Linas rašė...

Ginata, aciu uz sunaus pagalba. Susitikom ir paziurejom, kas ten blogai. As taip pat istrinu komentara, kad nebutu sunaus emailo spameriams :)
Princai, harda mato, bet kazkodel mano useris buvo perkeltas i kito userio accounta ir visi folderiai uzhaidinti. Taip pat program files buvo uzhaidinti. Nzn kodel taip atsitiko. Failai visi yra, tai Deividas patare susibackupinti viska, paleisti diagnostinius testus ir paskui perinstaliuoti Windowsus. Cia HP Envy oficialus, tai turiu atskira recovery disk sukurta. Thanks uz pagalba :)

Linas rašė...

Ai tiesa, durniausia, kad uzsisakiau nauja harda vakar dar pries Ginatos komentara :), tai dabar nezinaui ar reikes upgreidintis i nauja ar laikyti ji kaip back-up...

Anonimiškas rašė...

tai kam tau perinstalinti windowsus? :) prisijunk per administratorias accounta ir matysi visus folderius. o visus kitus accountus jei jie tau nereikalingi turn off. :)

princas.