trečiadienis, gegužės 18, 2011

Nuolatinė Viza. Pirmas Etapas - Check!

Kaip minėjau, norint gauti nuolatinę Australijos vizą reikia praeiti 2 etapus - darbdavys gauna nominaciją ir tuomet mes kreipiamės dėl vizos.

Dėl darbdavio nominacijos kreipėmės dar spalio mėnesį, bet kaip suprantu imigracinė taip užsikasusi, kad papildomų dokumentų paprašė tik po 6 mėnesių. Kaip ir bijojau pagrindinė problema buvo training planai - užsimanė imigracinė detalesnių planų...

Buvo šiek tiek apėmusi neviltis, bet paskui susikaupiau, paieškojau internete training planų pavyzdžių ir sukurpiau detalius training planus kaip aš apmokiau vietinius darbuotojus SEO ir kito online marketingo :))

Ir pagaliau šiandien sulaukėm emailo, kad darbdavio nominacija nuolatinei vizai patvirtinta!! Phew, beliko antra dalis, kuri neturėtų būti sudėtinga, nebent kažką atras per sveikatos patikrinimą. Tpfu, tpfu, tpfu...

4 komentarai:

Jurga rašė...

Sveikinu praėjus pirmąjį etapą :)

Inga rašė...

sveiki, smagu skaityti, kad turit PR, sveikinu. Norejau paklaust del jusu dalies PR vizai gauti, kaip jus ivardinot to antrojo etapo. Ar teisingai supratau, kad nei vienam is jusu nereikejo laikyti IELTS testu ir irodymui uzteko patvirtinimo is darbdaviu?

Linas rašė...

Inga, taip uzteko tik darbdavio laisko ir jokio IELTS nereikejo. Bet cia galioja tik tiems, kas jau dirbo Australijoj bent 1 metus pas ta nominuojanti darbdavi. Stai visos isimtys, kada nereikia IELTS:
http://www.immi.gov.au/skilled/skilled-workers/ens/exemptions.htm#c

Inga rašė...

labai aciu uz atsakyma! ir aciu uz toki idomu ir issamu bloga:)