penktadienis, gruodžio 31, 2010

Kalėdos Australijoje 2010

Rašinėlis apie 2010 Kalėdas Australijoje...

Po nesibaigiančio darbų maratono baisiai džiaugėmės mini-atostogomis - į darbą nereikia iki sausio 4 d. - ir pagaliau galėsim pailsėti. Net neruošėm "tradicinės" kūčių vakarienės su 12 patiekalų - nusipirkom tik 5 kg kumpio šmotą iš Kalėdinių patiekalų, nes kai pagalvoji - kokia prasmė suktis virtuvėj pusę dienos?

Kalėdos Pliaže

Tradiciškai Kalėdų dieną vėl praleidome pliaže. Nors buvo minčių tarpukalėdžiu nuvykti kur nors paturistauti su palapine, bet visos stovyklavietės jau seniausiai užimtos. Populiariausios stovyklavietės net daro burtų traukimus spalio mėnesį, nes moksleviai irgi išeina atostogų šiuo metu ir visos šeimos išvyksta turistauti. Tai vykom į savo pamėgtą Gunnamatta Beach, pakeliui užsukdami į Cape Schanck:




Mūsų pliažas šiek tiek išgąsdino - gelbėtojų nėra, o jūra šėlsta kaip pašėlus. Teko ruošti atsargines kelnaites :)



Iš pradžių galvojom nė nesimaudyti, nes bangos lūžo prie pat kranto ir labai nešė į jūrą. Tai pradėjom braidyti iki kulniukų, bet paskui "įsidrąsinom" ir maudėmės iki kelių. Gavosi visai fun diena :)

Levandų Ferma

Kadangi Živilė labai mėgsta levandas, nusprendėme kitą dieną nuvykti į vieną iš levandų fermų, kurių yra net keletas apie Melburną. Gruodis yra pats tinkamiausias mėnesis lankyti levandas, nes dauguma jau būna pražydėjusios, bet dar nepradėtas nuiminėti derlius.





Prisirink sau uogų

Vienas ryškiausių prisiminimų iš kelionės po Great Ocean Road vis dar išlieka apsilankymas braškyne. Tiek visokių rūšių braškių išbandėm ir tiek daug jų, kad atradę, jog šalia levandų fermos pilna uogynų, kur galima prisirinkti vyšnių, aviečių, braškių ir t.t., neabejodami nutarėm ten užsukti.



Šiek tiek keista buvo matyti tiek azijiečių ir indų laukuose ir beveik nė vieno australo. Matyt visi australai išvykę stovyklauti arba, kaip žinom iš vieno pavyzdžio, dar neatradę šios atrakcijos ir nežino, kad galima uogų prisirinkti tiesiai iš lysvės ar nuo medžio, o ne tik supermarkete :)

Su vyšniom viskas sekėsi normaliai - išragavom visokiausių rūšių ir atradom, kad mums skaniausios vyšnios Simona, tokios sultingos ir saldžios - niam-niam:



Bet va su braškėm gavosi ne kas - kadangi pagrindinės minios jau buvo prasinešusios per laukus, braškių buvo likę ne prūdai. Tai jokio įvairių rūšių skanavimo, jokio pasigardžiavimo - pasijaučiau kaip pas močiutę kaime, kai prašukavęs lysves ir suradęs bent vieną prinokusią braškę džiaugiesi kaip 100 Lt radęs :) Tai kai Živilė išlindo iš avietyno su pilnu indu aviečių, pas mane buvo vos keletas prinokusių braškių... Na bet šiaip taip prisirinkom tų braškių ir keletas pusryčių iš eilės buvo braškės su pienu... :))

Nauji Metai

Tai va, Naujų Metų sutikimas vėl bus ramus - kažkaip norisi ramumos į metų galą :)  O dar vasara vis neateina niekaip į Melburną. Bet nors Naujų sutikimas nusimato karštas - +40.9 :) Pagaliau galėsim žiūrėti fejerverkus nedrebėdami, ne taip kaip pirmais metais :)) Su artėjančiais visus!

10 komentarų:

Vilmis rašė...

Su ateinančiais! :)

ziidre rašė...

erzinate mus su svieziom uogom ant medziu,plantacijom braskiu ir levandom... pas mus laaabaaii daug sniego! jau suvalget 5 kg kumpio? :) Su svenetem!

Linas rašė...

Taip, kumpi jau sutarsem :) Nedatempe iki Nauju :))

Unknown rašė...

You!Sniego tai per 4 plytas balkone :)
Smagiu Nauju metu!Nuo ryt valgykit daug morku! :)

Jurga rašė...

Su naujais! Gerų metų jums :)

Anonimiškas rašė...

Su Naujais metais Jus ir viso ko Jums geriausio! Ir toliau lauksiu zinuciu is Jusu fronto :)

Liudas

viz3 rašė...

Yra nuomonė, kad frazė "kai pagalvoji - kokia prasmė suktis virtuvėj pusę dienos?" turi ir pabaigą - "kai šitą kuo puikiausiai gali daryti mano vyras." :)

Vaida rašė...

oj, viskas, atvažiuojam!!!!

Linas rašė...

Vaida, tai vaziuokit greiciau, kol vis dar prie juros gyvenam. Gales Bruno kaituot visas dienas, o tu shopinsies :))

brunota rašė...

o Linas tuo metu abiem šeimom babkes kals:) aš labai noriu. tik įtariu, kad nieks manęs ten nelaukia rankom išskėstom kupiūrų pilnom, ane?s