penktadienis, spalio 08, 2010

Surfingas arba trečioji atostogų dalis

Trečią atostogų dalį nusprendėme praleisti Viktorijoje, dar kartą aplankyti Great Ocean Road ir tuo pačiu išbandyti surfingą (banglečių sportą).

Surfingo pamokos

Išbandyti surfingą jau seniai galvojom. Net įvažiuojant į Naująją Zelandiją Živilė visiems pasieniečiams gyrėsi, kaip varys mokytis surfinti :) Deja, nei NZ, nei Australijoje jo išbandyti dar neteko, kad ir esame dideli "pilvo surfingo" mėgėjai. :)


Čia dar Živilė linksma kol kas :)

Nors visos surfingo mokyklos skelbiasi, kad pradeda mokyti nuo rugsėjo, tačiau susiorganizuoti pradedančiųjų banglentininkų grupę buvo šiek tiek sudėtinga. Iš pradžių reikalavo, kad grupėje būtų 4 žmonės, bet paskui pasirašė ir "ant 3", kai atsirado dar viena vokietė. Taigi planas pasurfinti pavyko...


Kaip mane vertė "didžiulės" bangos...

Aš kažkaip vis bijojau dėl savo nugaros, bet su nugara viskas buvo ok. Nukentėjo kitos kūno dalys - rankos :) Nors mus tik mokė atsistoti ant banglentės, man vien tą griozdą nusinešus prie jūros rankas paskaudo. O kur dar paskui tampyti banglentę prieš šėlstančias bangas... Tai po surfingo pamokos buvo sunkoka vairą nulaikyti :))




Živilei po pirmos surfinimo valandos praėjo noras toliau mokytis. Kas ją pažįsta, tai žino, kad jei kas nors jai nesigauna iš pirmų kelių bandymų, tai basta - nustoja stengtis ir eina ieškoti kitos veiklos, kuri gautųsi iš karto. Aš irgi išvargau kaip jūros vėplys ir antrą valandą jau nebesugebėjau atsistoti ant lentos. Bet šiaip ne taip sugebėjau dar papozuoti :)



Trobelė miške

Gerai, kad po pamokos laukė ramios ir romantiškos dienos išsinuomotoje trobelėje ant kalno. Živilės bendradarbės rekomendavo išbandyti, o kiek prieš tai berekomendavo visuomet buvo puiku. Taip ir šįkart...



Teko šiek tiek pavargti su trobelės suradimu, bet ką suradom - nenuvylė. Tikrai labai gražu - didelis balkonas, BBQ, židinys, puiki virtuvė ir iki visiško tobulumo trūksta tik jacuzzi vonios. Bet apie vonią galima tik pasvajoti - visas regionas labai jau taupo vandenį ir prie visų kranų perspėjimai, kad reikia taupyti vandenį, kas šiek tiek užknisa. Tačiau vienas perspėjimas ant tualeto bakelio prajuokino - maždaug "Save water. Flush only solids" :))



Vos tik pasirodo žmonės trobelėje, tuoj priskrenda įvairiausių papūgų - matyt jaučia pigų maistą :) Sako, kad kartais į balkoną iš medžių nusileidžia ir koalos. Deja, mums nepasisekė. Bet nieko, jau žinom taškus Great Ocean Road'e, kur prie pat kelio visuomet galima pamatyti koalų:



Tai va, dabar laukiam šiltesnių orų ir gal vėl varysim mokintis surfinti. Gal šįkart bus lengviau :))

6 komentarai:

Evaldas rašė...

o pas mus ruduo ..... bet ruduo SUPER !!!! Saltoka, lapai geltoni nukrite ....... vienu zodziu tokiu atostogu ir as noreciau :)

Vilmis rašė...

O kokia vandens temperatūra buvo? Man ten tokiu laiku tai net prie vandens nesinorėjo lįsti :)

Linas rašė...

Ai kazkaip su kostiumu per daug salta nesijaute. O kai dar pasportuoji pries bangas, tai is vis...:)

Unknown rašė...

noreciau, kad sita jusu istorija nesibaigtu...4ta,5ta,60ta atostogu dalis?!! :) Jus man kaip National Geographic ;)

Anonimiškas rašė...

mokinkitės kaituot - daug lengviau ir greičiau. true story. :)

Linas rašė...

Vaida: kaituotojai megsta vejo stichija, surfingistai - bangu. Mes labiau prie bangu :))
Nors siaip 500 m nuo namu kiekviena diena vyksta kaitavimo pamokos. Gal norit sia ziema i Melburna atvaryt? Pakaituosit! :)