pirmadienis, birželio 14, 2010

Va ir pakirto liga jauną eržilą...

Čia Živilės tokie pareiškimai :)) Pati tingi rašyti ką nors, tai sako parašyk, kaip "liga pakirto eržilą"...:))

Vestibular Neuronitis

Tai va, ši žiema visai šalta Melburne. Kol kas šalčiausia iš turėtų. O aš pasigavau peršalimą į rudenio pabaigą. Kai jau atrodė, kad peršalimas baigiasi - tik šast vidury nakties ir kažkokia nesamonė galvoje atsitiko. Atsibundu rytą - o kambarys sukasi, kaip būčiau 3 dienas gėręs. Eiti galėjau tik į sienas pasiramstydamas, o kur dar pykinimas...

Iš pradžių galvojom, kad apsinuodijau kokiu maistu. Bet paskui pagooglinom simptomus ir supratom, kad kažkas su vidine ausim negerai. Teko ieškotis daktaro, kas pasirodė visai problema. Paskambinu artimiausiam prie namų - "šiandien vietų nėra, galim užrašyti pirmadieniui". Na ačiū, aš iki pirmadienio galiu ir numirt :) Kita klinika rajone irgi priima tik nuo 21.30. Tik iš trečio karto pavyko užsirašyti ir tai tik į pavakarę...

Google diagnozė pasitvirtino - Vestibular Neuronitis, kas lietuviškai būtų, vidinės ausies nervo uždegimas. Tai šiek tiek lengvesnė forma, nei pačios vidinės ausies uždegimas, bet pilnai pasveikti reikia 6-8 savaičių, o kai kam ir ilgiau. Tai taip dabar ir sirguliuoju lengva forma - geriu vaistus, einu į darbą ir stengiuosi nepervargti. O Živilė manim rūpinasi...:)

8 komentarai:

Jurga rašė...

Na, svarbiausia, kad Živilė rūpinasi :) Linkėjimai pasveikti!

Anonimiškas rašė...

Svarbiausia, kad ligos pavadinimas geras ;) P.S.: Zivile, kuo "sustresne" liga, tuo aiskesnis demesio trukumas. Gydyk :)

astam.

Anonimiškas rašė...

Sveiki,
Visai nesmagu, kai uzpuola liga. Gal ir norejote atkreipti demesi, kad Australijoje susidurete su siokia tokia problema, jog vos galejote pasiekti gydytoja. Taciau ir Lietuvoje dabar jau panasiai viskas vyksta, jei dar su gyvybes zenklais ir pats sugebi savo kojomis ateiti i "savo" kur esi prisirases poliklinika, tarkim, kad ir del gripo su 38 laipsniais temperatura, tai nieko nuostabaus isgirsti toki atsakyma: priimsime kita savaite, nes vietu nera arba eini i priemima, kur vargu ar gausi gerai kvalifikuoto specialisto pagalba, neretai ir uz vaistus reikia susimoketi. Tad laikykites, su laiku pasveiksite ir vel viskas bus ok. Kokia zemiausia ziemos temperatura Melburne?

Pagarbiai
Liudas

Unknown rašė...

Zinau Lione, sita liga :) esu gal du kartus turejas, paprasciausias vaistux ir nieko kito nepakeisi 2-3 lasiukai siltos degtines i ausi, ir tuo paciu sudrekinta degtinej vatos gabaliuku uzkisi, kokiom dviem, bet ne ilgiau trim valandom. ir tai skiria viena is sustrausiau Kauno LOR gydytoju :), budas tikrai patikrintas, jei skausmas nervina gali pilti degtine ir kitur :)

sveik.. kazlauskas..

Linas rašė...

Liudai, irasas visai ne apie tai, kad "vos galejome pasiekti gydytoja". Tiesiog buvo neiprasta, kad privaciose klinikose tik is trecio karto pavyko prisikast iki gydytojo. Paprastai su privaciomis taip nebuna. O ir Lietuvoj, jei kreipsies i privacia, manau ta pacia diena gausi "bilieteli"...
Temperatura Melburne nieko nesako. Jei pasakysiu, kad dabar dienomis buna +14-15, pasipiktinsit, kad LT vasara tiek buna :) Bet cia Melburne oras zymiai kitoks, labai jauciasi vandenyno itaka ir sakyciau +7 dabar. Tik gerai, kad cia nelyja taip daznai ir nebuna pliurzes :))

Princai, geras vaistux :)) Bet jau sveikstu, tai neekspermentuosiu. Bet jei vel uzpuls, tai reiks isbandyti :))

Anonimiškas rašė...

Sveikas, Linai,
Neatkreipiau demesio, jog apie privacia klinika buvo kalbama. Lietuvoje i privacia greiciau patektum tik del to, kad dauguma zmoniu nenori privaciai klinikai moketi ir ju mentalitetas yra visai kitoks nei australu (vis dar Lietuvoje dvelkia sovietines paziuros ir vargu ar greit jos bus isgyvendintos). Musiskiai lietuviai geriau nueina i valstybine ir sumokeje tam tikro dydzio pakisa (kurios geriau nemokes privaciai klinikai), patenka pas gydytoja be jokios eiles, kartais gal 1 val. palaukia. Zinoma, todel privacioje nelieka eiliu, o zmogus valstybineje ligonineje nemokejes pakisos laukia gana ilgokai, nes jis "juk nesusimokejo". Graudu, bet tokia dabartine realybe.
O del oro, tai tikrai nepasipiktinsiu :) nes Lietuvoje dabar tikrai silciau nei pas Jus :) Ir kiek suprantu, tai Melburne dabar yra ziema?

Liudas

fk rašė...

Princo vaistukas superinis :)

Vilmis rašė...

Kaip ten tie stebuklingi vaistai, jau padėjo?