pirmadienis, kovo 15, 2010

Kengūrų sala, Pietų Australija - istorija

Kažkaip labai intensyviai gyvenam dabar:) Visko tiek daug vyksta, kad ta Kengūrų sala atrodo tokio senumo naujiena, kad apie ją net rašyti keista:)

Bet buvo gerai.

Pietų Australija šiek tiek apmažino mano amžiną kliedėjimą kokia nereali yra Zelandija. Nereali ir Australija. Tik ne toj valstijoj gyvenam, ir ne tose iki šiol lankėmės:)) Aišku pataikėm ten nusigauti neprastu laiku. Lietuviškais standartais turbūt būtų bobų vasara. Adelaidėj tiek festivalių vienu metu, kad net buvo gaila iš jos išvažiuoti. Kelias iš Adelaidės iki kelto į Kengūrų salą irgi nerealus. Sustoji vienoj vyninėj, kitoj. Ant vieno kalniuko nustoji kvėpuoti iš gražumo, ant kito seilė nutįsta. Žodžiu. Ir netrunka pusę dienos iš miesto išvažiuoti, nes Adelaidė palyginti su Melburnu - viso labo miestukas:) Va.


O kengūrų sala, dėl to ir vadinas kengūrų, kad jų ten bele kiek. Ant kiekvieno posūkio. Iš pagrindinio kelio išvažiavus greitis sumažėja iki kokių 20km/h, nes greičiau negali (aišku greičiau negali, ne vien dėl kengūrų.. žr. kaip atrodo, kai baigiasi pagrindinis kelias;))

O šiaip keistai mane veikia laukiniai gyvūnai. Fotkinau ir filmavau bele kiek. Spygavau be sustojimo. Jei pati būčiau kengūra ir į save žiūrėjau iš šalies, dievaži galvočiau, kad pamišęs žmogaus egzempliorius pasitaikė. Ir net nežinau kuo tai paaiškinti. Esu gi iš kaimo. Net karvę melžt moku:) Nu bet kai prie namuko kiaurą parą ganosi didžiulė kengūrų banda, man suminkštėja protas ir tiek. Ir net buvo dzin ką kaimynai pagalvos. Rimtai. Čia jau retas atvejis, nes man visada rūpi ką nepažįstami žmonės apie mane galvoja:)



Va. Negana to, toj saloj gyvena ir ruoniai su jūrų liūtais.  Čia jau buvo virš visko. Net fotkinti negalėjau. Rimtai. Man atrodo net širdis pora kartų iš jaudulio vos nesustojo.

O šiaip ten faina ir be visokių gyvių stebėjimo. Gyvenom Stokes Bay - ant kalno buvom išsinuomavę namuką. Tai po langais kengūros. Čiut toliau įlanka. Paplūdimys, į kurį patenki per tunelį kalne ir tik per atoslūgį.


O kur dar parkai, takai ir t.t.


Viskas būtų buvę 100% tobula. Bet grįžtant į keltą taip saugojomės taip saugojomės, kad kokio gyvio nepervažiuotume ir nepasisekė. Kaip jau išvengėm visų akistatų su kengūrom - žiūrim erelis ant kelio. Galvojam nu ims ir nuskris. Kaip kad paukščiai daro. O tas godus pasitaikė. Pasigriebė maitą nuo kelio ir bando kilti. Kilo kilo ir kažkurio momentu matyt susivokė, kad maita per sunki ir drėbė ją atgal ant kelio. O mes taigi nestabdėm. Manėm kad erelis nuskris sau su ta maita. Jis ir nuskrido, bet be maitos. O mes su nuomota Toyota Yariu ir užvažiavom. Ir palūžo plastikinis Yario buferis. Nedaug palūžo. Bet užtektinai, kad nuomos agentūra tai užskaitytų kaip žalą ir mano kreditinę nutręštų $2,500 (kaip užstatą)... Dabar aiškinamės. Ir matyt kad ilgai aiškinsimės.

Nu bet ne esmė. Kengūrų salą atsiminsiu dėl ko kito.

Viena pavakarė buvo labai nieko sau. Žr nuotrauką apačioj. Leidžias saulė. Ganos kengūros (nesimato čia). Eina Linas su vynu vienoj rankoj, stiklinėm taurėm kitoj ir žiedu kišenėj (irgi nesimato:))

va taip va.

21 komentaras:

Milda rašė...

Jei teisingai supratau tai sveikinimai didžiuliai! :))

Zivile rašė...

super reakcija:) dar nuotraukas kraunam ir vis galvojam isimt ta paskutini paragrafa ar ne.. :)

Anonimiškas rašė...

Sveikinu!

Gintautas rašė...

O tai kam jis ta zieda nese? Beje nesimato ar tikrai nese. Kiaurai i kisene nepaziuresi.
Ir dar: panasiau kad zieda nesa Tomas nes labai jau laimingas veidas:)

ziidre rašė...

oooo... prasom pakomentuoti placiau apie zieda kiseneje. Dabar jis ant Ziviles rankos?;) as dar tikiuosi isgirsti apie tolimesnius su ziedu susijusius ivykius.. :))Sveikinu ir dziaugiuosi su apsiprendimu!

Unknown rašė...

Nuostabi istorija!!
Kaip visada - smagiai parašyta!

Gintaras rašė...

nu tu matai, tradicijos aukščiau kengūrų :)

rnikulina rašė...

Sveikinimai!!!! :* Dziugu ka linksmai gyvenat :))))))))) :*

Vilmis rašė...

Sveikinimai !!!
Tik dar vienos nuotraukos prie paskutinio paragrafo trūksta :)

Evaldas rašė...

Vo tie razzz :)
Smagu :)
Kada ir kur reiks atvaziuot?
:)))))

Unknown rašė...

Valiooooooooooooo!!!!!!!Sveikinam veikinam svekinam!!!!!;))))
O paragrafa per velu isimti, nes naujiena per greit ir per toli issivaiksciojo! :))

Anonimiškas rašė...

Valio!!! Tai amzinasis Arturo klausimas bus atsakytas :))

LS rašė...

Sweet :)
Santariskiu kengooros sveikina Australijos kengooras. Zieduotis yra gerai. Lauksim tolimesniu ziniu/nurodymu. :)
p.s. man patinka Lino zyyyydras jacket ir "poker face" :)

Jurga rašė...

ooooo! :) Tikrai, dar truksta nuotraukos su tuo ziedeliu ;) Labai labai sveikinu.

viz3 rašė...

Tie dalykai, kurių nesimato, paprastai ir būna geriausi:)

LearningThatWorks rašė...

Sveiki,

Nors Jusu dienorasti skaitau daugiau nei pora metu, tiktai dabar sove i galva mintis susipazinti su Jumis. Pasirodo net ir pazistamu bendru turime - cia LinkedIn prasme As gyvenu Melburne jau senokai - zodziu, jei idomu, parasykite man - svaitkus@gamail.com

Su pagarba,
Sarunas Vaitkus

Valda rašė...

wau! sveikinu!! :) fainai..

Jurganz rašė...

Sveikinimai! Puikios naujienos, o istorija skaitosi labai lengvai ir idomiai kaip ir visada. Taip pat malonu kad yra dar zmoniu kurie karve melzt moka :) Taigi, laukiam istorijos tesinio, ala "Australia 2" :)

Vaida rašė...

Oj, kokia graži istorija su kokiomis gražiomis nuotraukomis, o jau pabaiga, tai visų gražiausia... :)) linkėjimai abiems!

Zivile rašė...

Ech nu aciu uz visus sveikinimus:) gyvenam po senovei. tik linas laimingesnis gerokai - nebeliko streso, kaip cia nesusimauti su ziedu:))

Andrius B rašė...

Nu afigiet.
Nu nerealiai sveikinam.
Fantastika.

Andrius Ir Odeta