ketvirtadienis, gruodžio 03, 2009

Dilema lygioj vietoj

Šiandien iš lauko parsinešiau mirštantį balandį.
Nu atrodo, kad balandis. Ir panašu, kad miršta.
Gulėjo ant tako taip, kad reikėjo arba perlipti, arba paspirti į šoną, arba pasiimti.
Tai pasiėmiau.
Įdėjau į dėžę, įpyliau vandens.
Ir tada supratau, kaip beviltiškai viskas atrodo.
Paukščių nemėgstu.
Apie jų ligas neturiu nė menkiausio supratimo. Tikėtis, kad jis per stebuklą taip ims ir pasveiks - turbūt naivu. Nešti pas kokį veterinarą ar paukščių užkalbėtoją, - neturiu jokio noro.
Pusvalandį pasitarus su google, ką toliau daryti,  ir išklausius Lino moralo a la "mano kvaištelėjus boba, tik išvažiuok ir palik vieną" - man pradėjo reikštis ko ne visi paukščiais perduodamų ligų simptomai.
Žodžiu.
O jei balandis ryt ryte bus toj dėžutėj pasimiręs?
a) jį reikės išmesti į konteinerį (kurį konteinerį? recycle ar paprastą?)
b) reikės kur pievutėj pakasti?

Žodžiu. Išgyvenu dramą lygioj vietoj:))

8 komentarai:

Vilmis rašė...

tai turbūt šiandien be miego liksi :)

Anonimiškas rašė...

gerai, kad paemei. nu pasikankinsi, jei mirs palaidosi. o tu pagalvok, kaip jaustumeis, jei butum ta nabaguti palikus likimo valiai. as iki siol susigraudinu prisiminus, kad nepriglaudžiau is lizdo iskritusio zvirbliuko...

ginte rašė...

na, kaip jisai? tas australietškas balandis? užjaučiu. abu. ne,visus 3. ir Liną irgi...

Zivile rašė...

Oj Ginte.. Balandis gerai turbut. Siandien ryta atsikeliau ir ant savo minksto grazaus ranksluoscio (kur buvo mano protas vakar ji ten deti??) radau 4 didelius kakus ir jokio balandzio. Mano isvada: kai balandis gulejo ant nugaros ir jam konvulsiskai tampesi kojos - jis tiesiog ziauriai konstupavo;) T.y. stume zarnu turini kaip imanydamas. O as emiau ir sutrukdziau naturalu gamtos procesa.. Tai dabar ir nezinau cia geras darbas buvo ar ne?

Vilmis rašė...

:))) na va, būtum pribaigus balandį per savo gerumą :)

Anonimiškas rašė...

man panasiai buvo su kaciuku. nu kai ima kas nors is tu gyvuneliu prieglaudu ir atsiuncia graudzias nuotraukas su prierasu - "jei nepaimsit uzmigdysim". ir pasileidau i katino paieskas. perksmabinau prieglaudas. ka tu sau galvoji - nepatikesi kokie pikti ir abejingi yra tie zmones, kurie tik pries diena siunte baisiai graudzius laiskus ir taip rupinosi kaciuko gyvybe. nedave niekas man to katino ir liepe atsiknist... taigi - nelengva but geram.
asta m.

ziidre rašė...

oi.. kol perskaiciau tavo komentara apie dingusi balandi, tai tris kartus pagalvojau, kad jam pauksciu grimpas!!! .... gerai, kad dingo ;) man panasiai buvo su 3 mazom zylutem, kurias tevai ismete is lizdo,kad ismoktu skraidyti. I tas tris pasisiaususias zylutes, kurios strakinejo ant zemes , sirdis neleido ziureti, nes aplinkui trynesi isalke katinai. Tai as jas sukeliau i batu dezute, pakabinau terasoj, pripyliau vandens ir visa nakti nemiegojau. Ryte radau dezutej viena zylute, bet ji buvau jau sustingus... brrr Iki siol mastau, kad gal reikejo nesikisti??? bet nezinau ar pasielgciau kitaip siandiena.

Unknown rašė...

ech tos bobos :) sitie reikalai vadinami mamos instinktas. Pamatai, susigraudini, priglaudi, maitini ir pan. Vyrai tokiu 'mamishku' reikalu niekada nesupras. Taigi as prisimenu kai zoosode uzmatydavau stirnu bembius arba zirfiuka, tai is tos meiles norejosi uzglostyti negyvai :)
Zivile sveikinu, motinyste jau neuzkalnu :))))))))))))))))