antradienis, spalio 20, 2009

Senis ir jūra arba viena Darwino istorija

Kadangi man bloginis letargas vis dar nepraeina, aprašysiu tik vieną Darwino istoriją.

Išplaukėm su Linu žvejoti. Jau girdžiu kaip juokiatės. Niekada iki tol nebuvom žvejoję ir mūsų abiejų žinios apie procesą baigiasi tuo, kad numanom kurį meškerės galą reikia merkti į vandenį. Bet Darwino vandenys yra garsūs tuo, kad ten veisiasi tiek žuvų, kad praktiškai net su kibiru gal išeitų ką nors išsemti.

Žodžiu plaukiam sau. Berniukai aiškina kaip pagauti žuvį, kaip užmauti masalą ir t.t. Visi laive atrodo iš karto pagauna kampą, - tik ne aš. Man viską parodo dar kartą. O tada aš pati pirma pagaunu žuvį. Pirmą savo gyvenimo žuvį:)



Maža jinai ir ekstazėj dėl savo laimikio esu tik aš (diedai kažkodėl nepripažįsta laimikio, jei jis mažesnis, nei sieksnis:), bet koks skirtumas:) Pasibučiuojam, nusifotografuojam ir tada, mano siaubui, žuviuką perpjauna per pusę ir panaudoja kaip masalą... išplaukėm žvejoti ne mailiaus, o tikrų žuvų gi..

Va. O tada Linas pagauna savo "žuvį"...



Klausiat kodėl jis laiko tik uodegą? nu gi dėl to, kad vyras sužvejojo kūjagalvį ryklį ir bijojo vienas su juo fotografuotis! Fantastika. Būtumėt matę diedų veidus laive - iš pradžių nusivylimas, kad ne jiems užkibo kažkokia didžiulė žuvis, paskui pavydas, kai su ja reikėjo galynėtis (ištisas mokslas pasirodo yra ištraukti tą ryklį iš vandens), ir tada apšalimas akyse, kai Linas "nepasirašė" ant solo nuotraukos. Va taip va. Nestandartinis vyras yra mano Linas:)

Tiesa, nesupraskit klaidingai. Linas nėra bailus. Matot piktą vietinę gyvatę jam ant kaklo?? aha. Ir ant marškinėlių užrašyta: "death comes":))



...bet saugumas svarbu. O dar kai kalba eina apie Darwino vandenis, tai saugumo priemonių niekada negali būti per daug:)



bus daugiau. kada nors:))

9 komentarai:

Jurga rašė...

o, geras! Man irgi patiktu taip zvejoti :)

Vilmis rašė...

o koks ryklio likimas? sriuba? :)

Unknown rašė...

iskamsa ant sienos!?:)

Unknown rašė...

nemieli kazkokie tie kujagalviai rykliai...nemieli...nors ir dideli...
Bet labai smagu kad nusimato dar daugiau istoriju is sios isvykos ( kiek supratau):)
smagu skaityti!

Linas rašė...

Ryklys atgal i jura. Nevalgomas gi :))

Unknown rašė...

Leonovai, ryklys valgomas! Kai mano tetis Gran Kanarijoj pagavo rykly toki mini,tai jiems paruose pietums, o nasrai dabar kabo ant sienos :)

Danguole rašė...

Che che gal dabar "uzsikabinsit" ant zvejybos ir jus:)?

Linas rašė...

Na gerai-gerai, valgomi tie rykliai :) Bet ten buvo daugiau sportine zvejyba ir dauguma pagautu zuvu/rykliu buvo paleisti atgal arba panaudoti mailiui...

Zivile jau uzsiveze zvejyba. Vis spygavo laive po kiekvieno "kliovo". Nezinau kiek ilgai...:)

gin rašė...

LT rodo 3D po vandeniu, tai ten daug tokiu rykliuku buvo, ir man nepatiktu didziuotis ryklisku laimikiu, nebent su antsnukiu:)