antradienis, birželio 09, 2009

Melburnas - trečias pasaulyje pagal "tinkamumą gyventi"

Šiandien visos žinių laidos trimituoja, kaip gera Australijoje gyventi - net 5 Australijos miestai yra pirmajame 20-uke pagal gerumą gyventi pasaulyje.

Melburnas pasirodė geriausiai iš visų ir yra 3 po Vankuverio ir Vienos. Pertas kartu su Kalgariu (Kanada) dalijasi 5 vieta, Sidnėjus dalijasi 9 vietą su Ciurichu (Šveicarija), Adelaidė 11, o Brisbanas 16. Naujosios Zelandijos miestai Auklandas ir Velingtonas, užima atitinkamai 12 ir 23 vietas.

Tyrimas atliktas britų Economist Intelligence Unit ir reitinguoja 140 miestų atsižvelgiant į stabilumą, sveikatos priežiūrą, švietimą, infrastuktūrą, kultūrą ir aplinką.

Dauguma Melburniečių pigdžiugiškai džiaugiasi, kad ne tik Melburnas aplenkė Sidnėjų (čia irgi pastoviai vyksta kova kaip tarp Vilniaus ir Kauno), bet kad netgi Pertas aplenkė Sidnėjų :))

O mums gyventi Melburne irgi patinka - infrastruktūra puiki, renginių apstu, sveikatos ir švietimo išbandyti neteko, aplinka super, na gal tik padoraus pliažo arčiau trūksta :)

5 komentarai:

Vilmis rašė...

taip...laikas jau bėgti iš Sidnėjaus :)

Linas rašė...

Gal nebek? Nebus kas savo lova uzleidzia, kai vel lankysimes Sidnejuj :))

Danguole rašė...

t NZ siais metais -most peaceful country :P

Vilmis rašė...

Tai šalia yra plotas, kai šeimininkas ne Melburne su jumis geria :D

Gintautas rašė...

Labai smagu kad idejot sita posta. Kaip tik norejau issiusti www.askmen.com apzvalga apie miesta labiausiai tinkama gyventi vyrui. Vyrams esate ne taip aukstai kaip cia rasot...:) Linai vaziuok i Vilniu.
O siaip tai tikrai gyvenate geroje vietoje. Pasistenkite isspausti is to maksimuma.