pirmadienis, kovo 30, 2009

Formulė 1 Melburne

Iš karto perspėsiu, kad įrašas ne apie pačias lenktynes... Kažkaip atsispyrėm pagundai eiti į lenktynes vien tam, kad "užsidėtume pliusą", kad aprašytume bloge ar kad kas nors keliauja iš kito pasaulio krašto, tam kad pamatytų lenktynes. Man daug patogiau ir maloniau lenktynes žiūrėti per televizorių (jau jaučiu Andriaus B. panieką), ką sėkmingai ir padariau :))

Formulės trasa šalia namų - savi pliusai ir savi minusai. Visą savaitę budome nuo gumos kvapo. Gerai, kad lenktynės šiemet buvo nukeltos į popietę (pamaloninant Europos žiūrovus), tai visos treniruotės ir mašinų ūžimas neprasidėjo iš pat ryto. Erdvė virš Albert parko netikėtai pasidarė malūnsparnių ir lėktuvų skraidymo poligonu. Praskrendant malūnsparniui vos galėdavai susišnekėti namie. :)

Lėktuvų pasirodymasBet miesto valdžia labai rūpinosi vietiniais gyventojais. Jaučiu kokiu 5 km spinduliu visos vietinės gatvės apstatytos barjerais ir ženklais griežtai draudžiančiais parkuoti automobilius. Ko pasekoje atsirado nemažai "verslininkų" siūlančių parkavimo vietas. Sekmadienį matėm vaikinuką ant sankryžos "stumdantį" parkavimo vietas už 50 dolerių visai dienai. Nežinau ar apsimoka kaisti ant saulės dėl tiek, bet gal ne vieną vietą pardavinėjo :)

Susidarė įspūdis, kad beveik visas tramvajų parkas Melburne buvo paskirtas Grand Prix aptarnavimui. Vietoj įprastinių maršrutų atsirado maršrutai į Grand Prix Gate #3, Grand Prix Gate #8 ir pan. Prie pagrindinių stotelių išdygo dešimtys transporto kontrolierių, kurie per mikrofonus nukreipinėjo žmones reikiama kryptimi. "Jei šita grupelė paskubės, tai dar suspės į šitą tramvajų, kuris važiuoja į miesto centrą"... Jei kas atvyko šiomis dienomis i Melburną ne į lenktynes, tai jaučiu pats blogiausias laikas - visi žemėlapiai šuniui ant uodegos, visi keliai "veda į Grand Prix", vietoj nevažiuojančių tramvajų kursuoja autobusai ne pagal maršrutus... Nors vietiniams (tipo mums) tie autobusai, tai visai gerai - juk nemokami :))

Grand Prix lankomumo dar nepaskelbė, bet kyla kalbos, kad šiemet lankomumas žemesnis. Ar čia ekonominė krizė kalta, ar tą patį savaitgalį prasidėjęs "footy"(Australietiško futbolo) sezonas, bet stogai ir balkonai buvo nusėti "našarnikais" :)

NašarnikaiBet mums su Živile labiausiai patiko viršgarsinio lėktuvo pasirodymas. Kai pirmą kartą praskrido virš stogų - į balkonus išlėkė net niekad nematyti kaimynai. Paukščiukai pradėjo čirškėti kaip pakvaišę, signalizacijos kaukti - vos ne kaip tikram kare pasijautėm :)) O štai ir nuotrauka:

Labai greitas reaktyvinis lėktuvasTai va, o kitais metais Formulės 1 vadovas nori įtikinti Melburno valdžią daryti naktines lenktynes. Va čia tai atrakcija! Į naktines tai tikrai eitume...:)

2 komentarai:

FK rašė...

ESU TOTALIAI NUSIVYYYYYYYYYLES JUSU REPORTAZU :( nei vieno bolido nuotraukos :(((((((((

Linas rašė...

O ko tau paskutinej nuotraukoj ne bolidas :))