pirmadienis, sausio 26, 2009

Ką sausio 26 diena reiškia australams?




Klipuke tūlas ozis nežino, kad sausio 26 – Australijos diena. Tą dieną, prieš 221 metus, atplaukė anglai ir taip prasidėjo oficiali britų kolonizuotos Australijos istorija. Aborigenai siunta, bet kasmet vis pasyviau priešinasi, kaip jie patys vadina, „įsiveržimo dienos“, šventimui. Bet šiaip, jei labai nesigilinant į valstybingumą, sausio 26 tikrai galima palaikyti dovana paprastiems žmonėms – telikas sprogsta nuo kriketo varžybų, „Australian Open“ pačiam įkaršty – ir čia prašom – laisvadienis! Apsistatai televizoriais ir be vargo patiri tikrą sportinį orgazmą.

Ką sausio 26 reiškia man? Gimtadienį:) Šiaip dažniausiai jo nešvenčiu ir kartais net rimtai padepresuoju dėl tradicinių gimtadieninių parkių: gravitacijos poveikio odai ir svajonių bei realybės neatitikimo:)) Bet turiu prisipažinti, žinojimas, kad gyvenant Australijoj, per savo gimtadienį niekada neteks eiti į darbą, yra smagus:) O šiemet dar gavau dovanų tobulą turkių vėrinį.

Lino dovana

Šiaip mes su Linu abu palaikom proginių antidovanų politiką, bet kad šiemet labai dėkingai sutapo gimtadienis ir laikas, kai netyčia turėjau Lino kortelę ir netyčia užtaikiau ant didžiausio išpardavimo, kokį tik galerijos gali išstenėti:)

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Siunciu kokius tik galiu silciausius virtualius linkejimus!!!!

Anonimiškas rašė...

Su gimtadieniu, mieloji! Kad tau kasdien saulyte sviestu :)

Anonimiškas rašė...

linksmo tortadienio!