antradienis, lapkričio 04, 2008

Melburno taurė 2008


Šiaip gyvenimas Australijoj vyksta sporto ritmu. Žiemą visi žiūri australietišką futbolą, vasarą kriketą, o tarpusezoniu – žirgų lenktynes. Spalį ir lapkritį Melburne vyksta „Spring racing Carnival“. Tada mieste žymiai padaugėja skrybėliuotų ir suknelėmis vilkinčių mergaičių, gražiai pasipuošusių berniukų ir šiaip suvažiuoja žirgų sporto ir mados gerbėjai iš visų pakampių.
Žodžiu šurmulio ir stebėtinų objektų tikrai netrūksta. O visą karnavalą kiekvienais metais karūnuoja Melburno taurė. Čia pačios pačiausios varžybos iš viso lenktynių martono. Vyksta jos pirmą lapkričio antradienį ir kad jau visi eina tų varžybų žiūrėti, ta diena Viktorijos valstijoj yra atostogos.
Va. Šiaip aš masinių renginių nemėgstu, bet pirmadienį pamačius kaip šluojamos visos iš eilės suknelių ir galvos papuošalų parduotuvės – neatsilaikiau:) Nusipirkom bilietus, truputį pasipuošėm, kad visai neiškristume iš konteksto, ir nuvažiavom.
Super!!! Karnavalas prasideda jau tramvajuj. Visos mergaitės įdėmiai nužiūrinėja viena kitas ir lengviau atsidūsta tik tuomet, jei nusprendžia, kad naujai įlipusi tikrai nėra gražiau apsirėdžiusi. Grožio kriterijai įvairūs aišku. Australės nekompleksuotos, ir jei suknelė ryškiai per trumpa arba besirengiant išplyšo užtrauktukas – niekis, nėra nieko tokio ko nepataisytų alkoholis:) Linksmybės prasideda nuo pačio ryto. Kadangi į pačias lenktynes negalima įsinešti jokių gėrimų, o visa spauda trimituoja, kad dėl ekonominės krizės reikia taupyti – visi pradeda apšilinėti dar namuose, tad pasiekus Flemingtoną minia jau trykšta energija ir linksmumu.
Šiaip jei detaliau kalbėti apie pupas ir madas (ooooo galėčiau apie tai rašyti ir rašyti!! inspiracijos šiandien prisisėmiau į valias:) tai visos tobulosios ir dizainerių aprengtos, ryškiai neperka „general admision“ bilietų:) į jas pasižiūrėti galima per TV arba gerai prisiartinus fotoaparatu:)
Bet nieko. Užteko ir pupų ant pievutės.
Šiaip visai juokinga, kai pagalvoji. Visam išsiruošimui sugaišti mažiausiai porą valandų, į aprangą suinvestuoji mažiausiai vienos savaitės atlyginimą, o tada susirangai ant žemės, jei pasiseka – ant pievutės ir likusį blaivų laiką galvoji kaip surangyti kojas, kad nesimatytų kelnaitės:)
Gerai, kad blaivus laikas greitai baigiasi:) Diena vėsi, tarpai tarp bėgimų gana nemaži, viena taurė, kita – žiūrėk ir smulkmenos nebekvaršina galvos.
Va. Gana apie pupas. Melburno taurė yra šiek tiek ir apie žirgus ir lenktynes:) Padalyvavom lažybose. Aš stačiau už žirgą vardu Barbaricus.
Iš esmės dėl to, - kad jis turi tokį vardą ir dar dėl to kad yra pilkas. Linas statė už Zipping‘ą. Nelaimėjo nei vienas, nei kitas, bet mano Barbaricas bent dalį finalinių rungtynių bėgo pirmas. Tai kas kad pabaigė trečias nuo galo:))))) Žodžiu nelaimėjom nieko. Pasisekė tiems, kas atspėjo laimėtoją. Laimėjimai buvo 46:1.
Tai tiek. Smagu visai buvo. Jei kitais metais atvažiuosit tokiu metu - tikrai vesimės:))

5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Faina !!!
As prisimenu kaip su seneliu Utyenoje budavom zirgu lenktynese .... budavo labai faina.

Anonimiškas rašė...

tavo labai grazi suknele. O kur skrybele?

Anonimiškas rašė...

pagal taisykles galima buti uzsidejus arba skrybeliuka arba prisisegus "fascinator" (nezinau kaip butu lietuviskai, zavingas galvos aksesuaras?) tai sukausi is padeties prisisegdama mamos daryta gelyte:) gal ir be reikalo pataupiau skrybelei, nes per plaukus nudegiau galvos skalpa. Dabar puliuoja ir siaip skauda:( oj..

zivile

LS rašė...

Hmmm, uzuojautos del apdegusio skalpo. Panasu, kad tos skrybelaites ne siaip "uzgaida", o gamtos jegu pasufleruotas sprendimas :), taciau, kaip ir daugelis geru dalyku, truputeli "papindejes" :)
Is kitos puses reikia pasakyti, kad tas Melburno cup'as isties rimtas sportinis renginys, nes net musu tautine LRT per zinias skyre rimta vaizdo reportaza :) Mes zinome ir tai, kad reikejo foto finiso, kad pamatyti, jog vieno zirgelio kaires snerves ilgasis plaukas finiso linija kirto 0.00kazkiektai sekundes greiciau :)

Anonimiškas rašė...

Zivile, negalejau neparasyt, atrodai be galo zavingai, suknele ir plaukuciai, super ;)