sekmadienis, lapkričio 23, 2008

Mažos savaitgalio tradicijos

Kai gyveni kažkur toli nuo namų ir nuo draugų, labai gelbėja naujų tradicijų susigalvojimas. Aišku, naujų draugų susiradimas irgi gelbėja, bet kad man apsidraugavimo procesas paprastai vyksta visai ilgai. Su tradicijom lengviau. Užtenka porą kartų kažką iš eilės padaryti, suprasti, kad toks procesas yra smagus – ir tą daryti nuolat. Taip mes susigalvojom mažas savaitgalio tradicijas.

Šeštadienio pusryčiams Linas kepa blynus. Turiu pastebėti, kad su kiekvienu šeštadieniu blynai vis gerėja ir gerėja. Kada nors nufotografuosiu kaip jis juos varto ore. Ir iškepa visus tokius skanius ir neriebaluotus. Kartais obuolinius, kartais su morkom, kartais su bananais, kartais tiesiog paprastus. Tada Linas pasidaro pieniškos kavos, aš mėtų arbatos, prisidėliojam uogų, uogienių ir ko tik tuo metu turim šaldytuve, ir susirangę balkono kėdutėse pusryčiaujam. Kartais diena būna šilta ir sėdim su saulės akiniais, o kartais (kaip, kad vakar) reikia ištaikyti laiką tarp liūties ir krušos. Bet šiaip turim tobulą balkoną su stogeliu, tai jei lyja ir šalta, tereikia susivynioti į antklodę.

Va. O sekmadienio pusryčių einam į kokią vietinę kavinukę. Melburnas - lauko kavinių miestas ir dar giriasi, kad yra Australijos kavos sostinė. Įtariu, net jei visą gyvenimą eitum pusryčiauti į vis kitą vietą – visų niekaip nespėtum aplankyti. Ką jau ten visų - mum prireiks gerų pusės metų kol papusryčiausim vien savo Fitzroy gatvės kavinėse:) O procesas irgi be galo smagus. Ryte prasikrapštai akis, nusileidi laiptais žemyn, pereini per vidinį kiemuką ir į kurią pusę pasuksi, ten verda rytinis gyvenimas. Visi stalai išnešti į lauką, šildytuvai virš jų tiems, kuriems šalta, nepastebimai šmirinėja padavėjos, vos ne po kas antru stalu tingiai išsitiesę guli pusryčiautojų šunys ir visur sklando kavos aromatas.


Aš pati kavos nemėgstu, bet dievinu jos kvapą. Tiesą sakant, ir geriu ją kartais vien dėl to, kad ji taip kvepia. Tada susirandi staliuką ir kokiai valandai tampi Melburno pusryčių ritualo dalyviu: tingiai stebi praskubančius gatvės stileivas (o tokių daug!!), žaviesi kavą geriančiom senukų porom, stebiesi niekada nematyta ir negirdėta stalo kaimyno šuns veisle, linkteli galvą nepažįstamam, bet iš matymo žinomam pusryčiautojui ir t.t. Žodžiu smagu. Tikrai.

O sekmadienio popietė - Sangrijos metas. Linas pusę Melburno parduotuvių išmaišė kol atrado kur jos pirkti. Šiandien ją gurkšnojam užsiskanaudami vyšniom. Hmmmm. Jei kas paklaustų ar norėčiau ką nors šią akimirką pakeisti savo gyvenime – sakyčiau ne.


Gražaus jum sekmadienio:)

9 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Kaip miela:)

Andrius B rašė...

Kažkaip net baltai pavydu... O paskui už tai sninga.

viz3 rašė...

Skaniai skaitosi!

Anonimiškas rašė...

O as ir kava geriu del kvapo. Negalvojau, kad dar tokiu keistuoliu egzistuoja :) Skaniausiai kai mala kavos pupeles, arba kai iskrato kava is maiselio. Toks noras sulysti i ta maisa. Kam reikia zoles kam kokaina uostyt, o mane kava veza. uuu pasiilgau vasaros ir lauko kaviniu ir kodel tokie brangus bilietai i ta Australija:)
linkejimai
Sarune

Zivile rašė...

aga. bilietai brangoki. plius dar skrendant is londono reikes moketi isvykimo mokesti, kurio dydis priklauso nuo to kur keliauji. Australija atsieis ~200$ papildomai:(

Anonimiškas rašė...

graziai pasakyta apie sninganti balta pavyda:)

sigita rašė...

Jau daug metu kai nesilankiau Melburne, mano mylimiausiam Australijos mieste. As pries savaite atvaziavau i Brisbina praleisti ziema pas savo mama. Cia as jokiu lietuviu is jaunimo neradau... ziuriu kad visi gyvena daugiausia Melburne... tai man cia jau liudna darosi, nera ka veikti. Internete uzkliuvau tavo sita ir nutariau parasyti. Galetumem susirasyti jeigu netingi, man idomu ar tu dirbi 'graphic design' jei neklystu.

Zivile rašė...

nea. neesu dizainere:) o kur tau rasyti?

sigita rašė...

labas, cia as vel. Mano e-mail yra: sigita01@gmail.com, parasyk. Ar vaziuosi i lietuviu dienas vykstancias Sydnejui? Ir kuo tu cia uzsimineji Australijoje?