antradienis, gegužės 27, 2008

Eurovizija 2008

Ilgai nerašėme, tai štai jums 2 post'ai iš eilės :)
Melburnas labai Europinis miestas, tai vienas kanalas nusprendė parodyti visus Eurovizijos koncertus – tiek pusfinalius, tiek finalą. Aišku ne tiesiogiai, nes būtų pati naktis, bet vis tiek buvo smagu pasižiūrėti tą atrakciją ir prisiminti laikus, kai rinkdavomės drauge „pasitūsinti“ :)
Neskaičiau atsiliepimų apie Miliaus pasirodymą mūsų spaudoje, bet manau, kad jis pasirodė pagal savo galimybes ir į finalą patekti neturėjo jokių šansų. Nors daina išsiskyrė iš visų ėjusių prieš ir po jo pasirodymų, nes buvo visai kitokia, bet, pirma, roko baladžių mėgėjai tokių šou nežiūri ir nebalsuoja. Antra, pažiūrėkite kokios šalys dalyvavo pusfinalyje ir kas balsavo. Taškus galėjom gauti tik iš UK ir gal Latvijos, kuri nelabai duoda taškų Lietuvai. Taip, kad viskas savo vietoje. Na aišku, jo odinės kelnės susilaukė ir vietinių programos komentatorių dėmesio – „Jokio šou, jokių triukų, tik paprastas vaikinas ir jo balsas... ir odinės kelnės“. Kai po kelių dainų baltarusis irgi išėjo su odinėmis kelnėmis, komentatorius retoriškai paklausė ar tik nepasiskolino baltarusis kelnių iš lietuvio :) Taip kad Lietuvos vardas buvo paminėtas ne kartą ir tikiuosi kitą kartą, kai pasakysiu, kad iš Lietuvos niekas nepaklaus – kur tavo odinės kelnės? :)
Na o finalas, mano nuomone apgailėtinas. Nebuvo nė vienos dainos už kurią norėčiau išsiųsti SMS (kad ir galėčiau) ir viską lėmė geopolitika. Linksma buvo klausytis UK komentatoriaus, kuris vis didžiavosi savo šalies pasirodymu („geriausia daina per daugelį metų“) ir niekaip nesuprato, kodėl niekas jiems neduoda taškų :) Eurovizija jau seniai nebe dainų konkursas ir jeigu neturi kažkokios super ar išskirtinės dainos – niekas už tave nebalsuos. Ir gausis, kad esant vidutinėms ir vienodoms dainoms laimi tie, kas turi „geriausius“ ar daugiausiai sentimentų turinčius kaimynus. Taigi dabar, kai beveik visos Tarybinės respublikos gali balsuoti, didžiosios sesės Rusija ir Ukraina turi šiokį tokį pranašumą – 15 iš 45 yra trečdalis šalių, kurios duos tau kažkiek taškų ir dažniausiai iš top 3.
Dar vienas įdomus pastebėjimas, kad pagal balsavimą galima suprasti kas kur emigruoja dabartinėj EU. Buvo didelė nuostaba, kai belgai davė 12 taškų Armėnijai. Piršosi išvada, kad balsavo vietiniai armėnai, nes daina nebuvo jau tokia, kad ojojoj. Ir akurat, žinantys sako, kad Belgijoj labai daug armėnų... Ir dar patiko, kad lietuviai ir toliau išlieka lojalūs latviams – nėra lietuvių finale, visi Airijos lietuviai balsuokim už Latviją! Tai gal susijunkim valstybes, ką? :))

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

UK pasirodo Eurovizija ziuri tik gejai ir dauguma net nezino kas ta Eurovizija ir kodel tai kazkam svarbu:)
a.

Linas rašė...

manau 80% eurovizijos ziurovu UK yra imigrantai - lenkai, lietuviai, latviai ir t.t. :)