sekmadienis, lapkričio 04, 2007

Po Melburno

Pagaliau prisedau parasyti kaip man sekesi Melburne.
Na ka, nuotaikos dvejopos - su darbu, kaip ir preliminariai viskas gerai, bet "nasharom" dalyvautam pokerio turnyre nieko laimeti neisejo :) Taigi apie viska is pradziu.
Kaip jau Zivile paskelbe Melburnas is pirmo zvilgsnio visai patiko. Dydziu gal ir panasaus dydzio kaip Auklandas, bet kompaktiskesnis ir centrine miesto dalis didesne, taip kad nueiti yra daugiau kur (oi, atsivaiksciojau tai kaip uz puse metu :)). Melburnas vienintelis Australijos miestas, kuriame kursuoja tramvajai. Tai su susisiekimu problemu jokiu, tik keista, kad del to sankryzose, norint sukti i desine (eismas ir Australijoj vyksta kaire puse), reikia tai daryti ne is desines juostos, o is kaires, t.y. palauki, kol tave pralenkia visos masinos vaziuojancios tiesiai ir tada uzsuki desinen, kad gerai matytum i abi puses ar neatvaziuoja tramvajus. Bizarre! :) Bet kai pagalvojau ar gerai butu gyventi Melburne, tai siek tiek tie tramvajai nerima kelia - jie sukelia nemaza triuksma ir nezinau ar atrastume toki jauku ir ramu buteli netoli centro, kaip dabar Aucklende. Del to dabar esu visai pries, kad Vilniuje atsirastu tramvajai...
Teko Melburne paaukoti ir savo nekaltybe gyvenimui backpacker'iu (keliautoju) hosteliuose. Prisiminiau studentiskus laikus :) Bet nieko, hostelis visai padorus, svarus ir gyvena tik keturiese kambaryje. Taip kad, jei kas vaziuos i Melburna ir nores pigiai pagyventi - Urban Central Backpackers visai tinkamas. Tiesa, yra Melburne viena is idomesniu atrakciju pasaulyje - Eureka Skydeck 88, jame is 88-o auksto ne tik, kad gali pasigrozeti miesto panorama, bet ir patirti soko, kai apzvalgos aikste-stiklinis kubas islenda is pastato apie 3 m. Uh, kaip siurpas krecia vien ziurint is apacios :)

Darbo pokalbis praejo ne taip kaip tikejausi. Buvom sutare, kad as atvaziuosiu ir savaite pabusiu Melburne, kad galeciau apsiziureti kompanijos ofise, susipazinti ka jie veikia ir kazka padirbalioti. Bet kaip visada, pagrindinis kompanijos akcininkas (lietuvis) nelabai zino ka veikia valdantysis personalas ir nelabai perspeja juos apie toki "plana" :) Kadangi visi buvo uzsieme pokerio turnyro organizavimu, nelabai kas turejo laiko galvoti kokia pozicija man galetu pasiulyti, o juo labiau padirbti su jais ofise. Tai pasiule man uz dyka sudalyvauti pagrindiniam pokerio turnyre ir pasidalinti laimetu prizu (jei laimeciau). Tikrai neatsisakiau :) Pirma, startinis mokestis 3000 Australijos doleriu. Antra, neikainuojama didelio live turnyro patirtis. Dalyviu buvo apie 430 ir po ilgos ir varginancios 9 val kovos turejau pasitraukti is turnyro pirma diena apie 220-230 vietoje. Fataliskai nejo korta. Per visas 9 val turejau vienakart AA, su kuriais nebuvo jokio action, o kitos geresnes kortos tik 55, 66 ar AJ. Kelis kartus bandziau blefuoti, bet dauguma zaideju gana loose-passive, t.y. atsako i visus statymus, tai nusprendziau atsisakyti tokios taktikos ir tikejausi kada nors sulaukti geresniu kortu ir taip isnaudoti ju ta stiliu. Bet statymai didejo, mano zetonai mazejo ir teko sulaukus antros pagal geruma mano kortos ta diena (AK) stumti visus zetonus i banka. Deja, kazkas gavo QQ ir nors sansai laimeti buvo beveik 50-50 nei A, nei K neatsiverte ir iskritau :( Piniginiai prizai prasidejo nuo 40 vietos, taip kad toli, toli...:) Bet padariau isvada, kad gal kazkiek truksta man agresijos tokiuose turnyruose. Buvo nemazai veikeju, kurie nebijodavo stumti visus savo zetonus (all-in) ir kitas atsakydavo. Tada vienas atversdavo J6, o kitas J3! Buvau pakraupes nuo tokios ju agresijos :)) Tereikejo gauti kokia gera korta ir buciau ne tik, kad pasidvigubines, bet ir pasitrigubines :)) Na bet ok, kita karta :) O turnyro laimetojas gavo 300'000 Australijos doleriu :))
Apmazejus turnyro dalyviams, pagaliau pavyko prisesti ir pasneketi su vienu is direktoriu apie darba. Taigi pasirodo jie kuria pas save nauja departamenta, kuris uzsiimtu ju web puslapiu populiarinimu paieskos sistemose (SEO - search engine optimization), tai pradzioje as dirbciau su jau nusamdytu vietiniu guru sitoje srityje, o paskui viskas turetu issipletoti i didesni departamenta ir patapciau vienu is vadovaujanciu tam departamentui. Taip kad perspektyvos neblogos manau :) Be to, nors kiek pamate mane dirbanti, turetu suprasti, kad esu ne is kelmo spirtas, tai gal ir i kokias kitas aukstas pareigas pervestu :) Viena beda, kad ju nuomone yra gan sudetinga vizos tvarkymo procedura (nes bande jau atsisiusti viena lietuvi ir nepavyko), bet as su visokiais migraciniais popieriais nemazai dirbes, tai manau easy susitvarkysiu. Jiems tereikes viska pasirasyti :)) Tai va, dabar vel kazkada lapkricio viduryje-gale tureciau skristi i Melburna ir si karta jau tikrai apsiziureti ir apsiprasti ju ofise ir jei viskas gerai - pabaigti tvarkytis dokumentus...
Beja, noreciau keliais zodziais pamineti ir pagrindinio akcininko lietuvio indeli. Vardu neminesiu, bet tikrai zmogelis turi gera ir didele sirdi (nors ivaizdi palaiko blogiuko) - negana, kad sutiko padeti su darbu, apmokejo turnyro mokesti, bet dar ir visaip "stume" mane firmos direktoriams, nors nei pazista manes, nei ka. Matyt turi uosle, kad esu geras darbuotojas :))

6 komentarai:

Zivile rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Linas J rašė...

Aš, kaip vieną vakarą jau žaidęs pokerį ir žinantis angliškus kortų pavadinimus, tokius kodus beveik suprantu.

Lai rašo, aš pokerio filtrą skaitydamas galiu tiesiais smegenyse įsijungti :)

Anonimiškas rašė...

Kas cia per cenzura!!!! Cenzurai NE!!!!!!!

Danguole rašė...

Linai, net negalvok palikti NZ. Neemigruok pats ir neišvežk gražių merginų iš šalies, kuriai taip jų trūksta!

Anonimiškas rašė...

Ale gi labai fainai, kad bus dar vienas nusileidimo taškas ir Australijoj. Šaunuolis. Čia gal tau Lionia pagal ta banalią taisyklę: jei nesiseka kortose, sekasi kur kitur...

AB

Gintautas rašė...

Turiu viena pastaba: Jei sugalvosiu NUVAZIUOTI:) i Melburna tai busiu neteisingai suprastas visu savo aplinkiniu. Linai, mes gyveame toli toli ir iki Melburno nevazinejame:). Marijos zeme. Sekmes tau darbe ir ziurek neprasilosk.