pirmadienis, sausio 30, 2012

Johanna Beach

Prieš kokius trejus metus taip gan impulsyviai nuspirkau palapinę. Juokėsi visi. Sakė bijai gyvatės, neik stovyklauti. Ir nėjau. Nes gyvačių bijau. Nu bet negali žmogus visą laiką bijoti. Juolab kad per visus tuos metus gyvos laukinės gyvatės taip ir nesutikau. Istorijų, tiesa, girdėjau bele kiek ir bele kokio (ne)baisumo.


Žodžiu tiesiog užgrūdom visas baimes į paraštes ir išsiruošėm stovyklauti. Pakeliui šiek tiek nulėkėm į griovį. Bet net susinervinti rimtai nespėjom, kaip sustojo pora mazdų ir iš jų iššokęs indų kilmės jaunimas mums iškėlė mašiniuką ant kelio. Toks nelauktas ir neprašytas gerumo gestas. Po to važiuodami vis dairėmes ar kam nereikia pagalbos.

Johanna buvo gerai. Totaliai pasiutusios bangos.

 Ilgas saulėtai šiltas vakaras, kai pats sau pavydi pievos, knygos, sangrijos ir lėto laiko.



Žodžiu pavyko mum išvyka. Ir gyvatė nakvojo ne mūsų palapinėj...

GYVATĖ!! Taip. Tigrinė. Baisiai nuodinga (visada patenka į nuodingiausių Australijos gyvių topą ir šiaip yra 4-ta pačių pačiausių gyvačių sąraše), bet tipo gero temperamento. Jei jai duodi ramybę, - dantų nešiepia. O tie stovyklautojai jai tikrai davė ir ramybę ir šiaip palapinę nakčiai užleido (patys miegojo mašinoj). Iš pradžių jin lindėjo po palapine, bet paskui sėkmingai įlindo ir į vidų. Buvo visas cirkas ryte, kaip kirviais apsiginklavę vyrai nešė palapinę su gyvate iš stovyklavietės:) Kirviai čia savigynai jei ką. Gyvačių Australijoj daigoti negalima. Bauda gyvatžudžiui nei daug nei mažai - 4000$.

Va taip va. Aš tai labiausiai džiaugiaus, kad gyvatės istoriją išgirdom ryte, o ne vakare. Jau įsivaizduoju, kaip visą naktį bučiau prakrūpčiojus nuo menkiausio šnaresio.


O dabar kaip ir neaišku. Važiuot su palapinėm dar ar ne? Gyvatės kaip ir toliau bijau. Savaitgalio istorija kaip ir lieka tik istorija, nes gyvatė ne pas mus palapinėj nakvojo (tiesa, Linas gal teigtų priešingai, bet jam geriau žinot).. .

13 komentarų:

Anonimiškas rašė...

aš irgi labai bijau gyvačių tuolabiau ten tos baisiausios kur po įkandimo gyventi lieka tik 3 min :O

Australijos džiunglių tu visų bijau , jau geriau kur mieste prie beacho pasivolioti ar palapine pasistatyti :D nieku gyvu neeičiau kur nors nakvoti su gyvatėmis

Gintautas rašė...

Labai gražios nuotraukos. Spalvos ir ryšku. Kodėl Linas skaito su akiniais nuo saulės?:) Ar gali ta supergyvatė įlysti į užsegtą palapinę?

Unknown rašė...

Nuotraukoje medziai atrodo issilieje...super foto ir kaip gera, kai silta. As mus ryt diena -19C...brrrrr

Zivile rašė...

nemanau kad gyvaciu nuodingumas tiesiogiai koreliuoja su ju IQ:) Jauciu turistai ja atsegta buvo palike ir tiek

Anonimiškas rašė...

o kuriame mieste australijoje yra gyventi saugiausia ? be jokiu gyvaciu ir voru ?

Anonimiškas rašė...

internete skaiciau , kad kasmet nuo gyvaciu ir voru mirsta apie 8 zmones australijoje ,kazkaip pergrazus skaiciaus atrodo :D

Linas rašė...

Tai didziuosiuose miestuose jokiu problemu su gyvatemis - jau 4 metai Melburne, o taip ir nematem jokios :)
O statitika gal ir teisinga - cia kaip ir su rykliais, zuva tik keletas per metus, bet media taip istrimituoja, kad paskui baisu maudytis :))

eimantas rašė...

O nebūna taip , kad vorai dideli tokie namuose kabo ? Ten vonioje kur nors ir pan. ? :D ar išvis būna tokiu atvėju , kad nuodingi gyvunėliai įlipa į namus ?

Nes mačiau ,kad Birsbine , namuose kampuose kabo tokie baisus :x

LS rašė...

tuo tarpu Vilniuje -27...kol kas.

ginny rašė...

Aš ne tik visa šita maža istorija grožėjausi bet ir fotografijomis! nuostabiai. Ir kaip aš norėčiau nuvykti į AUSTARLIJĄ!

Sandra rašė...

Vaizdai kvapą gniaužia, už dideles ir pasiutusias bangas nėra nieko geriau :) Nuostabus blogas, seku! :)

Sandra
Kur mano raktai?

Neringa rašė...

Oh, ta vieta apie ilgą šiltą vakarą su sangrija ir knyga dvelkė palaima. Bet vieta apie palapinių kaimynų susidūrimą su tigrine gyvate tą idilišką vaizdą kiek pagadino. :)

Nors ką žinau, turbūt vis tiek stovyklaučiau, ypač atsižvelgiant į tai kad paskutiniu metu mano labiausiai norima aplankyti vieta yra Everglades nacionalinis prakas-pelkės, knibždančios gyvačių ir krokodilų. :D

Giedre rašė...

Živile, ši foto su tavimi gurkšnojančia sangrija yra tas tobulo pasimėgavimo įspūdis kurį apie tave atsimenu :) Pasiilgau!