ketvirtadienis, gruodžio 01, 2011

Nuolatinė Viza - na dar čiut-čiut...

Kaip tai nejuda mūsų nuolatinės vizos reikalai, tai sugalvojau pajudinti imigracinę. Kaip minėjau biurokratai niekur neskuba ir nuo dokumentų pridavimo be 5-7 mėnesių net nepradeda žiūrėti tavo dokumentų. 5 mėnesiai sueis kai mes būsim Lietuvoje, tai sugalvojau planą-chuliganą...

Yra tokia galimybė "išskirtiniu atveju" paprašyti, kad dokumentus peržiūrėtų greičiau. Tai antradienį paėmiau ir surašiau laišką, kad "labai jaudinuosi, kad mūsų viza gali būti sutvarkyta, kai mes būsime Lietuvoje ir todėl mes turėsime problemų įvažiuoti į šalį. Gal galite priimti sprendimą iki mums išvažiuojant, kad galėtume ramiai džiaugtis atostogomis ir Kalėdomis?" :)))

Aplikuojant iš Australijos reikia, kad vizos patvirtinimo metu mes būtume šalyje, todėl pagalvojau, kad gal toks argumentas gali suveikti. Ir akurat! Trečiadienį jau gaunu laišką, kad mums paskirtas Case Officer ir jis paprašė keleto papildomų dokumentų - įrodymų, kad mes pora, Živilės anglų kalbos įrodymo (nors tikrai siunčiau laišką iš darbdavio, matyt pametė žiopliai) ir užpildyti dar vieną formą apie save, matyt eis kitam departamentui.

Tai kai mes turime jungtinę taupymo sąskaitą, pasirašę nuomą abu, tai problemų neiškilo suruošti įrodymus, kad pora. Dar pridėjau aviabilietų rezervacijas iš visokiausių kelionių, tai manau tikrai sueis. Bet patarimas kitiems - jei jau esate kartu, tai turėkite jungtinę sąskaitą, komunalines paslaugas irgi sudarykite abiejų vardu, tuomet tikrai bus lengva įrodyti, kad gyvenate kartu.

Su Živilės anglų irgi nėra problemų - darbdavys iškart parašė laišką, kad ji dirba Australijoj virš dviejų metų ir to užteks. Bet jei partnerio anglų kalba yra silpna ar iš vis be anglų kalbos, tai reikėtų susimokėti dar $4000!

O su forma kas labiausiai užknisa, kad reikalauja išvardinti visas šalis, kurias aplankėm per 10 metų. Su visom detalėm, t.y. datos dienos tikslumu! Tai teko per paso štampukus knistis :) Bet vistiek Europos šalių nerašiau nė vienos. Tiesiog parašiau "daugkartiniai apsilankymai Europos šalyse" ir tikiuosi viskas tiks :) Juk EU niekas štampukų nededa!

Taigi šiandien išsiunčiau visus dokumentus, žiū, iki išvykimo ir gausim tą vizą :))

6 komentarai:

Unknown rašė...

liuks!su viza ar be jos, bet vis vien jau laukiam :)

daina rašė...

Sveiki Linai ir Zivile,

noriu jusu paklaust del anglu kalbos irodymu. Siuo metu esam vizos aplikacijos procese. Vieni musu draugai is P.Afrikos, kurie irgi siuo metu tvarkosi tuos pacius popierius, turejo laikyti IELTS(nors jiems anglu k. yra privaloma namuose) ir jie mums porina, kad mes su laiskais is darbdaviu nepraeisim.. Tat idomu, ar jusiskis bylos 'tvarkytos' buvo nusisekes ar visgi tai laikoma, kaip faktiniais irodymais?

aciu
Daina

tiesa, labai fainas jusu blogas - abu su sveiku fantazijos polekiu:)

Linas rašė...

Labas Daina,

Taip, P Afrika nera tarp valstybiu, kurioms nereikia IELTS:
http://www.immi.gov.au/skilled/skilled-workers/ens/vocational-english-requirement.htm. Jus irgi kiek suprantu aplikuojat ne is Australijos, kas reiskia, kad pas sponsoriuojanti darbdavi nedirbot, tai manau darbdavio laiskai neisdegs. Man sponsoriavo tas pats darbdavys, pas kuri dirbau 3 su virsum metu, tai toks laiskas tiko...
Sekmes!

daina rašė...

Is tikruju, tai musu situacija panasi i jusiske. Mes aplikuojam is Australijos. Mano partneri sponsoriuoja darbdavys, pas kuri jis dirba jau 5metus. O draugu is PA istorija kone identiska..Todel ir kilo klausimas, kaip jus prasisukot su tokiais irodymais;)

Linas rašė...

Daina, na tai einat i Exemption skyriu:
http://www.immi.gov.au/skilled/skilled-workers/ens/exemptions.htm
Ir ten parasyta:
"•the applicant has worked full-time in the nominated position as a holder of a visa which allows them to work and has made a consistent effort to improve their English language ability through formal training or study."
Tereikia pasigilinti biski i istatymus ir viskas parasyta kaip elgtis :) Taigi, tegu tavo partneris papraso darbdavio parasyti rekomendacija ant firminio blanko, kad viskas gerai su jo anglu kalba ir to uzteks. Jei neuzteks - lieps issilaikyti IELTS per kazkiek tai dienu (28 lygtais). Niekas neskubes pramesti jusu dokumentu - nebijokit. O jei per teisininkus tvarkotes, tai tie greiciausiai nenori gilintis i visas smulkmenas ir tiesiog daro, kas jiem lengviausia...

Cheers!

daina rašė...

Na cia ryskiai musu buvo patingeta pasigilinti :)) Dekui uz konsultacija. Stai Andrius pasirasyta rekomendacija jau gavo, o as galiu gauti tik metu laiko savanoriavimo ir nepilno etato darbo rekomendacijas.
Manau, vis tiek siusiu, o jei netiks-trepsesiu testo laikyti :)