antradienis, rugpjūčio 30, 2011

Kraustomės?

Kaip ir kiekvienais metais vidury rugpjūčio mums baigiasi fiksuota nuomos sutartis. Pernai apturėjom stresą ieškodami naujo buto Melburne, bet išmokom pamoką kaip veikia nuomos rinka Australijoje. Pasirodo, kai baigiasi fiksuota sutartis ir jei šeimininkas nesiūlo pasirašyti naujos fiksuotos sutarties, tuomet gali toliau gyventi jau periodinės sutarties sąlygomis. T.y. nepasirašai jokios sutarties ir jei nori išsikraustyti - turi pranešti šeimininkui prieš 28 dienas. Aišku nuomą irgi turi mokėti :))

Šiemet mūsų šeimininkė norėjo vėl pasirašyti fiksuotą  metų sutartį, bet mes sakom - negalim metų sutarties rašytis, nes jei negausim permanent vizos turėsim iš Australijos išvažiuoti anksčiau. Tai šeimininkė (ar jos agentė) bandė pablefuoti ir sako, jei nepasirašysit fiksuotos sutarties, tai pakelsim nuomą. Bet paskui matyt pagalvojo, kad tokių gerų nuomininkų gali ir negauti ir nusileido...:)

Kraustomės...

Tai va, dabar ieškom naujo buto pasyviai. Žinom namus, kur maždaug jau norėtume gyventi ir vis prazonduojam skelbimus. Ir va praeitą savaitę radom visai fainą butą vienoj iš pagrindinių shopinimosi gatvių Melburne - Chapel Street. Na ne mūsų rajonas, bet irgi gera vieta - daug šurmulio aplinkui, nemažai gerų kavinių ir pan. O ir butas lofto tipo su puikiu vaizdu į miestą:


Nors turėjo trūkumų - prastesnis susisiekimas su darbu Živilei; neturi garažo, o tik stovėjimo vietą lauke; nepatogūs kraustymuisi ir siauri laiptai į viršų (metaliniai gaisrininkų laiptai); o ir kaina $10,000 brangiau per metus - bet vis tiek nusprendėm aplikuoti. Mes gi mėgstam gerai gyventi :)

...ar nesikraustom?

Kažkiek sukėlė nerimo, kad visą savaitę niekas mūsų neklibino ir net surengė antrą apžiūrą agentai, bet pagaliau vakar paskambino ir sako - Congratulations! Yay! Tai kada galit ateiti pasirašyt sutartį? Mums reikia įtraukti punktą dėl naktinio klubo, ir t.t. Pala, pala, kokio naktinio klubo? Kas per punktas? Kažką numykė, sako susikambink su Živile ir ateikit ryt pasirašyti sutarties ir susimokėti užstato, kad aš jums jau užrezervuočiau butą ir išimčiau reklamą...

Kažkaip pasėjo nerimą. Pradėjau tikrinti kas per klubas - Revolver Upstairs. Atrodo neblogas klubelis, bet pažiūrėjus darbo valandas atšoko fantazija - darbo dienomis nuo vidurdienio iki 4 ryto, savaitgaliais visas 24 val iki pirmadienio 4 val ryto!!! Pasiklausinėjam kiekvienas bendradarbių - visi kaip vienas tvirtina - žinom, žinom. Ten visi eina "get wasted", taip kad apsinarkašinusio jaunimėlio tikrai bus. O plius dar neaišku ar bubmčikai per sienas nepasieks ir mūsų buto...

Tai apsisprendėm atsisakyti. Šiek tiek bijojom, kad neįtrauktų į "juoduosius sąrašus", bet lygtais viskas gerai, nes turi kitų norinčių... Tai dabar greičiausiai niekur nesikraustysim iki Naujų, o "sutaupytus" $10,000 išleisim kitam "projektui" :))

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Nerealus butelis, as tokio neatsisakyciau:)

Unknown rašė...

tai gerai, kad netycia uzsimine apie ta kluba, nes tektu keisti gyvenimo buda..:)

Ell rašė...

Aš tai radau kitą darbą kitam gale Melburno-Sunshine, tai po ilgų svarstymų nusprendėm nutraukti dabartinę nuomos sutartį...

Reikalas tikrai nesmagus-agentūra tuoj pat atsiuntė ilgą sarašą mokesčių kuriuos reiks mokėti už sutarties nutraukimą. Taip ir norisi pasiūsti juos ant trijų raidžių.

Bet tikrai negalim likti toj pačioj vietoj-kasdien į darbą po valandą dviem traukiniais trankytis tikrai ne išeitis.
Įdomu kiek galutinėj sumoj nuchargins, bet jau apie bondą tai aišku reiks pamiršti. :(