pirmadienis, rugpjūčio 22, 2011

Cape Leveque

"Aktyvusis" atostogų etapas nr1. Cape Leveque arba su 4WD per smėlio pusnis.

3 dienos Cape Leveque pusiasaly. Niekada negalvojau, kad kelią galima būtų galima aprašyti kaip smėlio pusnynus. Bet iš 220km nuo Broomo iki Cape Leveque - tų pusnų buvo daug. Su mažu 4WD tokio kelio net neįveiktum. Su dideliu jokių problemų, - bet mum kaip totaliai neprityrusiem tokios didelės mašinos valdytojam kelionė buvo ilga :) Akimirkų kai atrodydavo, kad viskas, praris mus smėlis ir mes mirsim iš trošukulio buvo daug (mobilus ryšys dingsta vos išvažiavus iš Broomo). Čia vėlgi reikia įmesti pastabą, kad man tokių akimirkų buvo kur kas daugiau nei Linui, o ir tas kelias nebuvo toks kad niekas, o niekas juo nevažiuotų ;)


Visad būk atsargus

Atvažiavę sužinom, kad šalia yra visai smagus koralinis rifas. Trinam rankas iš smagumo ir džiaugiamės, kaip mes čia smagiai sukišę nosis į vandenį visko prisižiūrėsim. Iš to smagumo iki galo neišsiaiškinę, kas ir kaip šokam maudytis ir aš į koralą (gražų turbūt) giliai ir ašaringai persipjaunu padą. Graudu aišku. Melburne tokį pjūvį turbūt susiūtų, pasaulio pakrašty duoda kelis pleistriukus ir elastinio binto. Kadangi aplink straksinčių ant vienos kojos ne vienas ir ne du, supranti, dėl ko visos instrukcijos surašytos pagal tai kiek laiko trunka nuvažiuoti, o ne nueiti iš taško A į tašką B, net jei atstumas tarp jų yra koks 600 metrų.



Pasiskraidymas

Perpjauta koja pakoreguoja visus planus. Maudytis negali. Vaikščioti negali. Dar kur nors važiuoti per smėlio pusnis nesinori visai. Tai pasiskraidėm po apylinkes. Viskas gražu kaip ir turi būti. Įsimintiniausia akimirka, kai pilotas parodo perlų fermą ir netoli žvejojačią baržą. Aplink ją kokie 7 rykliai. Toliau pilotas mielai, tonu kuriuo motina aptartų išdykaujančius paauglius sūnus, sako: "oh cheeky buggers" ir pasvarsto, kad galbūt žvejai į vandenį išmetė išdarinėtos žuvies likučius ir tai priviliojo ryklius. Pagyvenusi amerikiečių pora iš kart pradeda haiperventiliuoti ir siaubo persmelktais balsais reikalauja skambinti 911 (Australijos pagalbos linija 000, jei ką) ir kviesti pagalbą, nes jie nenori likusį gyvenimą nugyventi su kaltės jausmu, kad leido vargšams žvejams mirti. Absoliučiai jokie argumentai poros nenuramina. Bijau, kad dabar jų holivudinių filmų apie ryklius žudikus paveiktas sąžinės jausmas, neleis jiem ramiai miegoti iki pat gyvenimo galo... :)


Rytoj - "Aktyvusis" atostogų etapas nr2. Kimberleys regionas

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
Unknown rašė...

b***...Zivile, sios nuotraukos TOBULAI atspindi "Atostogu" reiksme! :)
one day..one day... :)