sekmadienis, rugpjūčio 21, 2011

Broome - 1 atostogų dalis

Viskas prasidėjo prieš porą metų nuo kavagėrio su kolegėm, kurios organizuoja keliones. Klausiau, kuri vieta jom pati pačiausia visoj Australijoj. Dauguma nubalsavo už Broomą ir Kimberleys. Tada klausiau, o kur tikrai nevažiuotumėt atstogauti. Po ilgų diskusijų paaiškėjo, kad irgi Broomas ir Kimberleys regionas.

Priežastis dėl ko ten gerai: mėlynas dangus, organžinės uolos, baltas smėlis, smaragdinė jūra, sezono metu ko ne ant kranto besiturškiantys banginiai ir kiaurus metus atostogų ritmu gyvenantys vietiniai. Piežastis dėl ko ten jos neatostogautų, - viskas ten baisiai brangu. Dviejų savaičių atostogos Broome kainuoja daugiau nei poros savaičių gan prabangios atostogos Europoj. O atosogos Europoj australams turi tokį pat efektą, kaip europiečiams atostogos Australijoj - pulsas paspartėja iki maksimumo ir kaimynai tyliai pradeda mirti iš pavydo.

O brangu ten iš esmės todėl, kad ten totalus Australijos užkampis. Viską reikia arba atsivežti, arba atskraidinti iš Perto. Viena šeimininkė pasakojo paprasto pomidoro kelią iki jos virtuvės. Geriausi pomidorai užauga Kvynslende. Juos atveža per visą žemyną iki Perto. Tada atveža iki Broomo. Tada atveža iki Derbio. O tada fermos šeimininkas su malūnsparniu juos atskraidina iki jos virtuvės. Taip pomidorų mišrainė patampa patiekalu apie kurį gali paskaityti knygose. Nes realybėj taip švaistyti pomidorų nebegali. Jį pjaustai permatomom riekėm kaip triufelį ir dedi į burną kaip šv. komuniją. Klausiam, tai ko tu to pomidoro pati neaugini? Sako auginu, bet kai aplink tik dykumos, uolos arba krūmynai ir beveik pusę metų viskas būna apsemta vandeniu - nelabai kiek gali priauginti.

Šitas pomidoro pavyzdys galioja didžiajai daugumai regiono gyvenimo elementų. Ir tokiam kontekste, kai tavęs paprašo už visai neprabangią nakvynę su vakariene pakloti kokius $300 ar $400 - kloji. Nes kito pasirinkimo kaip ir neturi. Čia jaučiu, kad reikia įmesti pastabą, kad visada gali susimokėti už vietą palapinei ar kampervanui kokius $20 ir maistą gamintis pats. Bet mes su Linu esam nemažai išpindėję buožės ir mum toks keliavimo būdas nei tinka, nei patinka :)

Tęsiant jau ne brangumo, bet patogumo (išpindėjimo??) temą, kelionę susiplanavom taip, kad atostogų pradžioj turėtume užtektinai laiko išsigulinėti prie jūros, kad atstogų "aktyviojoj" fazėj nereikėtų su 4WD kratytis daugiau nei 6 valandas ir nereikėtų paskui galvoti, kuriuos 2min makaronus užpilti karštu vandeniu. Ir dar pasilikom užtektinai laiko išsigulinėti ant smėlio prieš skrendant namo. Šiandieniniam įraše - pirma atostogų Broome fazė :)

Atostogų pradžia. Išsigulinėjimas nr.1

5 dienos Eco paplūdimy. Planas absoliučiai nieko neveikti. Linui su tokiu planu niekada nebūna problemų, man kartais prasideda nervinis priepuolis "atostogaujam mes nykiai kaip kokie vokiečiai turistai prie chloruoto baseino ir davai varom būtinai išnagrinėti apylinkes".

Kadangi savo nervinius priepuolius žinau gerai, žinau kaip jų galima išvengti. Dėl to ir kratomės 2 valandas žvyrkeliu iki to Eco paplūdimio. Tai vieta iš kurios gali valandų valandas eiti ir nieko taip ir neprieiti. Į vieną pusę kiek akys užmato baltas smėlis ir jūra. Į kitą pusę - raudonos uolos ir jūra.


Planas pavyko. Kievieną dieną gyvenom šventa hamako, knygos ir jūros trejybe. Ramybę drumstė tik besiuntantys banginiai ir alkoholinių gėrimų kainos. Rimtai. Šūkis "vartok alkoholį atsakingai" toj vietoj turi visai kitą prasmę.


Rytoj - "Aktyvusis" atostogų etapas nr1. Cape Leveque...

3 komentarai:

Unknown rašė...

nu ir ka cia komentuoti?sedziu su lupa atvepusia ir laukiu antros dalies :)

Evaldas rašė...

o pas mus atostogos baiges ........

gin rašė...

asta tu teisi:)