trečiadienis, rugpjūčio 24, 2011

Broomas - Atostogų pabaiga

Atostogų pabaiga. Išsigulinėjimas nr.2. Vėl Broomas

Dėl jau anksčiau minėtų priežasčių grįžimas į civilizaciją ir ant asfaltuoto kelio prilygo neblogam orgazmui. Galutinai supratau, kad esu Toyota Prius tipo (jei toks tipas iš vis egzistuoja) moteris. Ir dar supratau, kad yra neišpasakyta laimė, kad gyvenu su Linu ir kad jis savo meilės man nedemonstruoja išveždamas pasitrankyti motociklais ar 4WD:)

Paskutines 4 atostogų dienas pasigulinėjom pačiam Cable beach gale, prie Kokosų lagūnos. Bed & Breakfast kuriam buvom apsistoję yra trečia vieta Australijoj, į kurią baisiai norėtųsi sugrįžti (po Kengūrų salos ir "Forget-me-not" namuko Melburno apylinkėse). Nerealu labai.


Pagal kainos ir kokybės santykį visą laiką kirbėjo klausimas kiek šeimininkė iš viso savo verslo uždirba, nes plika akim primetus atrodo, kad investuojama visko daugiau, nei gaunama grąžos. Klausiam. Nusišypso ir papasakoja istoriją, kad čia jos hobis, kad nenupuštų viena su vaikais kol vyras dirba naftos gavybos platformose. Ai, sako Džeisonas ir taip daug uždirba.. Taip sužinojom apie naftos milijonierių žmonų užsiėmimus Broome. Ten grožio salonų per daug neatidarysi, tai jos turi B&B. Tikrai rekomenduoju. Nepatirtas XXI amžiaus jausmas, kai ne tik iš tavęs nesistengia užsidirbti, bet ir neturi tikslo uždirbti iš vis:)


Vietoj pabaigos

Šiaip į Broomą važiavau jo įsimylėti, kad galėtume susikrovę visus daiktus ten nuvažiuoti ir pagyventi ilgiau. Sklando viena legenda apie mano draugės draugę, kuri važiavo aplink Australiją tol, kol privažiavo Broomą. Ir užstrigo ten. Ilgam:) O kur dar legendos apie visus kalnakasius, naftininkus ir jų atlyginimus. Štai tikra istorija apie Džeisono darbo grafiką: dirba 3 savaites, tada 3 savaites atostogauja, tada vėl dirba 3 savaites ir tada atostogauja cielas 6... Lisa rimtu veidu patikino, kad kai jis dirba tai jau dirba po 16 valandų per parą. Bet kad aš ir paprastą savo darbą dirbdama ne kartą namo esu grįžus po gerų 16 valandų darbo nors moka tik už 7.5:)

Ar įsimylėjau? Beveik:) Bet buvom mes pačio sezono įkaršty, kai temperatūros tobulos gyventi. Reikia patikrinti Broomą liūčių sezono metu, kai jūra įkaista tiek, kad vietiniai ten nekiša kojos. Ir kai lauke taip tvanku, kad atrodo jog nelieka oro kvėpavimui. Žodžiu dar grįšim. Trumpom atostogom pas naftininko žmoną Lisą.


Lino trigrašis
Nežinau ar nustebtumėt sužinoję, kad ta pati istorija iš mano ir Lino lūpų gali skambėti gerokai kitaip. Aš kažkaip tuos pačius reikalus matau labai hiperbolizuotai:)) Dėl to sveika būtų pasiskaityti Lino komentarą. Rytoj...

10 komentarų:

Evaldas rašė...

Jei Lino istorija prasides fraze "Bet tai kaip papai kratosi mergom per griovius varant ..... :)" bus idomu :) nes siame vintaziniame Australijos privalumu aprasyme pasigedau sporto ir alaus :)

Bet tai kaip Jum faina :)

Zivile rašė...

oj alaus buvo. Broomas turi neprasta vietine varykla. Mango alu prisiminus ant sirdies silta pasidaro http://www.matsos.com.au/beer.php

o papakratis kaip sportas neuzsiskaito?

Evaldas rašė...

tai reikia vaizdines medziagos apie papakrati :)

Linas rašė...

Taigi as isitveres vaira abiem rankom, zivile isitverus kai ka kita abiem rankom, tai kas tau ta vaizdine medziaga filmuos? :)

Unknown rašė...

isimylejau! :)

Andrius B rašė...

Jo, man regis reiks vėl varyti į Australiją...

Vilmis rašė...

Naftininkai su kalnakasiais klesti, o lakūnas su kuriuo ten skraidžiau, vakarais taksi uždarbiauja Broome :D

O be Mango alaus dar kokį ragavot? aš kaip vienintelis vairuojantis negalėjau sau leisti daugiau užsiimti degustacija :)

Zivile rašė...

Tai tau kaip vairuotojui reikejo gerti ne mangu, o imbieru alu. Jis tik 3.5% stiprumo ir baisiai skanus irgi;) dar is nestandartiniu ju alu gerem cili - tai toks jausmas kad kazkas paprastam aluj istirpde chorizo desros gabala:)

Vilmis rašė...

Na aš kaip mango mėgėjas, tai norėjau ir to alaus paraugauti, o imbierinio alaus tai nebent išsinešimui, kitą vakarą vietoj arbatos turbūt būtų tikęs, per dieną mašinoje pašilęs :D

Valda rašė...

jetuteliau kaaaaip grazu, balta zydra, gryna, estetiska iki negalejimo, tobula.. jus tokie grazus! zodziu smagu, kad taip graziai gyvenat ir dar graziau atostogaujat!!!

linkejimai, buckiai