ketvirtadienis, balandžio 08, 2010

Velykos. Tasmanija.

Gerai buvo. Nulis Velykinio jausmo, bet viskas baisiai gražu. Tasmanija primena šiek tiek Zelandiją. Dėl mažumo turbūt. Vieną valandą vairuoji per kalnus, kitą  - palei vandenyną.

Vis dar stūgavau kaip gražu, bet nedaug - matyt galutinai baigiu įgyti imunitetą gamtos gražumui. Tiesa, kai pamačiau baisiai riebų ir taikingą vombatą lėtai kiulkinantį per kelią, vos neiššokau iš mašinos ir jo neapkabinau. Gerai, kad Linas neleido. O tai paskutinės žinios per TV vis rodo vieną dieduką, kurį pasiutęs vombatas užpuolė...





O šiaip Tasmanijoj visi žvejoja. Visi. Važiuoji pro mažus miestukus ir matai ištisas šeimas sutūpusias ant vietinio molo su meškerėm.

Dėl to žvejojimo dauguma vietinių restoraniukų iš šaldytos žuvies net negamina. Aišku gerai. Bet per Velykas vietiniai žvejai pardavimui turbūt net negaudo, tai vienoj vietoj sakė gali mus pašerti tik saldumynais, o kitoj pasakė, kad galim palaukti porą valandų kol restorano savininkas grįš iš jūros su laimikiu:)

Nelaukėm. Aš baisiai susiparinau kaip taip galima, apstaugiau Liną (aišku, kad jis kaltas, kad Tasmanijos žvejai per Velykas žuvauja tik malonumui) ir mes pavakarieniavom kažkokiam žiauriam "take away",  kurį prisiminus net dabar sustoja skrandis.




Iš įdomesnių dalykų - vienai nakčiai buvom apsistoję vietiniam Bed & Breakfast (nežinau kaip čia lietuviškai - lova ir pusryčiai???). Vadinosi ta vieta "Undinė". Dabartiniai savininkai vietą gal tik prieš keletą metų nusipirko, tai visos istorijos niekas per daug ir nežino, bet kad pavadinimas lietuviškas ir ką tai reiškia - žinojo. Menka smulkmena, bet kažkaip mum nuo to baisiai smagu buvo:)


O miestai mieli. Jaukiai nedideli ir pilni senamiesčio jausmo. Hobarte drąsiai galėčiau gyventi. Linas negalėtų - nėra padoraus kazino ir jam per šalta. Todėl Tasmanijoj negyvensim:)

3 komentarai:

Vilmis rašė...

Savaitgalį vaikštinėdamas Sidnėjaus pakrantėmis, radau gatvę pavadintą "Undine" :)

Zivile rašė...

nu va. nieko unikalaus australijoj ner:)

Vilmis rašė...

o pasirodo anglų k toks žodis yra :) undine n. female water spirit.