trečiadienis, gruodžio 09, 2009

Pokeris Sidnėjuje

Šios dienos tema - pokeris. Jau minėjau, kad atsirinkau į pagrindinį PokerStars APPT turnyrą Sidnėjuje, kur startinis mokestis 6300 Australijos dolerių. Vienas didesnių pokerio turnyrų Australijoje. Kadangi PokerNews Cup turnyre Melburne iškritau prie pat pinigų, šįkart norėjau pasirodyti kaip galima geriau...



Turnyras ilgas, todėl teko pasiimti kelias išeigines dienas iš darbo. Plius, penktadienį buvo numatytas firmos kalėdinis vakarėlis, tai kelios ofiso merginos buvo nusivylusios, kad nedalyvausiu (gal greičiau, kad Živilė nedalyvaus) ir sakė, kad pokeris boooooo. Teko pažadėti po dviratį, jei laimėsiu turnyrą :))

PokerStars APPT Main Event

Turnyre sekėsi visai gerai. Gal patirtis jau daro savo, o ir bad beat'ų nebuvo. Šis turnyras buvo ilgiausias, kurį žaidžiau - trys varginančios dienos iš eilės po 9 valandas...

Po pirmos dienos buvau tarp chip leader'ių, t.y. dvyliktas pagal žetonus. Tik kažkodėl kažkas nesuveikė su mano registracija ir sąrašuose buvau įvardintas kaip "To Be Identified" :)

Antrą dieną buvo sunkiau. Papuoliau prie blogo stalo ir dar turnyro chip leaderis sėdėjo tiesiai man iš kairės - visuomet jo ėjimas po mano, o dar korta nėjo... Bet šiaip taip išstenėjau antrąją dieną beveik su tiek pat žetonų kaip ir pradėjau.

Trečia diena lemiama - į pinigus papuola 48 žaidėjai, o likusių yra 66. Žetonų ne per daugiausiai, todėl reikia, kad sektųsi. Likus 4-5 žaidėjams iki pinigų, jau galvojau, kad vėl neištemsiu, bet pavyko pasidvigubinti ir pagaliau hooorayyy 49-as žaidėjas iškrito. 9000 AUD garantuoti! Bet jau nervai ant ribų buvo, vis skundžiausi Živilei SMS'ais :)

Vos pasiekėm pinigus, visi atsipalaidavo ir pradėjo lengviau sektis rinkti žetonus, o ir krintančių iš kovos vis daugėjo, kas reiškia kilimą piniginio fondo laiptais. Kol galiausiai buvau pasodintas prie TV stalo:


Čia aš įvaldęs "poker face" :))

Bet trys dienos įtempto pokerio darė savo - vis sunkiau sekėsi koncentruotis, o ir žaidėjai vis geresni liko, tai be pasipriešinimo aplošti jau nepavykdavo. Ir štai galiausiai lemiama ranka:



Kažkaip pastebėjau, kad jau kelis kartus iš eilės mane prigaudavo bandant vogti blind'us ir aš vis nusimesdavau, kai mane reraisindavo. Šįkart kažkaip nusprendžiau, kad priešininkas turi nelabai gerą kortą, nes per daug reraisino ir greičiausiai norėjo, kad tik nusimesčiau ir viskas. Todėl nusprendžiau pacallinti ir jei atsivers man tinkamas flopas - stumti all-in. Flopas man superinis - 2 kryžiai ir dar mažos kortos. Jei jis turi AJ, A10 ar pan jokiu būdu necallins mano all in. Net jei ir turi mažą ar vidutinę porą kaip 88 ar 99 aš vis tiek turiu nemažai šansų pripirkti J ar Q neskaitant kryžių. Na ir jei mano nuojauta mane apgavo ir jis turi AA ar KK vis tiek dar kryžiai mane gelbėtų.
Taigi akimirksniu įvertinau situaciją ir pavariau all-in. Priešininkas pacallino beveik iš karto, tai jau galvojau, kad turi AA ar KK ir labai nustebau, kai jis atvertė tik A5. Visi sėdėję prie stalo kaip susitarę pavadino, tai "stupid call", bet jam pasisekė - man reikalingos kortos neatsivertė. Aš dar po to jo paklausiau "Tai ką tu manei aš turiu, kad callinai su A5?". O jis "Ai, aš jau galvojau stumti all-in..." Taigi klaidos čia nebuvo, bet buvo galima bandyti žaisti dar kitaip:
  1. Stumti all-in pre-flop, tuomet gal jau būtų pagalvojęs, kad turiu tikrai kažką labai stipraus ir GAL būtų nusimetęs; arba
  2. Po flopo šiek tiek pagalvoti ilgiau, prieš darant sprendimą, kad ir jis tuo metu apgalvotų, ką aš galiu turėti. Nes susidarė įspūdis, kad jis callino mano all-in pagautas azarto ir nepagalvojęs...
Bet rezultatas vis tiek greičiausiai būtų tas pats. Ech, nepasisekė, kai reikėjo sėkmės :)

Na niekis, sausio mėnesį Aussie Millions Melburne, tai gal pavyks atsirinkti į pagrindinį turnyrą ir ten praeiti dar toliau. O tuo tarpu įsirašau šį 16,632 AUD laimėjimą kaip didžiausią (kol kas?) mano pokerio karjeroje. Vėl kelionė į Lietuvą atsipirks :))

11 komentarų:

Anonimiškas rašė...

na tu Linai sadistas :) turejau visa pokerio aprasyma perskaityt, kad suzinociau laimejimo suma. any way - sveikinu (ir tave Zivile) :)
asta m.

Evaldas rašė...

:) kaledos bus socios :) laukiam Lietuvoj :)

Unknown rašė...

Man tai idomu koks yra susitarimas su Zivile, nes kaip supratau buvo paaukotos net 3 dienos pokeriui, o ne Z :) Kas geriausi moteru draugai...? :)

Vilmis rašė...

kaip ofise sutiko sugrįžus be dviračių? :)

Gintaras rašė...

žiūriu stabiliai kopi aukštyn, tuoj galėsi mesti kitus darbus

Linas rašė...

Ai ofise, tai beveik niekas ir neseke, kaip man sekesi. Bet visi kesinosi i pinigini priza - tai vienam lunchai visa savaite nemokami, kitam management fee, dar kitam siaip "uz apsauga" susimokek :) Man uztenka, kad namie jau "reketas" yra :))

Vilmis rašė...

tai jei ir būtum laimėjęs, laisvai galėtum sakyti jog tuščiomis kišenėmis grįžai :)

Vaida rašė...

Aš tai palaikau Astos komentarą :)))

Ir kad jau taip, galėjot ir pas Bložes atskrist, nes gi akivaizdu, kad galit sau leist :)))))))))

linkėjimai

Zivile rašė...

Tai Bloziu vestuves buvo daugiau blogo laiko o ne biudzeto klausimas. Spalis, kovas ir balandis man yra menesiai kada niekas neduoda atostogu. O suskraidyt iki LT reikia minimum savaites..

Linas rašė...

to Asta, Vaida: Cic varnos :) Ir taip nuo kiekvieno laimejimo eina 10% atkatas, o jos cia dar karksi apie kazkokius draugus...:)

Anonimiškas rašė...

ok, dėl blogo laiko sutinku - buvo siaubingas oras, ką jie sau galvojo??? bet vestuvės buvo labai cool. net aš užsimaniau :):)

supratau, supratau, juokas čia ;)