trečiadienis, gruodžio 16, 2009

Pasivažinėjimas dviračiais arba gerieji policininkai

Eilinį kartą išvažiavom sekmadienį pasivažinėti dviračiais pajūriu. Eilinį kartą šalmų nesidėjom - per karšta ir nepatogu, plius beveik visas kelias dviračių takeliais. Beveik...

Grįžtant pasirinkau ne patį optimaliausią variantą - St Kildos turgelis kaip tik užsidarinėjo ir nebuvo įmanoma normaliai pravažiuoti nei šaligatviu, nei šalia gatvės. Teko važiuoti gatve ir "trukdyti eismui". Jau taikausi, kur ir kada čia geriau kirsti gatvę į kitą pusę, o čia policijos mašina iš nugaros. O-o, gali būti nemalonumų...

Ir akurat. Sustojo prie manęs, įsijungė švyturėlius ir klausia:
- O kur jūsų šalmai?
- Namie.
- O žinot, kad be šalmų važinėti negalima ir bauda yra 150 AUD?
- Ne, nežinom. Neseniai tik i Australiją atvažiavom.
- Kokį nors dokumentą turi?
- Nea, o ką važinėjant dviračiais reikia ir dokumentų?
- Ne, nereikia. Vardas, pavardė, adresas...

Pokalbis vyko gan linksmu tonu, tai kažkaip jaučiau, kad tikriausiai nebaus ir nenorėjau sunkinti situacijos su netikrais vardais ir adresais. Spelinti ten jiems užsikertant, dar ką įtars ir įkals baudą :) Bet dabar reikės susigalvoti savo antrą pavardę ir adresą (vardas jau yra :)), kad be reikalo nepalikinėti savo duomenų kam nereikia :))

Taigi apsiribojom įspėjimu. Gal neatsiųs baudos vėliau :) Nuo šiol nepamirškite šalmų, jei važinėjate dviračiu Australijoje... O rytoj Melburne +39, ahhh....

11 komentarų:

ieva b rašė...

o va pas mus -15, ir tokiomis salygomis leisiu sau netureti komentaru apie dviracius ir salmus :)

Unknown rašė...

pas mus tai -20 ir as tuom labai dziaugiuos:) Kadangi Linas su Zivile yr gime beveik tom paciom dienom kaip ir as - ziemos vidury, per pacius salcius, jausmas neispasakytai geras :) savoj stichijoj! welcom!:)

Vaida rašė...

O kaip baigėsi persikraustymo istorijos? niekur nerandu.. ar nesibaigė?

Zivile rašė...

Asta, nezinau ar -20C mano stichija:) skrendam i LT kita antradieni: siltu batu neturiu, nieko neturiu - kalensim dantim abu grize kaip reikalas:) temperaturu skirtumas, jei ir toliau taip, bus 50 laipsniu. siaubas:)

Vaida, persikraustymo istorijos on hold. Buta vis dar pardavineja. Bet kai pasiskaitem istatymus, tai pasirodo musu negali ismesti iki nuomos sutarties pabaigos (kitu metu rugp). Bet gali ismoketi - tokiu atveju persikraustymas bent jau nieko nekainuotu. Zodziu kaip ir civilizuotai viskas kol kas..

Raimondas rašė...

Labutis, malonu ir vel paskaitineti jusu web loga. Geros keliones Lietuvon. As Birzelio menesi 2010 leksiu. Aisku bus vasara - jokiu problemu... BTW - mes buvom susitike Melburne prie MYER ko ne atsitiktinai kuomet nugirdau jus lietuviskai bekalbant...

Anonimiškas rašė...

nu gražiausiai... neturit batų? ir važiuojat taip drąsiai į minus 20? Ar proto neturit, vaikai??? :) Paryžiuj šį savaitgalį buvo koks minus 3, skubiai pirkau kepurę, pirštines, rengiausi septyniais sluoksniais ir vis tiek grįžau su sloga, kosuliu ir gigantišku herpiu ant lūpos. Mokykitės iš svetimų klaidų, o tai prasirgsit visas šventes.
Nu va, pasibariau kaip mama kokia, dabar apie reikalus kitus. Aš čia jau tiek laiko su malonumu skaitau jūsų blogą, gal sakau, mandagu būtų return the favour ir pakviesti į savajį? Jei turėtumėte tokį norą, prašau kreiptis.

Unknown rašė...

Zivile, ninervuok. Mes cia su mamkom online bandom visais imanomais pigiais budais UGG'o batus parsisiust is Zelandijos, o tu sakai, kad neturit batu:) Apsikarstot avikailiais ir pirmyn eskimaj :)

Marius rašė...

Tai kaip pastebėjau ten visos baudos sukasi apie 200 AUD - už girtavimą viešoj vietoj, už šiukšlinimą ir t.t.

Zivile rašė...

Asta, apie Uggsus net nepagalvojau:) Australijoj viesumoj juos nesioja tik vietiniai "runkeliai":) vis zadu apie tai ka nors parasyti..

Raimondai - atsisauk kada, kai turesi laiko:) galetume susibegti prie kavos:)

Vaida - einu siusti savo meilo tau i facebook'a. Tavo blogas man piktybiskai sako, kad esu nepageidaujama skaitytoja:)))

Unknown rašė...

nu tu matai, o Europoje ir Usa UGG'o afigienaj kruta:) na juk jie nepigus :)

Vaida rašė...

nu koks nemandagus blogas. pabandyk dabar :)