penktadienis, liepos 24, 2009

Diena be streso

Vienos iniciatyvos būna geresnės už kitas. Vienos nevyriausybinės ar tai labdaros organizacijos būna aktyvesnės ir gudresnės už kitas. Ir kad ir kaip tikėčiau, kad palaikyti ir remti reikia nebūtinai garsiausiai šaukiančius, bet vis tiek smagiausia prisidėti prie tų, kurie sugalvoja nors kiek įdomesnes pinigų rinkimo schemas nei emocinį šantažą prie parduotuvės, iš kurios išeini su nepadoriai daug pirkinių, ar prie sankryžos, kai dega raudona.

Žodžiu liepos 24 Australijoj yra diena be streso. Visai smagi pagalbos linijos iniciatyva. Idėja paprasta. Ateini į darbą su šliopkėm. Jei darbdavys turi bent menką norą būti mėgiamas, jis suorganizuoja t.y. finansuoja kažką, kas sutrumpina darbo dieną ir, kadangi darbo kiekis yra šiek tiek susijęs su streso lygiais, taip bent vienai dienai sumažėja streso lygis Australijoj.
Darbo dienos gale visi suaukoja kažkiek pinigų. Tie pinigai nukeliauja pagalbos linijai. Visi patenkinti. Nebaisiai persidirbę. Emocinio šantažo - nulis.


Mano diena be streso tokia visai nieko buvo. Ryte visiem pagal pageidavimus bosas spaudė sultis. Apžiūrėjom vieni kitų šlepetes. Aš buvau su vilnonėm kojinėm, tai dar supasakojau istoriją, kad Lietuvoj jas MEZGA RANKOM:) Tada kiaurą dieną vyko wii žaidimų maratonai. Vedė mus pasivaikščioti su visai gerose vietose suplanuotais kavos pagėrimais. Skaniai pamaitino per pietus. Tada davė neprastų ledų su vaisiais. O į pavakarę atidarė ofise barą. Beveik gaila buvo viską taip mesti ir eiti namo:)

Žodžiu, valio. Ir kampanijoj sudalyvavom, ir nestresavom, ir nereikėjo nieko ekstremalaus daryti. T.y. vis dar turiu visus savo plaukus ant galvos:) Gero jum penktadienio!

5 komentarai:

Gintautas rašė...

:) Gerai ten pas jus. Galvoju, kad po tokiu triju dienu be streso kiltu stresas del nuobodulio. Linkejimai is stresuojancios LT.

Vilmis rašė...

štai dėl ko mano šefas vakar nepasirodė darbe, kad darbuotojams penktadienis be streso būtų :)

Anonimiškas rašė...

nu joooooooooooo...
net galvoju gal linka su sita istorija persiust direktoriam ir akcininkam.
labai jau gerai skamba. kita straipsniuka prasom parasyti kaip sunku yra dirbi ir kokie nerealus darbo kruviai, o darbdaviai asilai :) :) :)
Asta M.

Evaldas rašė...

super ideja :) kai turesiu savo kontora butinai pasinaudosiu :)

Linas rašė...

FK, ka jau kontora atidarineji? Ka darysi? :))