sekmadienis, liepos 19, 2009

Apie tai kaip bambukus pirkau

Kiekvieną savaitgalį važiuojam į vieną kiniečių daržovių parduotuvę visokių žolių ir vaisių užsipirkti. Nieko ten super duper nėra. Parduotuvė sandėlio tipo, švaros lygis irgi ant garbės žodžio, bet man patinka. Viską renkiesi iš dėžių, viską gali apuostyti ir apčiupinėti. Jei jau kas pūva tai tikrai žinosi. O tai ne kartą esu nuspirkus tobulai atrodančių braškių, kurios buvo supakuotos “gerosiom” pusėm į viršų :)

Va, bet istorija ne apie tai. Šalia šviežių vaisių ir daržovių jie turi visokių “keistų” koncervuotų dalykų skyrelį. Ten kokį kartą per kelis mėnesius užsiperku marinuotų bambukų, imbierų, grybų ir t.t. Šiandien šokuoju tarp lentynų ir tarp visokių kinietiškų etikečių išnyra visa eilė stiklainių su lietuviškom etiketėm. Marinuoti agurkai, burokėliai, morkų garnyras, kurį pamatęs Linas iš karto prisiminė vaikystės vasaras kaime ir pasakė, kad be to garnyro namo tikrai nevažiuos.. Žodžiu prigriebėm beveik viską :) Smagu.

Lietuviškas Maistas
Tiesa, kad ir kaip skaičiuočiau niekaip nesuprantu kainų. Kiek turi kainuoti pradinis produktas, kad parduotuvė kažkur Australijoj jį parduotų už nepilnus tris dolerius? Nebent rokiškėnai tuos agurkus marinuoja Kinijoj :)

10 komentarų:

Evaldas rašė...

eeee cia tai grazu :) skanaus :)

viz3 rašė...

Gal kokioj parodoj koks gudrutis pasiėmė prekių pavyzdžių po dėžę... (sprendžiu pagal tai, kad etiketės lietuviškos - eksportui pagamintų etiketes kita kalba)
O gal parduotuvei prekes tiekia Somalio piratai?:)

Zivile rašė...

nu yra 6 dydzio sriftu sone surasyti angliski ingredientai: "red beet pieces in aplle juice" (Note: APLLE!)

gin rašė...

idomu:)
ar galiojimas nepasibaiges?
skanaus

Linas rašė...

Done!
Morku garnyras vos istvere fotosesija, agurkeliai suvartoti ta pati vakara, o burokeliai vakar suejo i labai skania Ziviles sriuba :))

Unknown rašė...

Sveikas Linai,Rytis raso,ar prisimeni mane? Skanaus.

Linas rašė...

Ryti, na tu ir juokdarys :) As kokius 4-5 Rycius zinau, tai kaip as vien is vardo galiu zinoti, ar kuris nors is ju esi tu? :))

Unknown rašė...

Kretinga Linai,Rietavą prisimink.Tavo mama siandien pas mus sveciuojasi(2009.07.28).

Linas rašė...

O, prazuvelis... Tu buvai antras eilej tarp visu Ryciu apie kuriuos pagalvojau :))

Unknown rašė...
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.