trečiadienis, gruodžio 03, 2008

Sofos aptraukimas…

Jei kas turit idėjų iš naujo apsitraukti sofą – draugiškai siūlau jų atsisakyti:)

Aišku, man dar gerokai nepasisekė, kad maniškė yra unikalios formos ir monstrinio dydžio. Jei ją sustatai į vieną liniją – ilgis beveik 5 metrai! Be to, ji susideda iš 6 dalių, kas reiškia, kad vietoj vieno daikto turi apsiūti visus 6. Negana to, vienintelė vieta iš medžio yra pati bazė, visa kita – lengva plieno ir porolono konstrukcija. Tai reiškia, kad visam aptraukimo procese nieko negalima prikalti ir absoliučiai viską reikia susiūti. Ir nemažai detalių rankytėm. Subadyti pirštai baigė šertis tik šią savaitę, nors patį siuvimo procesą baigiau prieš pusę mėnesio turbūt.
Hrrrr.

Ir kas baisiausia, po tiek darbo, rezultatu nesidžiaugiu nė kiek:(

Pirmiausia apmaudu dėl medžiagos. Kad ir kaip tobulai ką apsiūtum, galutinis rezultatas labai priklauso nuo medžiagos kokybės. Aš gi, žinodama kad reikės mažiausiai 25 metrų, buvau visai nelinkusi daug investuoti. Radau pigų grafito spalvos medvilnės ir sintetikos audinį ir nusipirkau. O jis pasirodė šiek tiek per plonas. Kadangi viską siuvau nenuimdama originalaus vilnonio aptraukimo, kurio audimas turėjo šiek tiek buklė elementų – galutinis rezultatas atrodo kaip celiulitinė šlaunytė. Turbūt visi esat matę bent vieną moteriškę su pernelyg aptemptom šviesiom kelnėm, per kurias matosi visi celiulito įdubimai ir iškilimai. Šiaip neturiu nieko prieš celiulitą. Pati jį kultivuoju, bet jei medžiaga būtų nors kiek standesnė – viskas turėtų absoliučiai tobulą, lygų paviršių.

Va. Tada, savo nelaimei, sugalvojau sofos pagrindą nudažyti baltai. Logiškai pagalvojus – baltos ir juodos derinys klasikinis, baltų dažų turiu – nieko baisaus neturėtų būti. Tik, kad kai viską sumontavau – galutinis rezultatas atrodė, kaip pernelyg išbalinti dantys fluorescencinėj šviesoj. Fu. Tada nusipirkau akrilinių juodų dažų rašiklį ir bandžiau sopkės apačią taip aprašyti, kad atrodytų kaip a la laikraščio efektas. Oi. Net amžinai palaikantis ir tolerantiškas Linas, pasakė, kad blogai. Turėjau vėl viską uždažyti. Tada nusipirkau juodų apvalių lipdukų ir jais apklijavau apačią. Linas sako, kad ok. Bet aš jaučiuosi, kad sofą turėčiau padovanoti Kruelai iš filmo apie 100 dalmatinų... Žodžiu matyt, kad čia dar ne galutinis rezultatas. Po kurio laiko, ko gera, reikės medį aptraukti likusiu audiniu ir visa sopkutė bus tiesiog patogus tamsus darinys, kuris nekrenta į akį.

before
after
after

Tokia tai pusiau graudi mano sofos istorija:) Smagus dalykas yra tai, kad sopkutė dabar nebeturi skylių, per kurias byra porolonas ir kad galiu drąsiai ant jos atsigulti – iki tol turėdavau pasitiesti ką nors švelnaus, nes vilna man baisiai kanda:)))

po poros valandų: kai net FK išjuokė komentaruose mano sopkute, aptraukiau jos apačia tos pačios medžiagos likučiais. Viskas, - kapituliuoju. Dabar situaciją gali išgelbėti tik labai gražios pagalvėlės:)))

after FK

9 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Dalmantinu rojus :)

Zivile - mes juk pasipizdavoti galime ir is sakutes formos ..... :) o siaip - genijus ivertina tik po mirties :)

Danguole rašė...

Viskas ciki su tomis sofkutemis, nesiparink! O apie celiulita, tai tu cia be reikalo... Jei moteriskes nerekautu apie ji ant kiekvieno kampo, vyrai net nezinotu kas tai per daiktas:)

Zivile rašė...

baik tu! esme ne celiulitas, o poziuris i ji:))) as pvz. esu celiulito drauge:) mum patinka tie patys dalykai: skaniai pavalgyti, patinginiauti. Ir niekaip nesuprantu negatyvaus PR jo atzvilgiu:)

Anonimiškas rašė...

Kuo daugiau padushku tuo geriau :)
O idomu kaip atrodytu dalmantinines paduskos ? :))))

Anonimiškas rašė...

:) man tai visai nieko atrode ta dalmantinine apacia :)
Princ

Unknown rašė...

Zivile, tu saunuole!didelis darbas padarytas:) sekanciai sofkutei, jei tokia dar bus, geriausia matyt tinka dryzuota, kuri nerealiai maskuoja celiulita :)

Anonimiškas rašė...

turint omeny kokia nedekinga sofkute tau atiteko pertraukimui, tavo rezultatas pagirtinas, labai. Man visai patiko su balta apacia, tik tuomet manau interjeras turetu buti labai svarus, minimalistinis.

Linas J rašė...

Sharon nusipirko sofą už 1.5 dolerio, bet nerado pakankamai pigios medžiagos jai perdengti, o kadangi ji studentauja, tai teko sofą atiduoti į Salvation Army...

Bet ta proga jai parodžiau Tavo sofos nutoraukas :)

Ir Tania ir Sharon sužavėtos Tavo meistriškumu. :)

Zivile rašė...

nu va.. pasakyk kad galejo ta sopke apmegzti su i juostas sukarpytom maikem ar ka tai. maikiu tai jau butu lengvai susizvejojus ir uz dyka:)