sekmadienis, rugpjūčio 17, 2008

Ate, ate BMW...

Šiandien paskutinė naktis mūsų senajame bute, bet tai ne vienintelis atsisveikinimas šią savaitę...

Po ilgų vojažų po pasaulį, šią savaitę sugrįžo mūsų bosas ir man teko grąžinti jo naujutėlaitę BMW 740 Li. 3 mėnesius galėjau jaustis kaip "budulis" - pusės milijono vertės "bambalis", blondinė pašonėj, tik brum-brum :))


Aišku apturėjau ir netikėtų išlaidų. Pirma kelionė į Grampians kalnus ir lenkiant mašiną vienpusiame kelyje tik blykst kažkas iš šalia kelio stovinčio "džipuko". Negi, greičio matavimo kamera? Būtų apmaudu, nes tai buvo bene vienintelė vieta, kur buvo galima aplenkti ką nors vienpusiame kelyje ir kaip tik nebuvo mašinų priešpriešais. Po mėnesio paaiškėjo, kad buvom teisūs - gavom kvitą susimokėti 300 dolerių, nes važiavome 131 km/h, kai leidžiama 100 :)



Kas keisčiausia netgi suspendavo mano vairuotojo pažymėjimą 1 mėn. Bet pasiskaičiau internete, kad nelabai gali suspenduoti užsieninių pažymėjimų, tai ir toliau sau važinėjau nesibaimindamas. Bet šiaip idomus dalykėlis tos mobilios greičio matavimo kameros. Lietuvoj gerai eitų manau, nes labai lengva transportuoti, o ir pajamos didesnės, nes nėra kaip kyšių duoti, kai baudos kvitą gauni paštu :) Tiesa, čia Australijoj tų kamerų belekur nestato. Atradau Viktorijos Policijos puslapį ir ten pastoviai atnaujinamos vietos, kur pastatytos kameros (aha, mūsų vieta irgi paminėta) :))

Kitąkart nusprendžiau sustoti ir nupirkti Živilei pyragėlių - užeina jai kartais "kažko skanaus" poreikis. Pasistačiau mašiną stovėjimo aikštelėj, kurioj nemokamas parkavimas iki 19 val. Na dabar 18.55, bet per 5-10 min susisuksiu ir tikrai niekas nenubaus. Kur tau, ateinu už 10 min, jau baudos kvitas už stiklo, o parkavimo kontrolierius vaikštinėja po aikštelę ir išrašinėja kvitus kitiems. Štai tau, Živile, brangiausias Australijoj pyragėlis už 70 dolerių :))

Šiaip man mašina yra tik susisiekimo priemonė ir per daug to BMW nesureikšminau, bet šiandien pasiskolinau mašiną iš bendradarbio (kokia 10-12 metų senumo) - persikraustymui. Tai vos ne kaip su savo buvusia Honda Jazz jaučiausi :))

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Tavo Honda Jazz yra Honda LEGENDA :) Niekas nepamirs!!! Chot ir su paciomis navarotkiausiomis vazinetume, bet raudona Honda Jazz liks musu sirdyse :))))))

LS rašė...

Kai vairuoji silke dziaugiasi seima
Kai vairuoji bulka meilinas pana...
Kai su ja vaziuoji dziaugiasi sirdis
Vokiska kokibe niekad neapvils
Audi simtas audi simtas
Audi simtas audi simtas
...:)
http://www.youtube.com/watch?v=PG3UD9j2DLc

O bumeris gerulis :)

Gintautas rašė...

O as jau tikejausi, kad sulauksiu pasikelusio straipsnio apie didinga australu krepsininku pergale pries Lietuvos krepsininkus:). O cia kazkoks bmw. Gana rasinet -eikit krautis daiktu i Lietuva:).